Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 11:37, 14 maj 2017

Mirelko, masz pięknie u siebie, czemu uważasz, że tylko czasami uda Ci się coś doradzić?
Każdy ma inny gust, dlatego może nie zawsze i nie wszystkim podoba się to samo, ja tak mam ze swoim eMem-zupełnie inne gusta Ale jakoś daję radę
gosika67 11:46, 14 maj 2017

alis napisał(a)
Kostrzewy przed kwitnieniem-ciąć?

Wojtki ze świeżymi przyrostami

Witaj Alu masz ładne te trawy (kostrzewy nigdy nie miałam) i cisy, kompozycje gustowne i ładnie się eksponują.Ja też kupiłam wczoraj 3 sztuki. Ogród piękny, wszystko ładnie zaplanowane.
alis 12:24, 14 maj 2017

MirellaB napisał(a)

A co posadzisz przy wykuszu domu i gdzie przesadzisz aurea nana - masz pomysł?

Wczorajszy dzień poświęciłam na szkółki, szukałam na pniu bukszpanów albo cisów, niestety bezskutecznie. Zastanawiam się czy na tej rabacie przy wykuszu nie dać jakichś świerków czy sosen na pniu, rabata ciągle niedokończona, a chcę ją żwirkiem wysypać, bo pies mój ma akurat fazę na nią i ciągle coś tam podkopuje.

Póki co nie mam pomysłu na Aurea Nana, nie pomyślałam wcześniej i kupiłam tuje Danica na ten żwirek a Aurea może by tam też fajnie wyglądała?

Nad tym suchym murkiem ma być różanka, na życzenie eMa
Niko nie pozwolił mi zdjęcia zrobić, ciągle w kadr wchodził
alis 12:40, 14 maj 2017

Mira104 napisał(a)
Alu co to jest? Po lewej stronie taka soczysta zieleń.

Mireczko, po lewej stronie brązowych trawek? Jeśli o to pytasz, to są to niskie berberysy Tiny Gold-taki limonkowo żółty.
alis 12:42, 14 maj 2017

gosika67 napisał(a)

Witaj Alu masz ładne te trawy (kostrzewy nigdy nie miałam) i cisy, kompozycje gustowne i ładnie się eksponują.Ja też kupiłam wczoraj 3 sztuki. Ogród piękny, wszystko ładnie zaplanowane.

Gosiu witaj i dziękuję Cisy są piękne, tylko drogie trochę i nie w każdej szkółce dostępne.
anna_t 15:17, 14 maj 2017

polinka napisał(a)

Aniu i naturalnymi specyfikami można przedobrzyć. Zbyt małe rozcieńczenie gnojówki może spalić rośliny. Najlepsze stężenie to 1:10.

no mniej więcej takie stężenie mi wychodzi bo garnuszek mam 0,5l a konewke 7l ale całej nie napełniam bo nie mam siły dźwigać
anna_t 15:19, 14 maj 2017

alis napisał(a)

Mogę Ci powiedzieć jaki bererys bo z nazwą kupiony- Maria, natomiast kostrzewa bez nazwy, ale wydaje mi się, że to kostrzewa sina.

dzięki
Kawa 11:42, 15 maj 2017

Alis - ślicznie ta rabata z trzmelinkami wyszła

ren133 15:45, 15 maj 2017

A co ostatecznie posadziłaś na tym wąskim pasku prze domem?
gosika67 15:50, 15 maj 2017

Alu cisy były po 13 zł ale nie są tak wielkie.Jeszcze ich nie posadziłam, smarkam się, kaszlę i do kitu a taka ładna pogoda.