Ta jasna wygląda mi na mozgę trzcinowatą. Dobrze przemyśl gdzie ją posadzić - rozłazi się i opanowuje spore tereny. Po za tym bezproblemowa.
Konwalniki są bardzo powolne, wymagają pulchnej, żyznej ziemi i stałej umiarkowanej wilgoci. R
Absolutnie raczej półcień niż słońce. Szybkiego przyrostu masy raczej nie oczekuj.
carex morrowii fishers form na zdjęciu łudząco podobny do Ice Dancer. Fishera nie znam, więcej nic nie powiem.
Dzień dobry. Dziewczyny czy to ma sens? Jest to rabata frontowa od strony ulicy mało ruchu. 1 kule na pniu szmaragd 3szt , 2 tuje aure nana 4szt , 3 roże rabatowe 3szt czerwone , 4 tujach miriam 6szt , 5 hortensje limielith między nimi żurawki 7 trzmielina na pniu pod nią trawka lub żurawki. Z tyłu za pniami tujek chciałbym trawy ML. Bardzo proszę o pomoc i wsparcie.
Iwonko bardzo Ci dziękuję za wszystkie propozycje Muszę się bliżej przyjrzeć tym jabłoniom ozdobnym, coś jest na rzeczy Anulko Magnolia to nie moje drzewo Ale dzięki za Twój głos Marta dzięki, zawsze chciałam tego klona ale zastanawiałam się czy on da radę
Dzięki wszystkim
A teraz troszkę ponudzę Wszystko rusza, drzewa mają pąki zaraz wybuchną
Strasznie duzo sie słyszy że mnóstwo klonów w tym roku padło a juz w poprzednim chorowały, kto wie czy to nie przez upały jakie były rok wczesniej.Mój jeden miał juz ok 14-15 lat i nigdy wczesniej nie chorował.
Ja oddaję głos na pozostawienie na takiej wysokości jak widać na zdjęciu. Jeżeli nie przesiadujecie na tarasie to nie potrzebujecie się osłaniać. Taras nie jest duży, wyższy murek może by zbyt przytłaczał. Taka wysokość + rośliny wydaje mi się ok. Niech się jeszcze inni wypowiedzą.
A w końcu jak zrobisz wyżej to się okaże, że jest bardzo dobrze i ładnie
Rośnie bardzo szybko i w lipcu już kwitnie do samych mrozów. Te z poprzedniego zdjęcia to rośliny z siewek. Trzeba uważać przy pieleniu. Jak będą siewki, wkleję zdjęcie.
To zdjęcia z 01 lipca ub. roku
U mnie znowu deszcz . Zaczyna mi słońca brakować, bo codziennie jest szaro i buro jak w jesieni. Z tego wszystkiego w poszukiwaniu wiosny odwiedziłam 2 centra ogrodnicze. Zaczynają zwozić rośliny ale nic z tego co ,chciałam nie mieli. Na pocieszenie przyniosłam sobie namiastkę wiosny do domu .