Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:31, 20 mar 2017

Do góry
Agnieszko Marcowa. Dzisiaj rano przywitał mnie śnieg, czekam do czwartku, podobno mają być wyższe temperatury. U Ciebie pewnie podobnie. Aż sześć hortensji pnących? Przy czym je sadzisz? Na te NN truskawki pisałabym się

Filomeno Na Ciebie zawsze można liczyć, he he Jednak przestrogą się przejęłam. Jak nie mogę podziałać w ogrodzie, to zajęłam się robótkami, tym razem próbuję mozaiki. Potrzebuję dwóch, na ścianę tarasu domku ogrodnika.
Sądziłam, że łatwizna, trochę się jednak przeliczyłam, nie takie płytki zdobyłam i muszę kombinować z techniką odwróconą. Może skończę, nim nastanie wiosna

Wendy Za wiele sobie nie obiecuję w tym roku, tylko dwie kwatery mam nawożone i wapnowane, pozostałe dwie, na początek muszę rozluźnić piaskiem.
Ale robota łatwiejsza niż oddarnianie

Polu Do finału daleko, ale nakręcają mnie nowe pomysły.

Sylwio Ogród długo czekał, a ja wreszcie mam dla niego czas, nadrabiam stracone lata

Kwiecie w starym sadzie 09:31, 20 mar 2017

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 09:29, 20 mar 2017

Do góry
Incrediball aktualnie wyglądają tak, miały więcej pędów

A tu już postępy seslerii po niedawnym cięciu, idzie szybko w górę

Kwiecie w starym sadzie 09:21, 20 mar 2017

Do góry
Margo,miło mi że zajrzałaś do mnie .
Powiem Ci , że ja wciąż się uczę ,nie wszystko mi wychodzi
tak jak bym chciała ale cieszę się tym co mam .
Iglaki sadziłam pierwsze ,więc nie jest tak pusto ,bo
przez 9 lat zdążyły się rozrosnąć .. i to jest ta starsza część
ogrodu , nad nową pracuję ogród bylinowo - różany , same iglaki
to było dla mnie za smutno ...

Radziu , dzięki że zajrzałeś .
Byliny sadzę w grupach , po kilkanaście sztuk ,żeby był
efekt plam kolorystycznych , bo na dużej powierzchni zginęły by
pojedyncze rośliny..
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/134/1347859/original.jpg[/img]
Małymi kroczkami do celu... 08:42, 20 mar 2017

Do góry
U nas dzisiaj znowu wietrznie i deszczowo..kiedy w końcu przyjdzie ta wiosna...udało mi się z rana posadzić zakupiona wcześniej róże Arthura, Buk też już znalazł miejsce, przycielam berberysy i trzmieline, bo strasznie się rozbestwily u mnie i posadziłam zakupiona wczoraj róże, bardzo mi się spodobała, więc wróciła ze mną do domu, tym razem pnaca ' Pink cloud'.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 08:41, 20 mar 2017

Do góry
Kamajla napisał(a)

Kamila a co to takiego zielonego przy carexie??? - na 2 planie????
Nowego początki 08:33, 20 mar 2017

Do góry
Na przykład na takie cisowe kule na pniu to poczekam pewnie z pięć lat .
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:07, 20 mar 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Trzecie hakuro:

Te dwie hakuro przytnij dość mocno. Śmiało. Mocne cięcie (w sezonie nawet co 6-8 tygodni) przedłuża nie tylko ładny pokrój, ale i kondycję tej wierzby. Nie cięta, albo rzadko cięta szybko się starzeje i traci ładny, zwarty pokrój

Spokojnie obetnij 2/3 długości. Rózowe listki są póki są zimne noce, ale po każdym cięciu ta wierzba mobilizuje kolor, zwłaszcza, że róż jest tylko na młodych listkach. Ostatnie cięcie w połowie sierpnia. Nie będziesz żałować regularnych strzyżeń
Wszystkiego po trochu 08:06, 20 mar 2017

Do góry
Mam prośbę do zaglądających, czy ma ktoś z Was sadziec purpurowy i mógłby się podzielić? Będę wdzięczna, i w zamian mogę zaoferować małą sadzonkę mojej hortensji ogrodowej, prawdopodobnie Otaksy

Sezon 2017 u Hanusi 07:58, 20 mar 2017

Do góry
Jeszcze jestem zawieszona w próżni. Deszcz za oknem, czekam aż przestanie padać. Nawet wyjście z psem się przełożyło na później.

Coś czuje, że za mokro będzie w ogrodzie i chyba zostanę w domu. Mam jeszcze okno do wypucowania. Jest co robić i w domu.
Słoneczka wszystkim życzę!

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:46, 20 mar 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Doniczki ustawione Witam wiosenkę

Ładna biała wiosna do nas przyszła, prawda ?
Ogród Mirelli 07:23, 20 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Martini jak ma pączki to zakwitnie
Pokażę Ci mój zeszłoroczny nabytek. Spodobała mi się ze względu na kolor - zupełnie inna niż białe, różowe i wiśniowe

oj Mirellka kusisz,kusisz w 2 części ogrodu mam miejsce na drzewa i już się cieszę mam kilka chciejstw na swojej liście i dopiszę jeszcze Twoją ślicznotę
Ukojenie 06:56, 20 mar 2017

Do góry
Dzis pierwszy dzien astronomicznej wiosny i mam nadzieje, ze zima tym sniegiem sie zegna:

Na ostatnim zdjeciu widac, ze iryski zylkowe chca zaczac kwitnac /w zeszlym roku kupilam mala doniczke i prosze przezimowaly a nawet jest ich wiecej /.
Zauwazylam tez pierwsze kly tulipanow przed domem - tych sadzonych jako ostatnie uff...
Ogród Anety 06:47, 20 mar 2017

Do góry
Dzisiaj rano
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:32, 20 mar 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wiosna startuje u Ciebie? Chyba czas krokusów się zaczyna?
zaczynaja te wcześniejsze, śle jest tak pochmurnie ze trudno złapać moment

...uDany ogród 06:13, 20 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Ja również uwielbiam brzowy, gdybym miała większą działkę posadziłabym taki zagajnik. Co z tego, że śmiecą.. czasami trzeba wybaczyć

Aguś witaj w klubie
Ja mam duży ogród , ale więcej chyba już nie zmieszczę. Tak jak napisałam jeszcze kilka gatunkowych i to koniec. Jeszcze czekam, aż uprzątniemy zasieki w okolicach przyszłego ogniska , może tam jeszcze dosadzę kilka sztuk.
No śmiecą, ale co z tego mają wiele innych zalet
No jak ich nie kochać?

...uDany ogród 06:08, 20 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)
Dana, będzie dobrze! Mam nadzieję, że Tata błyskawicznie dojdzie do siebie .

Kasiu mam nadzieję!
Dziękuję za troskę

...uDany ogród 06:04, 20 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
przyznam sie, ze nie mam ani jednej. Tyko w lesie mam czyli z ogrodu je widac nie wiem czy jeszcze mam na nie miejsce hmmm

Izuniu ja mogłabym mieć same brzozy w ogrodzie , ale moja działka była już zadrzewiona i musiałam się dopasować do istniejących warunków.
Trochę brzóz przemyciłam
Są dostojne i eleganckie. Rozświetlają cieniste zakątki i zdobią ogród przez cały sezon.

Edit:
Widziałam Twoją machinę do gałęzi, wow
Szmaragdowy Zakątek 00:34, 20 mar 2017

Do góry
Dziś 20 marca…więc nareszcie jest…

Wszystkiego kwitnącego z okazji pierwszego dnia wiosny !!!
Pękających pąków krokusów i przebiśniegów, budzącej się z zimowego snu przyrody, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Po prostu cudownej wiosny !!!
Szmaragdowy Zakątek 00:31, 20 mar 2017

Do góry
Kolejne spotkanie grupy łódzkiej za nami. Jak zwykle było wesoło, smacznie (można śmiało powiedzieć, że nawet bardzo słodko) i o wiele wiele za krótko. Były rozmowy, śmiech, plany kolejnych spotkań….w tym sezonie szykuje się ich naprawdę dużo. Kalendarz spotkaniowo-imprezowy zarezerwowany niemalże na każdy weekend na ponad dwa miesiące do przodu. Wiosna w ogrodach, więc i u nas w bagażnikach też wiosna…bezgotówkowa lub gotówkowa wymiana towarów wielce udana.
Dzięki dziewczyny, fajnie było się znowu z Wami spotkać. Wszystkie jesteście niesamowite!!!
Szczególne podziękowania dla Bogdzi i Reni za śliczne prezenty. I dla Caroli, która poratowała mnie doniczkami, żebym mogła w/w prezenty posadzić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies