Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

gosika67 09:30, 14 maj 2017

No to ładne zakupy poczyniłaś, drzewka imponujące.
alis 10:17, 14 maj 2017

Iwonko sporo pracy wykonałaś wczoraj, a to przesadzanie kiedy coś jest już na rabacie to znam, wczoraj tego doświadczyłam, masakra, trzeba bardzo uważać żeby innych roślin nie uszkodzić.
Czy siewki naparstnic zakwitną? Mam ich kilka tylko zastanawiam się czy sens je sadzić jeśli miałyby nie kwitnąć.

Co do zakupów-piękne okazy, niech Ci zdrowo rosną!
inka74 11:46, 14 maj 2017

Ewa ma smardze - mam i ja. Ale zjeść nie zjem

I mikro rabata ze stipami pod borówkami
gosika67 11:48, 14 maj 2017

Dziewczyny też mam takie grzyby i też mi rosną w korze.
inka74 11:50, 14 maj 2017

Ala naparstnica jest dwuletnia. W tym roku nie zakwitnie. Dopiero za rok. Nie wyrzucaj. To piękne kwiaty.

Drzewka mam cichą nadzieję, że kiedyś ładne będą. Teraz to patyki. Wredotę będę musiała ciąć i już nawet mam pomysł jak ciekawe czy zniesie moje eksperymenty.
gosika67 11:55, 14 maj 2017

Iwonka a co to jest ta wredota? Pokaż mi, macie tyle tych nazw ,że już się gubię, gdzie-co- jak.Muszę sobie zapisywać , jakie, gdzie, u kogo.
alis 12:30, 14 maj 2017

Uuuu, a już miałam nadzieję w tym roku mieć więcej kwitnących naparstnic, ale za to za rok będzie ich więcej
Zana 21:56, 14 maj 2017

Rano wpadłam do Ciebie z poranną kawą, a potem dzień poleciał nie wiadomo kiedy. Wróciłam obejrzeć drzewka. Czemu piszesz, że patyki. No jabłonka może patykowata, ale wiązy, a szczególnie Campperdownii prezentuje się dorodnie. Wredotę też mam i bardzo ją lubię za tę cytrynkowość liści. Mój chyba będzie jesienią zmieniał miejsce (znowu!).
inka74 07:09, 15 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Iwonka a co to jest ta wredota? Pokaż mi, macie tyle tych nazw ,że już się gubię, gdzie-co- jak.Muszę sobie zapisywać , jakie, gdzie, u kogo.

Gosiu Wredota to wiąz Wredei. Ja go tak z przekorą nazywam bo mi się jego nazwa ciągle myli a słownik w telefonie ciągle mi to poprawia.
inka74 07:17, 15 maj 2017

Zana napisał(a)
Rano wpadłam do Ciebie z poranną kawą, a potem dzień poleciał nie wiadomo kiedy. Wróciłam obejrzeć drzewka. Czemu piszesz, że patyki. No jabłonka może patykowata, ale wiązy, a szczególnie Campperdownii prezentuje się dorodnie. Wredotę też mam i bardzo ją lubię za tę cytrynkowość liści. Mój chyba będzie jesienią zmieniał miejsce (znowu!).

Jabłonka po podwiązaniu gałęzi w górę nawet już ujdzie w tłoku. Wredei się rozrośnie może kiedyś a i tak powinnam go ostrzyc z tych 2 gałązek bo potrzebuję go wyższego )))
Carpendownii ładny jest to prawda. Z 10 sztuk oglądałam w różnych sklepach i ten ładnie był rozgałęziony. Trochę całość się pochyla, musi kij dostać do prostowania. Będzie dobrze