Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

violka171 21:16, 12 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Wszystkie mlecze z widoku usuwałam, ale ten jeden na rabacie między pierwiosnkami się zaczaił. No i mam to uwiecznione! O Tobie Violu i o Krasnalkach nie zapominam!

Wiem wiem Hanuś że stale pamiętasz,za co serdecznie dziekujemy
ja nawet nie mam aktualnych fotek hi hi
a improwizować nie za bardzo
zbigniew_gazda 08:11, 13 maj 2017

Zaglądam Haniu a tu tak kolorowo. Widzę że gleba sucha jest nie to co u mnie - błocko.
Basilikum 09:44, 13 maj 2017

ja swoje mlecze na miodek przerobilam pycha
Anda 09:50, 13 maj 2017

Piekne kolory u Ciebie, energetyczne. Ten brzoskwiniowy narcyz bardzo wpadl mi w oko, sliczny
Moich hortek juz sie prawie calkowicie pozbylam. Co prawda Anabelle dobrze zniosla przymrozki, ale nie lubie tego jej pokladania sie. Zostala mi jeszcze tylko Grandiflora.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
barbara_kraj... 12:58, 13 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)

Traktowany jako chwast a Ewa z Wilczej G. przepis na syrop z jego kwiatków podaje.

Haniu, uśmiałam się trochę, bo jesteś chyba jedyną, która bez żenady chwast działkowy - choćby najpiękniejszy - pokazuje.
Każdy je ma, ale kto je tak odważnie na fotkach uwiecznia?!
gobasia 14:14, 13 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Dotarłam do domu! Aż żal było wracać! Melduję, że byłam na grzybach! Co prawda trafił mi się jeden grzybek ale za to z górnej półki: smardzówka czeska - odmiana
smardza. Oczywiście w moim ogródku, gdzieżby indziej!

]

U mnie też takie uros\ły i to aż trzy...ale zostawię je w spokoju niech sobie rosną ...nie mam odwagi żeby je z konsumować
hanka_andrus 18:06, 13 maj 2017

Niech się rozsiewają. Basiu. Ja swojego też bym nie zabierała z miejsca postoju, ale go nie zauważyłam, i razem z krokusowymi liśmi wyszarpałam.
Liście krokusów usuwam z grządek, bi już wyglądają nieciekawie, i nic dziwnego, że nieproszonym gościo udaje sie tu znaleźć kryjówkę. Czas szykować letnią odsłonę ogrodu. Dziś czyściłam jeżówkową rabatę. I 2 godziny z sąsiadką ogrodową przegadałyśmy przy kawce.

Zbyszku, na moim piaseczku, 2 dni słońca i Sachara! Dziś już krany były w użyciu.

Violu, miło, że zaglądasz!

Ewo, ogrodowe mi zostały tylko na zielone liście w tym roku. I też powoli eliminuję. JUż nie mam chęci co roku wycinać suchości z poprzedniego roku. Zamieniłam na bukietowe.

Basiu, jaki wstyd? To przecież taka rzeczywistość nasza, że i chwasty w ogrodach też mamy. Dobrze mieć ogród na wyciągnięcie ręki. Ale jak go nie ma, i jest się uzależnionym od pogody, tak jak ja, to wszystkiego w ogrodzie można doświadczyć, I wizyty saren i dzików, i koty z "pakunkami" w trawniku, i zielsko zasiane tam gdzie nie chcemy. A zanim się uporządkuje po zimie, to czasu trochę musi upłynąć, i kto pierwszy ten lepszy, I mam jasny dowód, że u mnie mlecz na miodek rośnie w ogrodzie. No nie, już nie rośnie, musiałam go wyprosić, nawet odżałowałam pierwiosnka, bo inaczej bym go nie usunęła!

Dziękuję wszystkim za odwiedziny! Życzę miłego wieczoru!

zbigniew_gazda 06:39, 14 maj 2017

A ja dziękuję za wsparcie i poparcie u mnie.
hanka_andrus 12:08, 14 maj 2017

Chyba przewidując jesienny najazd nornic w moim ogrodzie zakupiłam tulipanki botaniczne. I tylko te dają popis tej wiosny!
Muszę jeszcze się rozejrzeć na jesieni za nimi.
Basilikum 14:43, 14 maj 2017

barbara_krajewska napisał(a)

Traktowany jako chwast a Ewa z Wilczej G. przepis na syrop z jego kwiatków podaje.

a ja robilam miodek pyszny jest

chwast to tez roslina

Haniu te botaniczne najlepsze jednak