Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Mala_Mi 23:16, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

...nie ma za co, mam na zbyciu, a sama dostałam go od Ani (Małej Mi)i szczerze dany, bo rośnie jak szalony

A nikt mi nie wierzył, że Ice Dance to wielka trawa... niech tylko złapie klimat.... to od razu potfffór... dziel i rozdawaj.. albo tylko odrosty usuwaj.. i w ludzi pchaj... bo widać, że jej u Ciebie dobrze, to za rok zdominuje cały widok..
gierczusia 19:39, 23 lip 2014

JulkAd napisał(a)

No Elu ja to bym nie była taka wściekła, gdybym przez neta zamawiała, bo nie wiadommo kto sprzedaje, ale kupiłam w szkółce i to całkiem sporej, więc liczyłam, że oni na pewno wiedzą, ale chyba też nie sprawdzali zgodności etykiety z samą rośliną....bo i po co?

Całusy Elu

Julciu ... Ja też nie mówię o necie... Kupowanie miałam zamiar odbyć w szkółce z tradycjami ..a Kobitka .. Właścicielka ,żeby nie było twierdziła że leszczyna zwykła potem sie skręci .. bo ja chciałam concortę ....noo i potem ja skęciłam..do innej szkółki

Ale w aldiku ,żeby w jednym jednopaku były różne rośliny..to sa jaja...
gierczusia 19:43, 23 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

A nikt mi nie wierzył, że Ice Dance to wielka trawa... niech tylko złapie klimat.... to od razu potfffór... dziel i rozdawaj.. albo tylko odrosty usuwaj.. i w ludzi pchaj... bo widać, że jej u Ciebie dobrze, to za rok zdominuje cały widok..

to chyba tak jak z moim morningiem....najpierw miałam go chyba w złym miejscu i nie chciał rosnąć za diabła..dziwiłam się wtedy ,że inni piszą że on duuużoo większy niż do " cycków " a u mnie był do uda.. Teraz przesadzony roooośnie .. I już wiem , co ci ludzie mieli na myśli
JulkAd 20:41, 23 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Julciu ... Ja też nie mówię o necie... Kupowanie miałam zamiar odbyć w szkółce z tradycjami ..a Kobitka .. Właścicielka ,żeby nie było twierdziła że leszczyna zwykła potem sie skręci .. bo ja chciałam concortę ....noo i potem ja skęciłam..do innej szkółki

Ale w aldiku ,żeby w jednym jednopaku były różne rośliny..to sa jaja...

A te chciejstwa z Twoją leszczyną pamiętam

No tak musiałam trafić w tym Aldim...dwa lata temu tak było, a co ciekawe, dokupiłam w ubiegłym roku i zgodność odmianowa jest z częścią tych wcześniejszych
JulkAd 20:56, 23 lip 2014

gierczusia napisał(a)

to chyba tak jak z moim morningiem....najpierw miałam go chyba w złym miejscu i nie chciał rosnąć za diabła..dziwiłam się wtedy ,że inni piszą że on duuużoo większy niż do " cycków " a u mnie był do uda.. Teraz przesadzony roooośnie .. I już wiem , co ci ludzie mieli na myśli

No, ale u mnie szału nie ma z Red Baronem z kolei....i gdzie arystokratę przesadzić?
Milka 13:01, 24 lip 2014

U mnie grzmiało, padało intensywnie 30 minut, a potem w słoneczku kropiło, całą noc lało, teraz kropi i jestem prze szczęśliwa, wszystko odżyje, bo trawa złota już a część roślin w tym Red Baron usychała.
Kindzia 18:45, 24 lip 2014

Mój Red Baron zaplątany w turzyce palmowe, zdominowały go. Niewidoczny prawie Wiosną je będę dzielić i chyba ograniczenia ziemne dostaną, tak jak Gierczuś pisała

Popadało u Was przyzwoicie? U nas idealna pogoda na plewienie, tylko plecki już bolą...

Buziole
JulkAd 19:24, 24 lip 2014

Milka napisał(a)
U mnie grzmiało, padało intensywnie 30 minut, a potem w słoneczku kropiło, całą noc lało, teraz kropi i jestem prze szczęśliwa, wszystko odżyje, bo trawa złota już a część roślin w tym Red Baron usychała.

Irenko, u mnie od rano siąpi raz mocniej raz słabiej, ale dwa zbiorniki deszczwki napadało...w pewnym momencie, nawet trzeba było ciut wypuścić (tuje dostały)...a trawy chociaż mało jej mam to też nie podlewam, wolę deszczówkę kfiatuchom zostawić...a Red Baron też taki wrazliwy na słonko?, nawet nie wiedziałam...
JulkAd 19:26, 24 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Mój Red Baron zaplątany w turzyce palmowe, zdominowały go. Niewidoczny prawie Wiosną je będę dzielić i chyba ograniczenia ziemne dostaną, tak jak Gierczuś pisała

Popadało u Was przyzwoicie? U nas idealna pogoda na plewienie, tylko plecki już bolą...

Buziole

U Ciebie to wiem, że arystokrata ledwo widoczny, ale ja muszę z kolei ograniczyć mozgę, bo mi się rozpanoszyła...zresztą Ice Dance też szaleje, ale z nim nie ma kłopotu, bo tylko odnogi wykopię (przynajmniej na razie)
JulkAd 19:29, 24 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Czyli rozumiem, że u mnie klimat złapała?...jak jej tak dobrze w moich kamieniach to strach pomysleć, co to byłoby za kilka lat, jak bym jej nie ruszała w ogóle