Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:49, 22 sty 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)

Witaj Ana! piękny ogród, przepiękne hortensje, trawy żurawki! Ja zaczynam dopiero tworzyć projekt, ale Twój ogród bardzo mi pasuje! pozdrawiam
dziękuję, mil mi. Rozgość się.Powiem że trochę zazdroszczę zakładania ogrodu powodzenia!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:22, 22 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Witaj Ana! piękny ogród, przepiękne hortensje, trawy żurawki! Ja zaczynam dopiero tworzyć projekt, ale Twój ogród bardzo mi pasuje! pozdrawiam
Ogród Orion-od projektu 10:19, 22 sty 2016

Do góry
zerknelam na projekt i zastanawia mnie troche uklad ogrodu
ja nie umiescilabym basenu rozkladanego centralnie na srodku, jest bardzo fajny ale ozdobą nie jest, umiesilabym go z boku

tak samo strefy uzytkowe, ktore moga byc ladne i zadbane ale mimo wszystko centralnie na pierwszym planie wolalabym rosliny i drzewa ozdobne, strefe relaksu a uzytkową czesc dalej

no ale to moje zdanie
Ogród Orion-od projektu 10:10, 22 sty 2016

Do góry
Ok. to teraz wstępny "projekt ogrodu", jeszcze bardzo nie kompletny i z pewnością do większych poprawek.

W tym momencie zależało by mi na ustaleniu ścieżek, podjazdów, wyposażenia i granic dla rabat.
Nie należy się sugerować jeszcze roślinami, to takie przymiarki, chociaż drzewka od frontu tak bym widział i drzewka owocowe w sadzie również (może tylko w innej kolejności).
Nie jestem pewien co do ulokowania orzechów a chciałbym 2 sztuki wzajemnie zapylające się.
Zresztą może za bardzo wchodzę teraz w szczegóły bo zapewne okaże się że "projekt" trzeba odwrócić do góry nogami?

Co myślicie?

PS; Tak się złożyło, zupełnie przypadkowo, a zauważyłem już po tym jak zrobiłem, że obrys rabat tworzy kształt gruszki

Wklejam szkic (przez automat) i link do zdjęcia większej rozdzielczości bo na tym niewiele będzie widać.

http://images77.fotosik.pl/249/4fe02b8f3ac49a95.jpg
Malutki pod lasem 09:29, 22 sty 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości po burzy mózgów. Bardzo mi sie podoba twój projekt rabaty,spróbuj wcisnąć tam werbenę patagońską lub jeżówki ale to już ktoś napisał.Pozdrawiam
Olgo, bardzo się cieszę, że Ci się podoba Jeżówki na bank musze tam upchnąć, zobaczę co z werbeną jeszcze

kamila66 napisał(a)
Pisałyśmy wczoraj o kulach z bukszpanu, Waldek w moim wątku kiedyś pisał, że teraz idzie lub nawet jest już moda na cięcie w spłaszczone kule coś na wzór kamieni, ta forma cięcia chyba będzie dla nas łatwiejsza
Kamilko, Twój ogród w porównaniu do mojego, to już duży i dojrzały Ja nie wiem czy się już odważę na cięcie

Anda napisał(a)
Hehe Napisalam to jako pozytyw, bo sama tak nie potrafie, a czasem dobrze byloby walnac swoje zdanie nie owijajac w bawelne
Pewnie, że dobrze, ja raczej też mówię co myślę, choć nie zawsze mówię, czasem po prostu przemilczam dyplomatycznie jak mi się coś nie podoba

anabuko1 napisał(a)
to już wiem,I to mi się podoba,Jst naprawdę ok
Aniu, bardzo się cieszę

wilana napisał(a)
Dla mnie jest super. Miałam Golden Tuffet i jest ciekawy bo się przebarwia ale tu chyba lepiej wyglądałyby intensywnie zielone kulki.
Dzięki za kolejną opinię To może Bowling ball?

MirellaB napisał(a)
Aniu kulki trzmieliny wcześnie dostaniesz kupić. Ja moje kupiłam w marcu może w kwietniu.
Trawy Carex Ice Dance też ze szkółki wcześnie kupiłam.
Potem hortensje.
Jak to wszystko posadzisz to zobaczysz czy zmieścisz rozplenice
A zdecydowałaś się na 100% na golden tuffet?
Za kulkami wiosną się rozejrzę od razu, może na urodziny sobie zażyczę?
Ice Dance mam, hortki też, zostaje z podstawowego planu do kupienia gracki i tujki Nie jestem zdecydowana na golden tuffet, zobaczę może w szkółce będą mieli wybór, to jak zobaczę na żywo, to zdecyduję

Kawa napisał(a)
no prosze jaki piękny projekt
super że sobie to potrafisz tak wyraźnie wyobrazić
namiary proszę?
Kamilko dziękuję bardzo Pierwszy rtaz rysowałam, wydawało mi się, że nie umiem Co do namiaró, to chyba chodziło o trgo sprzedawcę co go wcześniej Ewa podlinkowała, ale doczytałam, że chyba z Iwką się już zgadałaś

ren133 napisał(a)
Ale się działo ... dobrze, że projekt już jest ... nie to co u mnie ... im dłużej burza mózgów trwa tym mniej wiem co dalej robić
No ale u Ciebie to ile miejsca, a u mnie malutka rabatka

Warmia napisał(a)
Nadrobiłam. Aniu, projekt pierwsza klasa.
Martuś dziękuję bardzo

ag_zie napisał(a)
I ja też doczytałam ładnie będzie teraz tylko czekać na sprzyjającą pogodę
No i na M aż mi ziemi nawiezie, kostkę musze poukładać, kompost gdzieś dorwać

Katkak napisał(a)
a niemieckim też nie przepadam, ale tę brzózkę uwielbiam
Wygooglowałam sobie Śliczna

Edyta10 napisał(a)
Aniu, ile planów u Ciebie, fajny projekt- zdolniacha z Ciebie nic tylko czekać na wiosnę
Już się nie mogę doczekać tej wiosny

Katkak napisał(a)
Ania dołączam się do zachwytów nad projektem.
No bo się normalnie zaczerwienię
W oflisowym ogrodzie 08:55, 22 sty 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Witaj, dzielna kobietka z Ciebie tyle prac wykonałaś sam... Naprawdę Cię podziwiam, stworzyłaś piękny ogród. Powodzenia!
Ps. Zerkniesz na projekt mojej rabaty?

Dziękuję za miłe słowa
Malutki pod lasem 23:28, 21 sty 2016

Do góry
Aniu, ile planów u Ciebie, fajny projekt- zdolniacha z Ciebie nic tylko czekać na wiosnę
Miejski ogród w wersji mini 22:51, 21 sty 2016

Do góry
Margo napisał(a)
O, widzę projekt już jest .
Do wiosny czas szybko zleci, zobaczysz.
A nóż do da darni tez mam Romanik, jak dla mnie B.dobry i za rozsądną cenę.

Mam wielką ochotę już zacząć działać w ogrodzie. Nie wiem jak ja doczekam wiosny. Dziękuję za opinie o nożu. Skoro następna osoba go poleca to naprawdę musi być dobry. Ściąganie darni to będą pierwsze prace jakie zaplanowałam.
Miejski ogród w wersji mini 22:07, 21 sty 2016

Do góry
O, widzę projekt już jest .
Do wiosny czas szybko zleci, zobaczysz.
A nóż do da darni tez mam Romanik, jak dla mnie B.dobry i za rozsądną cenę.
Ogród z pergolą 21:52, 21 sty 2016

Do góry
super gdyby ci sie udalo zrealizowac taki fajny projekt
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 21:22, 21 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Magda, projekt ładny. Jedynie nie dawalabym bluszczu przy tych nasadzeniach. Bluszcz na początku nie będzie inwazyjny, ale potem nie dasz rady go przycinać i Ci wszystko " zeżre" . Tak samo winobluszcz. Jak to się wszystko rozrośnie, to i tak ogrodzenia nie będzie widać. Albo pomyśl o powojniku

Fajnie, że się podoba. Jeśli chodzi o bluszcz to właśnie chciałabym nie widzieć tego ogrodzenia bo jest okropne powojnik potrzebowałby chyba jakiś kratek do wspinania, a mi zależy żeby się pioł po murze... musze o tym poczytać
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 21:16, 21 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a których miejsc dotyczą te projekty ???

Witam jak fajnie że mnie odwiedziłaś projekt dotyczy długiej rabaty ok 15m przy betonowym ogrodzeniu sąsiada i róg z haczykiem ok 4m szerokość - zakładam 2m. Jeśli chodzi o nasłonecznienie to jest tam przysłowiowa patelnia.
Tak to wygląda teraz:
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 20:12, 21 sty 2016

Do góry
Magda, projekt ładny. Jedynie nie dawalabym bluszczu przy tych nasadzeniach. Bluszcz na początku nie będzie inwazyjny, ale potem nie dasz rady go przycinać i Ci wszystko " zeżre" . Tak samo winobluszcz. Jak to się wszystko rozrośnie, to i tak ogrodzenia nie będzie widać. Albo pomyśl o powojniku
W oflisowym ogrodzie 19:56, 21 sty 2016

Do góry
Witaj, dzielna kobietka z Ciebie tyle prac wykonałaś sama... Naprawdę Cię podziwiam, stworzyłaś piękny ogród. Powodzenia!
Ps. Zerkniesz na projekt mojej rabaty?
Miejski ogród w wersji mini 19:29, 21 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jakie roślinki masz zaplanowane z przodu domu?
Projekt z prostymi liniami - fajny.

Bukszpany i żurawki. Linie proste też bardzo mi się podobają. Zresztą przy ustalaniu linii rabat gdy Szefowa pytała o to co lubię to tak powiedziałam i ona to zaakceptowała, więc chyba tak najbardziej pasowało.
Miejski ogród w wersji mini 19:05, 21 sty 2016

Do góry
o widzę, że projekt już jest - to teraz tylko podzelić sobie na etapy i od wiosny do dzieła - ale będzie super
Miejski ogród w wersji mini 18:58, 21 sty 2016

Do góry
Jakie roślinki masz zaplanowane z przodu domu?
Projekt z prostymi liniami - fajny.
Malutki pod lasem 17:58, 21 sty 2016

Do góry
Nadrobiłam. Aniu, projekt pierwsza klasa.
Miejski ogród w wersji mini 16:04, 21 sty 2016

Do góry
Projekt super sprawa ale jak tu wytrzymać tyle czasu z realizacją. Zima się u nas rozszalała i nie wiadomo kiedy sobie pójdzie. A teraz znowu śnieg pada. Eh... byle do wiosny!
Malutki pod lasem 14:40, 21 sty 2016

Do góry
Ale się działo ... dobrze, że projekt już jest ... nie to co u mnie ... im dłużej burza mózgów trwa tym mniej wiem co dalej robić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies