Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 23:30, 20 sty 2016

Kosmosy będę zatem ostro karmić
ana_art 06:31, 21 sty 2016

Kasya napisał(a)

a jaka odmiana ?
kupiłam ją w 2011 bez odmianową, tzn bez nazwy, ale wydaje mi sie że macra aureola, pierwsze dwa sezony prawie stała w miejscu, dopiero od 3 zaczęła się rozrastać ładnie
ana_art 06:34, 21 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Super ta trawa Hakonechloa. Też mam, na początek szt.2

Bardzo bym chciała kosmosy czekoladowe. U mnie wkoło pełno ogrodniczych, centrów, szkółek, ale kosmosów nigdzie nie mieli w zeszłym roku.
Czy tak trudno je dostać?
tak, jest problem. Jak pytałam w ubiegłym roku w różnych ogrodniczych to patrzyli na mnie dziwnie. Mam nadzieję, że w tym roku Marta (puszczam oko i buziaka ) stanie na wysokości zadania i będzie można ją kupić
ana_art 06:35, 21 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Kosmosy będę zatem ostro karmić
aaaa i trzeba przycinać te przekwitłe by wypuszczały nowe... mozolna to robota
asiek 09:35, 21 sty 2016

Super Bardzo dziękuję za odpowiedź. Na pewno poszukam tej trawy na giełdzie w Tychach albo w sklepach wysyłkowych. Jest cudna. Ale te wysokie trawy u Ciebie też strasznie mi się podobają. Zresztą... co mi się nie podoba u Ciebie?
AlKa 15:45, 21 sty 2016

A ta hakowe nie wymarza Bo ja miałam małe sadzoneczki i kiepsko po mrozach wyglądają
UlaB 16:50, 21 sty 2016

AlKa napisał(a)
A ta hakowe nie wymarza Bo ja miałam małe sadzoneczki i kiepsko po mrozach wyglądają

Skoro nie wymarza w Białymstoku to na Śląsku chyba też U mnie rośnie krócej niż u Any, ale mam jednak zimniej, a hakone żyje.
Po mrozach musi wyglądac kiepsko bo to nie jest zimozielone
LenaMagda 14:22, 22 sty 2016

ana_art napisał(a)

Witaj Ana! piękny ogród, przepiękne hortensje, trawy żurawki! Ja zaczynam dopiero tworzyć projekt, ale Twój ogród bardzo mi pasuje! pozdrawiam
AlKa 16:39, 22 sty 2016

UlaB napisał(a)

Skoro nie wymarza w Białymstoku to na Śląsku chyba też U mnie rośnie krócej niż u Any, ale mam jednak zimniej, a hakone żyje.
Po mrozach musi wyglądac kiepsko bo to nie jest zimozielone

Znalazłam juz u Any fotki tej trawy na wiosnę i już się o swoja nie martwię. Trudno było mi zdobyć te sadzonki i dlatego byłoby szkoda gdyby padły
ana_art 16:48, 22 sty 2016

AlKa napisał(a)

Znalazłam juz u Any fotki tej trawy na wiosnę i już się o swoja nie martwię. Trudno było mi zdobyć te sadzonki i dlatego byłoby szkoda gdyby padły
spokojnie kochan ona po pierwszym mrozie brązowieje, wiosną trzeba ściąć to czego wiatr zimowy nie rozwieje i wyjdzie piękna żółciutka na wiosne w większej ilości