Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:55, 21 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Asiu czy na tej rabacie ice dance rośnie w pełnym słońcu? Mam 5 sztuk i zastanawiam się, czy na słonecznym stanowisku będą mi rosły... Super wygląda stipa za nimi

Kasiu, Ice Dance rośnie na słońcu, po południu na troszkę cienia ale nie za wiele. Staram się utrzymywać stale wilgoć i dobrze sobie radzi i ładnie rozrasta.
AgnieszkaW 21:19, 21 lip 2014

Joasiu, śliczne te rabatki - takie zwiewne Z lawendą postępuję identycznie jak Ty - teraz lekko przycinam i zakwita drugi raz, potem już nie tnę, dopiero wiosną. Sprawdza się od wielu lat ten sposób.

Ps
Zobacz koniecznie mój świeży post u mnie w wątku - dotyczy werbeny.
JoannA 21:32, 21 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, no i wczoraj u mnie popadalo. Moj m napisal mi, ze byla lekka burza i troche intensywnie popadalo przez 20minut. Dobre i to

Wysłałam trochę deszczyku do Ciebie
Nawet niewielki deszcz to dla roślin lepsze niż podlewanie.
pozdrawiam Doniu
JoannA 21:33, 21 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, śliczne te rabatki - takie zwiewne Z lawendą postępuję identycznie jak Ty - teraz lekko przycinam i zakwita drugi raz, potem już nie tnę, dopiero wiosną. Sprawdza się od wielu lat ten sposób.

Ps
Zobacz koniecznie mój świeży post u mnie w wątku - dotyczy werbeny.

Agnieszko,
już u Ciebie byłam bo dzień bez spaceru w Jurajskim to stracony dzień
Dziękuję za pochwałę rabatek.
BusyBee 21:56, 21 lip 2014

JoannA napisał(a)

Kasiu, Ice Dance rośnie na słońcu, po południu na troszkę cienia ale nie za wiele. Staram się utrzymywać stale wilgoć i dobrze sobie radzi i ładnie rozrasta.

Posadziłam w słońcu- będę podlewać. Mam nadzieję, że zimą też da radę....
Wstawiam naszą wspólną rabatkę lawendowo- różaną na Twoje 400Radzi sobie dobrze- zdjęcie jest sprzed 2 tygodni.
Pozdrówki
JoannA 22:06, 21 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Posadziłam w słońcu- będę podlewać. Mam nadzieję, że zimą też da radę....
Wstawiam naszą wspólną rabatkę lawendowo- różaną na Twoje 400Radzi sobie dobrze- zdjęcie jest sprzed 2 tygodni.
Pozdrówki

Ice Dance u mnie zimuje dobrze.
Dziękuję Kasiu za zdjęcie tej rabatki, berberyski ładnie się rozrosły a takie maleństwa były.
Patrzę i nie mogę uwierzyć, lawenda z Borowej zakwitła?
Co to za różyczki Kasiu, one się tak pokładają?
Może jakieś trawki jeszcze dołożyć.
BusyBee 22:26, 21 lip 2014

Lawenda zakwitła i już powoli przekwita... Różyczki to okrywowy Knirps O trawkach pomyślę- może coś zwiewnego będzie pasowało- tylko tam mega słońce. Patrzę na róże- na razie jakoś żyją i tworzą nowe pąki Wszystko rośnie w oczach Asiu, nawet Twoja werbena zaczyna kwitnąć Czytałam, że nie taka miała być...
JoannA 22:53, 21 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Lawenda zakwitła i już powoli przekwita... Różyczki to okrywowy Knirps O trawkach pomyślę- może coś zwiewnego będzie pasowało- tylko tam mega słońce. Patrzę na róże- na razie jakoś żyją i tworzą nowe pąki Wszystko rośnie w oczach Asiu, nawet Twoja werbena zaczyna kwitnąć Czytałam, że nie taka miała być...

No właśnie ... okazuje się Kasiu że mam tę brzydszą werbenę. Trzeba będzie ją wymienić na tę łądniejszą.
ModraSowa 23:10, 21 lip 2014

Witaj Joasiu, aż się stęskniłam, tyle mnie mnie było
Ale już mam wszystko nadrobione, wiem co się u Ciebie dzieje. Dobrze,że z kolanem lepiej. Kwiatki pięknie kolorowe, jak zawsze wypieszczone wszystko.
Joasiu, ta piątka róż o której pisałam, to chodziło o moją taką prywatną,osobistą punktację U mnie kwitnie teraz Aphrodite.
JoannA 23:15, 21 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Witaj Joasiu, aż się stęskniłam, tyle mnie mnie było
Ale już mam wszystko nadrobione, wiem co się u Ciebie dzieje. Dobrze,że z kolanem lepiej. Kwiatki pięknie kolorowe, jak zawsze wypieszczone wszystko.
Joasiu, ta piątka róż o której pisałam, to chodziło o moją taką prywatną,osobistą punktację U mnie kwitnie teraz Aphrodite.

Witaj Aniu
Dziękuje za tyle miłych słów. Mój ogródek nie jest tak wypieszczony jakbym chciała ale przyjdzie czas że nadrobię zaległości. Chwasty w trawniku i na rabatach coraz większe.
Zdjęcie kwitnącej Aphrodite przybiegnę zobaczyć koniecznie.
buziaki