żeby nie było, że cały czas laba - kilka z prac ogrodowych
Frontowa - brakuje tylko hakone - dziś sadziłam żurawki Zakupiony świerk conika daje oznaki życia choć myślałam, że nic już z niego nie będzie...
i w tle rododendron, który zaczyna swój spektakl - za tydzień przy lepszej pogodzie będzie wielka różowa plama
Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny Ogród nawet nieźle przetrzymał atak zimy. Roślinki w większości się pozbierały. Niestety dzisiaj pod topór ( a raczej piłę)poszła nasza 25- letnia sosna. Szkoda, bo była ładna, jedyny pozytyw to to że nie będzie sprzątania lecących na ulicę igieł i szyszek.
Dzisiaj dla odmiany fotki z ogrodu japońskiego we Wrocławiu, który zwiedzaliśmy w niedzielę.
Jaka to żurawka Palace purple, Beaujolais czy inna?
Proszę o pomoc w identyfikacji, jakoś ładnie mi wyrosły na parapecie z nasionek gdzieś zebranych w terenie, ale co to za odmiana?
W ogrodzie, wiatr tulipany tarmosi na wszystkie strony, płatki opadają, a łodygi pokładają się od ciężaru kwiatów, na rabaty.
W ciepłej kurtce, czapce na głowie, pod wieczór, zrobiłam kilka ujęć majowego Kamiennego.
Chciałem żeby wyszło jak naturalniej( ale i tak w pobliżu rosną tawułki-mają poszarpane liście, trochę podobne do paproci więc się tu przeniosły+bodziszek+ coś na pewno jeszcze dojdzie)- i co wyszło mi? Chociaż nie stawiam w moim ogrodzie na styl naturalny ani leśny ale takie małe bajorko mi się spodobało, jednak żeby nie wyszło że paprocie są uciepielone w jednym miejscu(za bajorkiem mają stworzyć jeden wielki łan, to kilka powędruje na sąsiednie rabaty żeby była jakas płynność
Dzisiaj było u nas cieplej, słońce cudnie świeciło tylko wiatr był silny i zimny. Nie zniechęciło mnie to do pracy i zrobiłam na dużym trawniku kanciki i wypieliłam chwasty wrastające w kostkę
Dopiero na zdjęciach widać ile jeszcze mam pustych miejsc na rabatach
Czyli wizyta w sklepie ogrodniczym konieczna
Tadaaam
Dopiero na zdjęciach widać że jeszcze mam puste miejsca na rabatach
Czyli wizyta w sklepie ogrodniczym konieczna