Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

sylwia_slomc... 23:26, 30 kwi 2017

Współczuję strat takie dorodne rośliny , zima dała w doopę.
Urszulla 07:37, 01 maj 2017

Jak tam bylinówka teraz u Ciebie wygląda?
ogrodula 08:52, 01 maj 2017

Szkoda każdej roślinki która mimo naszych starań usycha współczuję strat.Ja tak mam z thują teddy bardzo ją lubię obiecuję sobie,że już nie kupuję.Po jakimś czasie znowu ja mam .
anabuko1 09:14, 01 maj 2017

jestem.
Zawsze szkoda roślin, co przepadają.A cóz, takie to życie ogrodnika,że ciągle coś się zmienia.
Dobrze,że się pogodziłeś...
Co tam działasz majówkowo ??
pozdrówki zostawiam
Luki 12:49, 01 maj 2017

Magada chyba się pochlastam przejeżdżałem obok nich i zastanawiałem się co to za wielka szkółka, ale musiałem już wracać, a późno było, następny razem tak muszę sobie poukładać wyjazd by tam podjechać bo ofertę mają ciekawą

Justynko 3 gdzieś wysadzę i będę reanimować, ale reszta zapłonie by grzyb dalej nie szedł w świat.

Gdyby były w dobrej cenie to nawet łyżeczką deserową bym wykopywał ale niestety zbyt korzystnie cenowo nie wychodziły.

Kasiu i bardzo dobrze bo wyglądają tam super, lekką górkę im zrobisz i powinny dać radę

Bogdziu niestety dobrze mnie rozumiesz bo należymy do tej pechowej grupy w tym roku, nic trzeba działać dalej albo zaorać... oranie mi nie po drodze więc ciężka praca czeka

Teresko teraz sporo jej uroku zniknie, ale w końcu coś w zamian wymyślę i może też będzie dobrze, a może nawet lepiej
Luki 12:55, 01 maj 2017

Sylwia rozpacz mi przeszła, pozostało wkurzenie, ale czym prędzej znikną mi z oczu tym prędzej zapomnę. Zdjęć na wspominki mam dużo.

Ula pomijając bukszpany to nie najgorzej, jakieś zdjęcia dzisiaj zrobię. Troszkę drobnych strat jest, ale źle nie ma

Ula(ogrodula) no niestety ta tuja to jakiś niewypał produkcyjny, owszem ładna ale bardzo krótko. Też ją kiedyś miałem i już dawno z dymem poszła bo się cała rozlazła.

Aniu zawsze mogło być gorzej chociaż nie wyobrażam sobie tego
Majówkowo duże plany, a czasu mało. Po małym porannym szkółkingu jestem, parę bylin dokupionych, jednoroczne kupione.
Teraz po kolei warzywnik, kompost, kostka, trawnik, sadzenie, wysadzanie itd Jutro weselicho to nic nie zrobię, liczę jeszcze na czwartek.
Madzenka 22:31, 01 maj 2017

Luki jakieś malutkie zdjęcie wiosennego ogrodu?
Luki 22:42, 01 maj 2017

Pożegnałem się dzisiaj ostatecznie z bukszpanami, bylinowa opustoszała, sporo miejsca do obsadzenia powstało, kilka miejsc trzeba zmienić bo układ się zmienił. Odreagowałem to bardzo zrzędliwie, więc miałem dzisiaj spokój w domu bo nikt się do mnie wolał nie zbliżać

Ogarnąłem warzywnik na tip top, troszkę porządków, posadzone kolejne rośliny na przerabianej rabacie... chociaż obecnie to ja każdy fragment ogrodu przerabiam Teraz powinno być już coraz lepiej i tylko ładniej.
Luki 22:51, 01 maj 2017

Pożegnalna fotka

3 sztuki będę reanimował, reszta nawet nie ruszyła, suchutka.

Rozsadziłem żywopłocik i posadziłem na nowo. Tak prezentuje się rabata na roboczo bez bukszpanów, kiepskie foto, ale ciemnawo zaczęło się robić.

Jakieś tam przymiarki, ale to nie to samo...

Jak komuś jakieś pomysły wpadną czym zastąpić kule to będę bardzo wdzięczny, chyba że w ogóle już nic nie sadzić zimozielonego.
Kule z bukszpanu oczywiście nie wrócą, chyba że w totka wygram
Luki 22:57, 01 maj 2017

Marzenko specjalnie dla Ciebie

Piwonie pięknie zakwitną, poza jedną zdeptaną

Lepsza perspektywa

Muszę te doniczki posprzać bo na każdym zdjęciu jakieś widać