Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogródek Agam 18:17, 01 lip 2014

Do góry
Wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się eMowi "zakątkiem" różanym a on mi na to że, tyle razy chodził w tamtym kierunku i jakoś nie zwrócił uwagi, wrrrr................... Dosadzam szałwię, frosted i ice dance, zobaczymy wieczorem jaki misz masz wyjdzie.

Sosny wygoliłam od dołu, mam zamiar upchać pod nimi różaneczniki które rosną na "modernizowanej" rabacie z tyłu domu . Tam zostawię tylko Zemblę.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:18, 28 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

bardzo nieśmiało się wypowiem, bo nie powinnam chyba komentować ogrodu który tak bardzo mi się podoba i którego choć namiastkę chciałabym mieć.
Ale... odważna ze mnie kobitka jest! czy nie myślałaś aby zmienić żurawki na jakieś jasne trawy pod buksiki? w typie evergodu, ice dance?

Ale mi też się podoba jak jest

Były inne kolory i było bleeeee. Danusia doradziła georgia peach i były rok temu zachwycające. Po upałach w tym roku nie mogą dojść do siebie z kolorem. Czekam na ciemnopurpurowe róże i miskanty, które są na tyłach... I nie rosną...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:59, 28 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
i kolejna hortensjowa rabata, ta jest różowa, przy zakątku różano bukszpanowym

Za tą rabatą w głębi pod pissardi są hortensje, nie pokazywałam tej rabty czesto, gdyż wciąż nie spełnia moich oczekiwań... moze w tym roku???

bardzo nieśmiało się wypowiem, bo nie powinnam chyba komentować ogrodu który tak bardzo mi się podoba i którego choć namiastkę chciałabym mieć.
Ale... odważna ze mnie kobitka jest! czy nie myślałaś aby zmienić żurawki na jakieś jasne trawy pod buksiki? w typie evergodu, ice dance?

Ale mi też się podoba jak jest
Eksperyment ogrodowy Beaty 20:48, 26 cze 2014

Do góry
Ajj dziewczyny, ale miłe jesteście...
Zdjęcia, zdjęcia ....... no som
O...
Przywrotnik O takie kropelki mi chodziło ...

Tegoroczny hicior z Chelsea wpasował się chyba nieźle?

Surfinie oraz Carex Ice dance też już umiejscowione

Mój wymarzony ogród :-) 15:09, 26 cze 2014

Do góry
Może carex morrovi veriegata lub ice dance? One są zimozielone.
Fajnie by wyglądała rozplenica ale jej wczesną wiosną nie będzie po ścięciu.
Albo modną ostatnio seslerię? Ja mam seslerię caeurulea i fajnie po zimie wyglądała.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:24, 24 cze 2014

Do góry
Wracamy do geometrycznej części. Carexy Evergold wszystko mi pochłaniają. Uwielbiam je choć trochę przeraziły mnie wielkością Mus powiększyć kanciki bo niedługo kosiarką będę je łapać.

Źle posadziłem carex'y Ice dance. Za kulki bukszpanowe. Do przesadzenia jesienią.
Zakątek z fioletową ławeczką 16:21, 22 cze 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam

Joasiu, dziękujęCzytam i jutro będę kombinować. Jedynie, co nie mogę zrobić, to poszerzyć tego wąskiego paska rabaty, bo mam tam suszarkę na pranie. Nigdy jej na zdjęciu nie uwieczniłam Przy kratce mam jedną różę i czy mam dosadzić tam jeszcze? Czy nie będzie im za ciasno?
Szałwie dokupię, bo mi się podobają A hortensje, to tak do końca nie wiem, czy tam będą. One wcale nie mają zamiaru mi kwitnąć Kwitnie tylko ta od Bogusi
Ogród z łezką 13:54, 22 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Albo tawuły strzyżone w kuleczki Trawa Ice Dance albo jakaś inna..

Nie chcę tawuł, ciągle rośnie, ciągle przycinać trzeba, żeby wyglądało.
Coś mało obsługowego bym chciała...ten berberys się nada
Zakątek z fioletową ławeczką 12:13, 22 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Rabata ciągle w przebudowie Jest trochę wąska, szmaragdy jeszcze małe i dziwnie to wygląda. I za bardzo mi się nie podoba

I z drugiej strony Na kratce róża New Dawn.

Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:18, 22 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Doczytałam zaległości, rabata z carexami i kulkami wygląda super, a jeszcze jak dojdzie tam kolor od przetaczników to juz bedzie całkiem bosko. Twoje ice dance spowodowały że podjłeam decyzje - tez je kupie i posadze na brzegu mojej kulkowej rabaty, mam tam inną trawke ale dam ja na tyły ogrodu bo mi sie nie podoba.
Po ile płaciłas za te wypasione egzemplarze ?

Moja zdobniczka na buku niestety jest cały czas, mimo oprysków, bede powtarzac moze dzis albo jutro ...zobaczymy.

Donice świetne, ja nie miałabym gdzie chowac bambusów wiec unikam takich roslin które wymagaja światła zima, mam tylko garaz i piwnice, ale skoro masz możliwości to jak najbardziej.

Dzis niestety jestem w pracy ale od jutra zaczynam wekend, pozdrawiam i udanego weekendowania życzę

Cieszę się bardzo z zainspirowania ice dancami Mnie do niej przekonały dziewczyny a jak zobaczyłam w sklepie takie kępy to uśmiech od ucha do ucha
Z bambusami mam nadzieję, że sobie poradzę, przez rok myślałam nad zimowym miejscem dla nich
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:50, 20 cze 2014

Do góry
Doczytałam zaległości, rabata z carexami i kulkami wygląda super, a jeszcze jak dojdzie tam kolor od przetaczników to juz bedzie całkiem bosko. Twoje ice dance spowodowały że podjłeam decyzje - tez je kupie i posadze na brzegu mojej kulkowej rabaty, mam tam inną trawke ale dam ja na tyły ogrodu bo mi sie nie podoba.
Po ile płaciłas za te wypasione egzemplarze ?

Moja zdobniczka na buku niestety jest cały czas, mimo oprysków, bede powtarzac moze dzis albo jutro ...zobaczymy.

Donice świetne, ja nie miałabym gdzie chowac bambusów wiec unikam takich roslin które wymagaja światła zima, mam tylko garaz i piwnice, ale skoro masz możliwości to jak najbardziej.

Dzis niestety jestem w pracy ale od jutra zaczynam wekend, pozdrawiam i udanego weekendowania życzę

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:45, 20 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Iza wbrew pozorom to tam już teraz gęsto jest, a jak za dwa lata róże się puszczą to będzie gęstwina tam jest ok 18-19 metrów na 60cm i 14 ML, 10szałwi caradonna, 14 sałwi różowych niskich, 10 bodzisków, 6 astible, 3szałwie purpurowe, 6 żurawek, 10 jeżówek, 3 przywrotniki, 8 ice dance, 3 jakieś trawki, 10 werben patagońskich, 4 zawilce japońskie, no i w/w róże, a chciałabym jeszcze tam dodać naparstnice i kosmosy

Przedpłocie i wewnątrzpłocie przepiękne Ana, czy wiesz możesz napisać nazwy szałwii purpurowych i różowych?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:49, 19 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Iza wbrew pozorom to tam już teraz gęsto jest, a jak za dwa lata róże się puszczą to będzie gęstwina tam jest może 16-18 metrów na 60cm i 14 ML, 10szałwi caradonna, 14 sałwi różowych niskich, 10 bodzisków, 6 astible, 3szałwie purpurowe, 6 żurawek, 10 jeżówek, 3 przywrotniki, 8 ice dance, 3 jakieś trawki, 10 werben patagońskich, 4 zawilce japońskie, no i w/w róże, a chciałabym jeszcze tam dodać naparstnice i kosmosy

posiwiałam Ana jak Ty to wszystko tam upchnęłaś !!! ???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:40, 19 cze 2014

Do góry
Iza wbrew pozorom to tam już teraz gęsto jest, a jak za dwa lata róże się puszczą to będzie gęstwina tam jest ok 18-19 metrów na 60cm i 14 ML, 10szałwi caradonna, 14 sałwi różowych niskich, 10 bodzisków, 6 astible, 3szałwie purpurowe, 6 żurawek, 10 jeżówek, 3 przywrotniki, 8 ice dance, 3 jakieś trawki, 10 werben patagońskich, 4 zawilce japońskie, no i w/w róże, a chciałabym jeszcze tam dodać naparstnice i kosmosy
Ogród z łezką 22:50, 19 cze 2014

Do góry
Albo tawuły strzyżone w kuleczki Trawa Ice Dance albo jakaś inna..
Ogrod Malgosi samosi 19:30, 19 cze 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Karabela, info na prv. Trawki to carex ice dance pieknie przetrwaly, a to dopiero ich drugi sezon.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:04, 17 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Polinko ja też Ice Dance polubiłam... Choć wiosną nie wyglądał ładnie teraz podrósł drugie tyle co miał po zakupie i wspaniale wygląda. Będę je dzielić na kolejne kępy

Aguś prawda, że wspaniałe? Pokrzepiająca jest informacja, że szybko rośnie
Ogród do kwadratu 20:21, 16 cze 2014

Do góry
Marzenko... ja tak do końca nie jestem zdecydowana jak ciąć buki. Łatwiej byłoby twoją ostatnią wersję robić... i osłona sąsiedzka bardziej szczelna. Boję się jednak wiatru... Jak halny przyjdzie lub wichura jakaś czy mi drzewek nie położy?

Magdzia zamawiaj... będzie pani zadowolona

Polinko... właśnie byłam u ciebie i o Ice Dance pisałam...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:16, 16 cze 2014

Do góry
Polinko ja też Ice Dance polubiłam... Choć wiosną nie wyglądał ładnie teraz podrósł drugie tyle co miał po zakupie i wspaniale wygląda. Będę je dzielić na kolejne kępy
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:10, 16 cze 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

zakupy ci się udały bez dwóch zdań a ten carex ice dance jak się ukorzeni to na pewno na czadu
Aga co to za ciemna trawka????

Ta czerwona to Vertigo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies