Trawnik to moje oczko w głowie napracowałam się przy nim strasznie, w niektórych miejscach jeszcze po kanalizacji nie odrodził się. Zbyt duża warstwa utwardzająca, a zbyt mało ziemi i nie da się więcej nasypać, bo utopi się chodnik. Troszkę mi się zachwaścił, ale po nawozie anty mech troszkę przyżółkł, więc muszę odczekać z opryskiem na mniszka.
Za miłe słowa dziękuję.
Wpadlam znowu. Nie przejmuj sie, ze nie raz do ciebie nikt sie nie wpisuje.
To jest ryzyk fizyk.
Robisz zdjecia dla siebie aby uwienczyc to co stworzylas, Twoj ogrod.
Ja czesto zagladam do swojego watku i patrze co udalo mi sie zrobic, co trzeba poprawic a co zmienic.
Staram sie podjac jakis temat ogrodowy i sie kreci albo i nie.
Nie lubie komus kadzic wiec czesto sie nie wpisuje. Mam watki, ktore mnie fascynuja i tam sie wpisuje. Lubie piekne ogrody wykonane wlasnymi rekoma i bardzo je podziwiam wytrawne oko to widzi.
Chcialam sie zapytac na stronie 441 pojawia sie prawie na kazdym zdjeciu roslina kwitnaca na biało, napisz jak sie nazywa.
Z założenia traktuję swój wątek jak pamiętnik ogrodniczy udokumentowany zdjęciami. Tak jak piszesz można porównać rok do roku, przypomnieć sobie swoje błędy lub zastanowić się co mi się tutaj kiedyś podobało. Mój ogródek cały sama wymyśliłam, stworzyłam i sama go pielęgnuję. Popełniam wiele błędów, ale za rok zmieniam, udoskonalam i wciskam kolejne rośliny, które już dawno nie miały prawa się zmieścić.
Roślinka o którą pytasz to gęsiówka biała pełna, jest rośliną wieloletnią i nie ginie w zimie. Jest zimozielona.