Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Loczka 20:52, 29 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Piąteczka też kicham co chwile bo pyłki również mi dokuczają... co to alergik się nacierpi

Wiem coś o tym-syn jest alergikiem-masakra jakaś to jest!
Biało różowy ogród za płotem. 19:15, 29 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mimo wielu porażek jakim jest na przykład okropnie zachwaszczony trawnik, czego nie widać świeżo po pierwszym koszeniu. Cały rok plewienia terenu pod trawnik praktycznie nic nie dało bo chwastnica i jeszcze z 10 innych gatunków chwastów wyrosło na potęgę, ale się nie poddam, wiele roślin nie chce współpracować, a niektóre okazały się marnej jakości, kilku nadal kupić nie potrafię.

Jeszcze sporo zostało do zrobienia i dopracowania, a jakiś efekt rośliny zaczną robić dopiero w przyszłym sezonie to mimo przeciwności jestem dumny z tego co zrobiłem bo wszystko począwszy od planowania, projektu, zakupów, wykonania zrobiłem samodzielnie, a prace nad całością to spokojnie 85% tylko mój udział. Brukarz, instalator, ogrodnik, projektant i maruda w jednym

Pod koniec i tak zostałem położony na łopatki

Łukasz famfary dla Ciebie! Pieknie wyszło ,aż nie chce mi sie wierzyć że to ty tam leżysz W tak młodym wieku takie umiejętności!aż nie do wiary )Gratulacje!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:39, 29 cze 2016

Do góry
Sebek

Olu właśnie ten ich urok, nie potrafię się z nimi całkowicie rozstać

Agnieszko rojników jest setki odmian, kiedyś nawet chciałem z Czech sprowadzać, ale dobrze, że do tego nie doszło

Asiu pw
Biało różowy ogród za płotem. 18:37, 29 cze 2016

Do góry
Kamilo są pewne sposoby i nie jest to na pewno wynajęcie kogoś chociaż gdyby nie patrzeć to ja zostałem wynajęty... że też na tak kiepską umowę się zgodziłem

Justynko wiesz czasem szlag człowieka trafia, dzisiaj znów miałem spięcie, ale co zrobię, nie potrzebna mi niczyja aprobata w domu robię to dla siebie

Darku nie ukrywam, że mam już spore ogrodowe doświadczenie no i siostra chciała taki ogród, kolorytyka to też tylko biel i róż w kwiatach, czasem troszkę mocniejszych kolorów. Jedno jest pewne koszenie trawnika przy tak równym układzie jest przyjemnością
Kolorystyka bieli czerwieni i niebieskiego mnie by odpowiadała, odważna i ciekawa

Zawitko jestem mocno świadomy jaki potrafię być uciążliwy

Gosiu to kiedy mam pakować walizki bo obecnie wyjechałbym nawet na Grenlandie... chociaż nie troszkę ciepełka jednak bym wolał

Wiklasia ma to swoje wady i zalety, czasem wad niestety więcej

Marto dziękuję bardzo.

Mateusz jeszcze będę walczył o ten trawnik by był jak dywan i to bez chwastów
Biało różowy ogród za płotem. 17:54, 29 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mateusz światło robi swoje niestety bo z bliska tak dobrze to nie wygląda, ale ja temu zielsku jeszcze pokaże kto tutaj rządzi

U mnie jak zrobię zdjęcie też ładnie wygląda ale już jak się spodejdzie z bliska to nie tak dobrze. Ale muszę Ci i tak powiedzieć że jest bardziej gęsta niż moja jak wysialem
Metamorfozy ogrodowe 15:35, 29 cze 2016

Do góry
Luki ale super!! powiedz proszę jaka jest powierzchnia tego ogrodu ??
Oraz co rosnie po prawej stronie na poszerzeniu ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:51, 29 cze 2016

Do góry
mam te różowe i czasem trafią się białe, kwitnie u mnie jedna biała więc mogę zostawić na nasiona, ale to i tak nie jest pewne do końca czy dzieci będą białe... dziwnie to zabrzmiało Będzie na pewno jeszcze okazja, a za ten czas spokojnie będą sobie rosły
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:26, 29 cze 2016

Do góry

Wklejam sobie fotkę Łukasza z podpisem
Luki napisał(a)
Ja zacznę od zdjęcia grupowego

Od góry:
Gosia-malkul, Agata-AgataP, Ewa-Luteczka, Sebek, Łukasz-Lukasz2013, Justyna-eee-tam, Ula-Urszulla, Danusia-danuta_szwajcer.
Środkowy rząd:
Małgosia-Gocha, Kasia-kasja83, Bożenka-Bogdzia, Alinka-alinak, Ewa-ewsyg, Marzenka-Madzenka, Ewa-Ewa777, Małgosia-malgorzata_szewczyk, Robert-Robertop, pod nim Irenka_Milka, w czerwony mąż Justyny, nad Patrycja-Zszywka.
Na dole:
Mąż Ewy, Ela-gierczusia, na prawo i na dół od Eli Gospodarze Kindzia i Rysiu, obok Kindzi Julita-JulkAd, pod Julką mąż Gosi, Ja-Luki, Ania-anna_g i Małgosia-Margarete.
Jeszcz ktoś ma zdjęcie, gdzie w ostatniej chwili dołączyła Beatka-Bea, oraz dwóch fotografów, Krzysiu i Em Ewy
Challenge Accepted pierwszy raz wszystko szczegółowo...sukces

I moje fotki w zbliżeniu

Biało różowy ogród za płotem. 12:57, 29 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Kamcia że szybkość wykonania tylko dzięki mnie, ale szczegóły to nie na forum

ciekawe jak to się robi
ja 10 dni temu wytyczyłam rabatę i tyle
nie ma kto się wziąć za ściąganie darni pfffffff
Biało różowy ogród za płotem. 12:52, 29 cze 2016

Do góry
Mateusz światło robi swoje niestety bo z bliska tak dobrze to nie wygląda, ale ja temu zielsku jeszcze pokaże kto tutaj rządzi

Aniu nie powiem, żem dumny, a bardziej zadowolony z efektu, chociaż na razie trzeba sporo wyobraźni mieć

Asiu dziękuje, teraz czekam by wszystko zaczęło dobrze rosnąć
Artemisy ostatecznie rosną co 150cm, ale jeszcze jakieś trawy między nie chciałbym wsadzić, myślałem o Hameln, ale może być ciasno

Aneto ja posadziłem tak samo, jak ML posadzisz bardziej z tyłu to będzie ok

Violu skarpy wstrzymuje 3 firma, która zrezygnowała z tynkowania domu, jakieś fatum chyba i możliwe, że jednak będą obsadzone szybciej, pomysł... wyjdzie chyba w praniu

Kamcia w sumie to w zeszłym roku też 3 miesiące wypadły z przyczyn rodzinnych, nie będę ukrywał, że szybkość wykonania tylko dzięki mnie, ale szczegóły to nie na forum

Ewo pokazałbym jak mi się nudziło w niektórych miejscach, ale wolę nie wspominać bo się we mnie gotuje, ale żwirek w dwóch miejscach zdejmowałem dwa razy

Kamilo już wkleiłem w metamorfozy

Makkasiu dziękuję bardzo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:44, 29 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tyle postów to myślę, że coś się musi dziać, a tu i Gosia i Marta zaatakowały w zespole, cudnie co ja więcej mogę powiedzieć
Rozumiem, że mojego poletka siewek naparstnic mam nie wyrywać bo mam mnóstwo

szkoda że nie wyczułes mijego pragnienia przed przyjazdem do Kindzi, bo jużby u mnei rosły jaki masz kolor? biorę biały i rózowy iel dzasz to chcę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:43, 29 cze 2016

Do góry
Tyle postów to myślę, że coś się musi dziać, a tu i Gosia i Marta zaatakowały w zespole, cudnie co ja więcej mogę powiedzieć
Rozumiem, że mojego poletka siewek naparstnic mam nie wyrywać bo mam mnóstwo
Ogródek Iwony II 11:39, 29 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, ta Capri drugi raz pojawia się w ciągu dwóch dni
Wczoraj Luki wymienił u siebie te:
Capri, Summer Song i Lady of Shalott

Zapisałam sobie w notatkach w telefonie. Żebym tylko pamiętała o co chodzi, bo lista róż robi mi się pokaźna - tych, co mi się podobają. Dobrze by jeszcze było, by długo kwitły, albo przestój był niezauważalny

Ja je wpiszę do notesu (co papier to papier) więc jak by co, to uderzaj do mnie. A kiedy pokazywałaś swoją Munstead Wood? Staram się być u Ciebie na bieżąco, nawet jak nie piszę, ale jakoś nie kojarzę. Ot, skleroza
Metamorfozy ogrodowe 10:00, 29 cze 2016

Do góry
Dziękuje
Metamorfozy ogrodowe 06:12, 29 cze 2016

Do góry
No pięknie Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:20, 29 cze 2016

Do góry
Już dzisiaj na inne zdjęcia nie dam rady, ale wkleiłem małe podsumowanie na drugi wątek więc zapraszam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:19, 29 cze 2016

Do góry
Asiu by nie rzucać słów na wiatr, mam dzisiaj zdjęcia chociąz znów zbyt prześwietlone

Lekko stalowy kolor średnia wielkość

Jasno zielony, duży

Zielony z delikatnym czerwonym zabarwieniem, szybko się rozrasta, średni, a nawet mały

Zielony z pajęczynką, mały

Zielony mechaty, mały

Reszta z większą domieszką czerwieni i bordowego

Gosiu ja miałem takie wczoraj i na szczęście udało się wykorzystać, dzisiaj zmalało o połowę, więc reszta na 4 bukszpany powinna wystarczyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:09, 29 cze 2016

Do góry
Iwonko dość rzadko mi się zdarza, że tak sprawnie idzie mi praca w ogrodzie, latam wtedy jak poparzony jakby ktoś za mną z batem latał Nie wiem kiedy znów się to wydarzy.
Nie powiem, że poganiał mnie fakt wytworzenia dzisiaj śmieci, a nienawidzę jak walają mi się worki z zielskiem po podwórku, więc chciałem jak najwięcej ogarnąć
Szałia ładnie z nasion wschodzi, zbiorę CI nasionka, a jak znów będzie tyle siewek to się podzielę, bo u mnie te największe właśnie z siewek zeszłorocznych

Marzenko dla odmiany dzisiaj pracowałem jak totalna łajza od kąta w kąt i nawet połowy planów nie wykonałem, ale jeszcze kilka drobnostek i można będzie cieszyć się z przebywania, a nie pracowania w ogrodzie

Beatko mam mnóstwo świeżych zdjęć, ale teraz już padam na twarz
Szałwię muszę zdeczko ograniczyć bo zbyt się rozgościła na rabacie

Kamilo u mnie dzisiaj bardzo przyjemna pogoda była
Metamorfozy ogrodowe 00:01, 29 cze 2016

Do góry
Metamorfoza ogrodu, który zrobiłem samodzielnie od podstaw dla siostry.

maj 2015

czerwiec 2016

maj 2015

czerwiec 2016

maj 2015

czerwiec 2016
Biało różowy ogród za płotem. 23:58, 28 cze 2016

Do góry
Na koniec tradycyjnie...
Niech mnie ktoś uratuje z tymi nieszczęsnymi skarpami!!!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies