Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

bogumila 07:59, 18 lip 2014

Jestem w domku dosłownie na chwilę...ale nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności,żeby do Ciebie zajrzeć ...trawy cudownie rosną,róże też...pozdrawiam.
Iwk4 08:23, 18 lip 2014

JoannA napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.
grazyna 10:30, 18 lip 2014

JoannA napisał(a)

Emanuje spokojem, dostojnością, elegancją, taki ten Twój ogród piękny! Bardzo dziękuję Joasiu, że czasami zaglądasz do mnie i podsyłasz cenne rady

Czy tujom "pomagasz" z suchym igliwiem wewnątrz ?
BusyBee 15:50, 18 lip 2014

Asiu sprawdziłam u siebie, moja jeżówka nazywa się southern belle więc pewnie mamy to samo Kupiłam wiosną 3 krzaczki- kwitnie wspaniale! Motyle jej wprawdzie nie lubią, pewnie dlatego, że jest pełna, ale jest zjawiskowa.

Organizuję właśnie trójkąt przy furtce. Rośnie tam surmia nana i czymś muszę ją podsadzić. Byłam w naszych 3 sklepach ogrodniczych- wybór marny Tam jest patelnia niestety, zimą zrzucamy tam śnieg, więc postanowiłam, że poosadzę trawy i wysypię kamykami. Później najwyżej coś poprawię, ale teraz już chcę mieć porządek Dziś wieczorkiem sadzenie

Buziaki Asiu
JoannA 15:31, 19 lip 2014

Danutka napisał(a)
Joasiu tyle barw w Twoim ogrodzie aż nie chce się opuszczać tego miejsca
Pozdrawiam i czekam na więcej fotek

Danutko,
lubię kolory w ogrodzie. Żałuję że skończyło się pierwsze kwitnienie róż. Ale za chwilkę znów będą kwitły bo mają już pączki. Zaczynają dalie, a tych też mam całkiem sporo bo się bardzo rozrosły i szkoda było wyrzucić. Poupychałam w różne wolne miejsca ale jesienią oddam chętnym
Fotki będą więc zapraszam do oglądania.
pozdrawiam:
JoannA 15:36, 19 lip 2014

lawena napisał(a)
Witaj Joasiu zachodzę w głowę co Ty robisz ze róże masz tak piękne moja pnąca jest w złej kondycji i chyba ją zastąpię powojnikiem, a Twoja jest przepiękna

Diano, witaj słoneczko Dawno Cię nie było i zaczęłam już myśleć że zapomniałaś o nas.
Z różami praktycznie nic nie robię. Wiosną przycięłam, podlałam magiczną siłą do róż, raz pryskałam na mszyce Decisem a jak zabrakło użyłam Karate. To wszystko.
Nie wyrzucaj swojej różyczki proszę. Dan jej jeszcze szansę. Moja pnąca po 2 latach dopiero pokazała swoje piękno. A jak chora lub ma robale to pryskaj.
Ucałuj Twoje ukochane słoneczko, pozdrowienia dla mamy.
Elizabeth Quen z powojnikiem Niobe
Donia72 15:58, 19 lip 2014

Joasiu, co u Ciebie slychac? Bo u mnie nic nowego, jeszcze 3tyg i bede sie pakowac do domku Juz nie moge sie doczekac. Tu gdzie jestem, tez jest skwar- 36stopni w cieniu. Nie ma czym oddychac. Teraz przydaloby sie jakies jeziorko, ale to dopiero jak wroce Pozdrawiam upalnie
JoannA 16:04, 19 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, co u Ciebie slychac? Bo u mnie nic nowego, jeszcze 3tyg i bede sie pakowac do domku Juz nie moge sie doczekac. Tu gdzie jestem, tez jest skwar- 36stopni w cieniu. Nie ma czym oddychac. Teraz przydaloby sie jakies jeziorko, ale to dopiero jak wroce Pozdrawiam upalnie

Te 3 tygodnie miną szybciej niż Ci się wydaje. Rozumiem że tęskiisz za ogrodem i roslinkami.
U nas też upał aż trudno wytrzymać. A najgorsze, że od dawna nie pada i roślinki marnieją bardzo.
Przez klimatyzację w aucie rozchorowałam się aż miło. Mam powiększone węzły chłonne, nie mam sił, ledwie żyję.
pozdrawiam
JoannA 16:07, 19 lip 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Jestem w domku dosłownie na chwilę...ale nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności,żeby do Ciebie zajrzeć ...trawy cudownie rosną,róże też...pozdrawiam.

Dziękuję Bogusiu, że mimo braku czasu zaglądasz do mnie. Trawy bardzo się rozszalały, róże przycięte po kwitnieniu. Dokupiłam jeszcze 2 do kolekcji, Maria Curie i Red Leonadro da Vinci. Jestem bardzo ciekawa jak zakwitną bo dopiero w pąkach.
Pozdrawiam
JoannA 16:16, 19 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.

Iwonko, tej rabacie jako niższe piętro rosną bukszpany (kiedyś będą kulkami, carex Ice Dance i jednoroczne begonie. Wsadziłam tam miniaturowe hosty ale jeszcze młodziutkie i słabo widoczne.

I ujęcie kącika z ławeczką