Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 20:49, 22 kwi 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Ja jestem zachwycona, jeszcze jakieś 100 metrów i już
Super się układa na suchym betonie.
Nie mogę doczekać się murów w biesiadnym
Cieszę się , że Ci się podoba!

Dana, ale petarda
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:48, 22 kwi 2017

Do góry
Moje kule z bukszpanu w ilości 6 sztuk

oraz szczęliwa ja

Vice też się spodobały

Póżniej zabraliśmy się za dalszą pracę przy montażu płotu. Połączyliśmy podmurówkę. Jutro montujemy panele.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:47, 22 kwi 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)

Właśnie kupiłam wedding piano masz może zdjęcia z jej kwitnięcia?

Nie wiem czy mam krzaczek ale na pewno mam ją w bukiecie

O! i w rabacie też ją znalazłam

Śliczna jest. Pozdrawiam

Miłkowo - sezon 2016-2022 20:43, 22 kwi 2017
Do góry
Milka napisał(a)

Zakupiłam ją, po hymnach pochwalnych na forum, nie wiem...może u innych ma się super, ale przynajmniej u mnie, Justyny i Kasik nie, a zatem potwierdza to moją opinię o niej,
Tej Shirazz nie chcę, szukam tych, co kwitną na przełomie kwiecień a nawet bardziej maj.
W przyszłym roku da pokaz Marie Rose, długo ma kwitnąć, pachnieć
Wiem, że korci Cię Sunrise, mam ją, jest bardzo wrażliwa, w tym roku tylko 1 kwiat był!...trzeba ja porządnie okrywać juz na jesień.
w ubiegłym było więcej

szukam podobnej, bo na rabacie pod wyspą berberysowaa chcę kolorystykę żółto, białą, ciut pomarańczu; będę tam dosadzać magnolię Sunsation, hiacynty cytrynowe, różne odmiany żonkili, żółte krokusy, białe tulipany i kilka pomarańczowych, a może i kilka białych margaretek, ale chyba nie wcisnę

Irenko skutecznie leczysz moja chorobę lecz kształt kwiatów i kolor jest jak dla mnie najładniejszy z tych kielichowych magnoli normalnie zachwycam się nią ...i skłaniam sie do zachwycania sie nia u ciebie......nie mam na nia miejsca ...szukam na siłe......moze nie warto....bo jesli u ciebie ona tak źle sie zachowuje ...to u mnie nie da sobie rady choc w tym roku wyjatkowo snieg mnie ominął (leciutko poruszyło) i tylko jedna noc było -1 .....jakby mikroklimat mamy łagodniejszy
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:42, 22 kwi 2017

Do góry
Moja bajka 20:40, 22 kwi 2017

Do góry
urocze przybłędy

niektóre orliki chcą już kwitnąć

tą staruszkę muszę solidnie obfocić, bo krótko w tym stroju występuje
Ogródeczek 20:39, 22 kwi 2017

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Sasanki zawsze przyciągają mój wzrok
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:39, 22 kwi 2017

Do góry
Szpaki na pięciolinii

i dla porównań jak już liście zapełnią łodygi..

Mój ogród pod górkę... 20:37, 22 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
znowu akcja u ciebie ...szybka jesteś co białe pnie to białe

a czy ja dobrze widzę .... pokrzywiony idol rokuje na czerwono? bo zeszłoroczny juz sie lepiej zadomowił i jest bardziej zaawansowany z rozwojem lisci

Irenka Milka pisała o Geni ze łatwo przymrozki ja załatwiaja i że kwiatki słabo widac ...a ja tu na twoich fotach widze zupełnie cos innego to budujące bo tez mam ale moja straciła paki kwiatowe ..chyba nawet jeszcze w zimie bo sadziłam w sierpniu i to mogło byc dla niej za późno żeby sie wzmocniła na zimę.

Szybka, bo jak mnie te brzozy dwa sezony denerwowały, to postanowiłam, że w trzecim nie będą!
Idol ma jeszcze złożone jak wachlarz listeczki, więc widać czerwonawe obwódki głównie, ale będzie zielony. No, może zielony z obwódką? Kto go wie?

Na Gieni te rozwinięte pąki straciły kolor i nieco podeschły, ale wczoraj i dziś pokazała dużo nowych pąków soczyście bordowych. Nie przekreślaj kwitnienia u Gieni, bo ona bardzo długo kwitnie - zaczyna bez liści, a ostatnie kwiatki pokazuje jak już są dość spore liście. Zobacz, to zdjęcie z 30 maja, a zaczęła około 6 kwietnia

Bawarka 20:37, 22 kwi 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Kasiu byłaś w niebie. Piękny niebieski storczyk. Zachwyciła mnie bratki z tulipanów. Niby takie oczywiste. A super wyglądają kolorowe plamy. Piękne miejsce.a i zapomniałam dodać,gratuluję odwagi i wspaniałego efektu Zamrażania ogrodu.

Mnie rowniez wlasnie te bratki ujely..I jeszcze jeden kwiatek, tulipanek wielkosci krokusa. No dobrze, troszke wiekszy, ale tylko troszke Duzy kielich na malutkiej nozce...
Za gratulacje dziekuje, to milo z Twojej strony

Malusi tulipek dla Ciebie

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:37, 22 kwi 2017

Do góry
Gile przylatują pod okno kuchenne, po krokusach zostały już liście.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:36, 22 kwi 2017

Do góry
Dalszy ciąg wariacji na temat wieszaczków.

rabata w cieniu i półcieniu, co z bukszpanami? 20:35, 22 kwi 2017

Do góry
Witasj,

buszpany na tej rabacie to jest to, co masz tu najładniejsze i najcenniejsze.

Zostaw je koniecznie
.

Zdjęcia robione z chodnika prowadzącego do domu, dobrze widzę? Czyli ten widok Ty i Twoi najbliżsi oglądacie codziennie?

To układ zimozielonych całkiem rozsądny jest. Włącznie z bukszpanami.

Bukszpany zasłaniają inne rośliny, bo z niewiadomych mi przyczyn posadziłaś z tyłu to, co powinno być z przodu. Niskie rosliny sadzimy przed wyższymi, nie odwrotnie

Pewnie stąło się tak, bo z przodu, przed krzewami zimozielonymi nie zostawiłaś miejsca na rośliny. Kształt trawnika, nadany przez Ciebie wydaje się fajny, ale: takie wygibasy ciężko się kosi; nie masz miejsca na posadzenie roślin wokół zimozielonych.

Zobacz, moim zdaniem powinnaś powiększyć te rabaty. Moją linią się nie sugeruj, chodziło mi tylko o to, żeby pokazać o co mi chodzi.

I moim zdaniem niepotrzebnie zostawiasz pas trawnika przy tarasie/balkonie. Tylko problem będzie z koszeniem.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:35, 22 kwi 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

One wyglądają jak te - http://www.crocus.co.uk/plants/_/tulipa-golden-apeldoorn/classid.1000000313/, albo takie https://www.gardenia.net/plant/tulipa-beauty-of-apeldoorn-darwin-hybrid-tulip

nazwy bardzo podobne tylko nie double

no to bede plakac, mam jeszcze etykietki bo kupilam tylko 4 odmiany

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:34, 22 kwi 2017

Do góry

ja daje ostatnia szanse mojej paskudnej trawie...
znalazlem takie rozwiazanie na YT
posypac mocznikiem i pozniej dac antywylegacz... mam stabilan i mocznik.
podrapie te miejsca pazurami i wymieszam trawe z mocznikiem i po tygodniu dam stabilan co myslicie?

Zna ktos lepsze rozwiazanie?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:33, 22 kwi 2017

Do góry
Nie mogłam się zdecydować, czy kable czy drzewa

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:31, 22 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
a to sa tulipany kupione w biedronce jako double beauty of apeldoorn
kupilam ich 64 szt....chyba sie wkurze bo wygladaja na pojedyncze

One wyglądają jak te - http://www.crocus.co.uk/plants/_/tulipa-golden-apeldoorn/classid.1000000313/, albo takie https://www.gardenia.net/plant/tulipa-beauty-of-apeldoorn-darwin-hybrid-tulip

nazwy bardzo podobne tylko nie double
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:31, 22 kwi 2017

Do góry

Projekt wieszaczków zrobiłam w ubiegłym roku, a mój zdolny Bratanek zrobił mi te cudeńka i przywiózł przed świętami. Sprawił mi ogromną radość tak perfekcyjnym wykonaniem.
Malutki pod lasem 20:31, 22 kwi 2017

Do góry
Miało lać, a było całkiem znośnie
Sporo porobiłam, odchwaściłam część rabaty starej przedogrodowiskowej i tam poszły trzy z tawułek wykopanych z przedogródka
Podzieliłam stare żurawki i zrobiłam całą obwódkę z nich. Później jeszcze omotyczkowałam za tujami i wysypałam korą. Ścięłam kolejne lawendy, zostały mi jeszcze 3 sztuki, ale to może jutro, bo muszę część ukorzenić
A z wieści dobrych domowych, był wczoraj pan od szafy w łazience, może za miesiąc będzie skończona
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:31, 22 kwi 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Agata wszystkie foty cudne jak zwykle, ale zdjęciami szachownicy rzuciłaś mnie na kolana .

Jeszcze kwitnie bo przez to zimno kwiaty dłużej się trzymają, może po niedzieli zrobię foty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies