Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

ElzbietaFranka 22:38, 30 kwi 2017

Dorotka bylam kiedys u ciebie bo poznalam twoj ogrod, ale nie wiem czy sie wpisalam. Musze jeszcze raz odbyc podroz po twoim ogrodzie.

Ogladajac ostatnie strony to ogrod piekny, i odpowiadam na twoj wpis w moim watku odnosnke kolorystyki "przygadal kociol garnkowi...."
Rumianka 22:41, 30 kwi 2017

Dorota123 napisał(a)
Doris, zakochałam się w tych tulipanach...Ogród... marzenie, nie dość, że gustownie, pięknie, to tak czyściutko...Brawo TY...
Dorota123 23:01, 30 kwi 2017

yolka napisał(a)
Dorotko czytam coś o zamykaniu wątku, a gdzie będę czerpać inspiracje na świąteczne wystroje? zawsze przed świętami czekam na Twoje ozdoby, choć tę Wielkanoc nawet u siebie przegapiłam

Teraz o ogrodzie - piękny, kolorowy, soczysta zieleń trawy, to ostatnie jest dla mnie nieosiągalne, z pierwszym i drugim jeszcze walczę
Trawnik to moje oczko w głowie napracowałam się przy nim strasznie, w niektórych miejscach jeszcze po kanalizacji nie odrodził się. Zbyt duża warstwa utwardzająca, a zbyt mało ziemi i nie da się więcej nasypać, bo utopi się chodnik. Troszkę mi się zachwaścił, ale po nawozie anty mech troszkę przyżółkł, więc muszę odczekać z opryskiem na mniszka.
Za miłe słowa dziękuję.
ElzbietaFranka 23:27, 30 kwi 2017

Wpadlam znowu. Nie przejmuj sie, ze nie raz do ciebie nikt sie nie wpisuje.
To jest ryzyk fizyk.
Robisz zdjecia dla siebie aby uwienczyc to co stworzylas, Twoj ogrod.
Ja czesto zagladam do swojego watku i patrze co udalo mi sie zrobic, co trzeba poprawic a co zmienic.
Staram sie podjac jakis temat ogrodowy i sie kreci albo i nie.
Nie lubie komus kadzic wiec czesto sie nie wpisuje. Mam watki, ktore mnie fascynuja i tam sie wpisuje. Lubie piekne ogrody wykonane wlasnymi rekoma i bardzo je podziwiam wytrawne oko to widzi.

Chcialam sie zapytac na stronie 441 pojawia sie prawie na kazdym zdjeciu roslina kwitnaca na biało, napisz jak sie nazywa.
Dorota123 22:24, 01 maj 2017

Rumianka napisał(a)
Doris, zakochałam się w tych tulipanach...Ogród... marzenie, nie dość, że gustownie, pięknie, to tak czyściutko...Brawo TY...
O jak miło Tulipanki Biedronkowe
Dorota123 22:35, 01 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Wpadlam znowu. Nie przejmuj sie, ze nie raz do ciebie nikt sie nie wpisuje.
To jest ryzyk fizyk.
Robisz zdjecia dla siebie aby uwienczyc to co stworzylas, Twoj ogrod.
Ja czesto zagladam do swojego watku i patrze co udalo mi sie zrobic, co trzeba poprawic a co zmienic.
Staram sie podjac jakis temat ogrodowy i sie kreci albo i nie.
Nie lubie komus kadzic wiec czesto sie nie wpisuje. Mam watki, ktore mnie fascynuja i tam sie wpisuje. Lubie piekne ogrody wykonane wlasnymi rekoma i bardzo je podziwiam wytrawne oko to widzi.

Chcialam sie zapytac na stronie 441 pojawia sie prawie na kazdym zdjeciu roslina kwitnaca na biało, napisz jak sie nazywa.
Z założenia traktuję swój wątek jak pamiętnik ogrodniczy udokumentowany zdjęciami. Tak jak piszesz można porównać rok do roku, przypomnieć sobie swoje błędy lub zastanowić się co mi się tutaj kiedyś podobało. Mój ogródek cały sama wymyśliłam, stworzyłam i sama go pielęgnuję. Popełniam wiele błędów, ale za rok zmieniam, udoskonalam i wciskam kolejne rośliny, które już dawno nie miały prawa się zmieścić.
Roślinka o którą pytasz to gęsiówka biała pełna, jest rośliną wieloletnią i nie ginie w zimie. Jest zimozielona.

Kacha123 06:49, 02 maj 2017

Ale masz bogactwo cebulowych! Śliczne kolorki i jeszcze te dekoracyjne smaczki! Pięknie!
Bogdzia 21:21, 02 maj 2017

Dorotko u siebie pytałam w jakim terminie dzielisz gesiówkę, muszę miec więcej bo pięknie kwitnie.
Ivvvona 21:29, 02 maj 2017

U Ciebie wiosna bardziej zaawansowana niż u nas, ślicznie i kolorowo masz w ogrodzie
paniprzyroda 19:53, 04 maj 2017

Kolorowo i zielono, fajnie Jakim nawozem zasilasz cebulowe?