Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:54, 14 kwi 2013

Do góry
Miłego dnia Haniu, wypoczywaj z rodzinką
Rododendronowy ogród II. 10:53, 14 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Haniu dziś dzien wnuczkowy więc jest co robic. Pogoda taka sobie trochę padało , teraz pochmurnie i krokusy pozamykane.Buziaki ślę.

Bożenko życzę pieknego słonecznego wnuczkowego dnia
Ogród Ginger 10:52, 14 kwi 2013

Do góry
I jakie fajne kaloszki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 14 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Chyba to, że poprzez swój prosty kształt idealnie podkreślają urodę roślin - no i rozświetlają otoczenie

Zastanawiam się czy sobie nie zamówić większych pod altankę

Dotarły moje trzy największe na kolejne bambusy.... wyglądają naprawdę dobrze a mają średnicę prawie 60 cm nawet puste mi się podobają
Zamów sobie taką jedną wielką zobaczysz jak fajnie wygląda a do niej jakieś duże drzewko lub oliwka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:41, 14 kwi 2013

Do góry
Ania roslinki w ciepełku wiosennym dadzą radę. A dzisiaj odpoczywaj. Jutro ma być ciepło, dzień długi, powalczysz.
Ja jutro planuję oprysk a dzisiaj leżakowanie... U nas słońce i ma być +18
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:37, 14 kwi 2013

Do góry
Strażnik krokusów mnie zachwyca. Pomiziaj go ode mnie!!
Mam nadzieję, że antybiotyk zwalczy choróbsko. Leż, nie ruszaj się i wracaj do zdrowia.

Pośmiałam się gdy poczytałam o pile spalinowej... Właśnie się zastanawiałam czym ja za kilka lat moje strictusy będę ciąć.... Bo już w tym roku sekator nie dawał rady... Już wiem .... Piłę spalinową mamy
Ogród Ginger 10:34, 14 kwi 2013

Do góry
Oj czekamy !!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:32, 14 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Marzenko,
szukam zamienników, bo te są drogie :/ 600 zł za 3 szt, plus podróż do Węgorzewa? M mnie zamorduje Może i by się nadały takie duże, zwykłe? Tylko otwór w dnie trochę mały...

pozdrawiam!

Ja bym zaryzykowała ze zwykłymi najtańszymi ceramicznymi - terakotowymi - nawet takimi z przeceny a jak duży musi być otwór?
Postawić trawkę nad i... 10:31, 14 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Ha, ha, ha U mnie ogród zakończył się trawnikiem, więc się też nie przejmuj

U mnie się zaczął sialiśmy w weekend majowy 2011

Tam gdzie rabaty to widać klepisko.... Tylko były kwadraty wypełnione i trawnik...
To zdjęcie z czerwca
Postawić trawkę nad i... 10:29, 14 kwi 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
Witajcie...
...po cięzkim wczorajszym dniu żyję...ufff...troche kolano sie przypomniało...ale widok Żona z projektem w ręce i Jego wędrówki po ogrodzie wszystko wynagrodzą...
..wczoraj niestety nie mogłam Wam odpisac bo już sił brakło..

...pędzimy...na poniedziałek już poplanowane kolejne roboty ...pogoda ma byc wymarzona...
...ale jeszcze dużo czasu mninie zanim mój ogród będzie wyglądał jak ogród a nie jak po bombardowaniu Pearl Harbour...i angielskie powiedzenie że " ogród zaczyna się od trawnika" też w tym roku sie u mnie nie spełni... ale to nic ..nie od razu Rzym zbudowano....
...dziekuję wszystkim za wsparcie...
...dzisiaj nie pracujemy...tylko zakupy nieogrodowe...

Aguś mój Żon też już się wkręcił i to chyba jest najfajniejsze jak się wspólnie takie rewolucje robi
Wyobrażam sobie ja się cieszyłaś widząc Źona z projektem

Ale uważaj bo za chwil będą kłótnie, bo będzie myślał, ze wie lepiej..... Wczoraj u mnie była burzliwa dyskusja czy sadzić krokusy w trawnik czy nie. Bo mu się łączka krokusowa spodobała i chce więcej tak jak na trawnikach wrocławskich. Po moim trupie!!!! A że Żon przecież cebulek sam nie będzie sadził to nie będzie krokusów w traniku ! Ale ile dyskusji było. Kto to widział!!!
Ania i róże i cała reszta :) 10:23, 14 kwi 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ja Ciebie również witam po zimie moja niekończąca się studnio wiedzy w temacie moich kochanych róż!!!!
A propos: czy róże okrywowe, np . the fairy ,przycina się po zimie???

Można je raz na kilka lat ciąć ale ja tnę co roku, bo nie lubię jak mi się takie długaśne pędy wykształcają..

Aniu czy uda Ci się moją True Love zidentyfikować, co z nią robic?
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 10:21, 14 kwi 2013

Do góry
Edytko nie tnij teraz boków, utnij tylko tzw przewodnik, czyli stożek wzrostu czyli główną gałązkę tzw pień drzewa - zetnij ją na wysokość o ok 1/3
Jesli jednak będzie wyciekać z niego woda to koniecznie poczekaj do początku czerwca. Graby mocno płaczą. Moje nyły sadzone w maju i obcięte, ale kwiecień może nie być dobrym momentem na cięcie.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:18, 14 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Madzenie, ja podobnie jak Finka lawendy nie oszczedzam, tne bardzo mocno Ale ja mam piec krzaczkow na krzyz. Musze im sypnac dolomitu, skoro dobrze im robi.

Frosted curls przyczesz grabkami, albo pazurkami

I se kupie takiego Bosza, bo mi z Irenka checi narobilyscie.

To mój przyjaciel ogrodowy od lat polecam. Są takie same sprzęty wielu firm, ja dzieki niezawodności już się na stałe związałam z Boschem, ale Wieloszka ma Gardenę od kilku lat i też niezawodna.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:17, 14 kwi 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Dzięki Madżenko za podpowiedź w sprawie grabów- zrobię tak jak radzisz i zaraz w poniedziałek je ciachnę- będe musiała to zrobić sekatorkiem, bo nożyc nie mam Ale ja też narobiłam sobie smaka na sprzęty Boscha Więc mam już pomysł na prezent imieninowy

Sprawdż najpierw czy nie płaczą...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:16, 14 kwi 2013

Do góry
Ginger napisał(a)

Boćku boschka kupuj bo naprawdę przydatny w ogrodzie ja mam Skilla i wczorajsze ścinanie traw opanowałam kilka razy szybciej niż jakbym to robiła sekatorem.

Ginger ale miskanty strictusy musiałam sekatorkiem bo maszynka nie dala rady...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:15, 14 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Domi, dzięki za info Chyba jednak poszukam chętnego do podziału tej ogromnej kwoty za duże opakowanie

Tylko, źe to opakowanie wystarcza zaledwie na 100 m2.... Więc to niewiele... A czytałam, że należy takie zabiegi powtarzać....
Ja zacznę od Dursabana, potem będę wieczorne ataki na chrząszcze robić....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:13, 14 kwi 2013

Do góry
Miłej pracy życzę i czekam na zdjęcia
Ja dzisiaj się wyleguję i odpoczywam
Wersja mini mini 08:36, 14 kwi 2013

Do góry
Też byłaś na giełdzie i brak fotek???
Rajski ogród Ani 08:33, 14 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
mnie już teraz bolą stawy, boję się czy nie przedobrzyłam jutro się okaże

Dzisiaj Aniu czas na zasłużony odpoczynek
Ogródkowy chaos u monitki 08:29, 14 kwi 2013

Do góry
Istna plaga z tymi pędrakami i opuchlakami... Teraz wychodzą po zimie z głebi ziemi, bo w maju się przepoczwarzą...podobno zimą są na głębokosci kilkudziesięciu cm i mnożą się niemilosiernie. Trzeba ptaki zaangażować do walki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies