Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zielony świat 15:12, 23 kwi 2017

Do góry
Tulipanowo

Anulajda w raju 15:11, 23 kwi 2017

Do góry
Pokażę nasz ogród 15:10, 23 kwi 2017

Do góry
Pogoda raczej chłodna sprzyja długiemu kwitnieniu tulipanów. Gdyby było ciepło dawno byłoby po nich. I to mnie akurat cieszy
Ogród wśród pól i wiatrów 15:10, 23 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witaj Jolka ciemierniki masz piękne a i pejzaż ze śniegiem też niczego sobie, tylko nie teraz w kwietniu.Ja zakupiłam kłącza ciemierników teraz niedawno, mam w doniczkach a jakie preferują stanowisko aby były takie jak Twoje?

Hej Gosia Ciemierniki i krajobrazy dziękują za komplementy Ciekawa jestem czy zadowolona jesteś z tych kłączy co kupiłaś?? Idę do Ciebie zobaczyć, może są fotki Moje rosną w północno-wschodniej części ogrodu, ale raczej mają dużo słonka.
A oto i one raz jeszcze Fotka też sprzed kilku chwil, tylko inne miejsce
Mój zielony świat 15:09, 23 kwi 2017

Do góry
Przejście prowadzące na trawnik od strony furtki i widok na kwitnącą Kikusie

Kwitnie też rh Dominik (odmiana wczesna, długolistna z bardzo ładnym oczkiem)

Ogród wśród pól i wiatrów 15:07, 23 kwi 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Patrząc na te zdjęcia chciałoby się powiedzieć bajkowo Ale o tej porze roku to chyba... lepiej nic nie powiem Fatalnie, że tyle strat w ogrodzie . Owocowe już u Ciebie kwitły? Bo jeżeli nie to jest szansa, że pakom nic się nie stało. Magnolii szkoda - czekamy na nią cały rok na te 2-3 tygodnie kwitnienia... a tu wystarczy jeden mocniejszy przymrozek i znów czekanie cały rok. Myślałam nad oosadzeniem kremowej i bordowej magnolii, ale chyba się już rozmyśliłam. Za dużo stresu by mnie to kosztowało. Jadąc do pracy przejeżdżam obok kilku posesji, gdzie były cudne duże już magnolie obsypane ogromną ilością pąków i kwiatów. Teraz drzewa magnoliowe wyglądają żałośnie, aż mi się serce kraje Kocimiętka i klony odbiją ponownie. Super że ciemierniki uratowane Okrywałaś je czymś?

Tak, owocowe u mnie już kwitły. W szczególności porzeczki i agresty. eM. strasznie rozgoryczony, bo strasznie dbał o te porzeczki. No ale nic - zobaczymy co będzie. Magnolie faktycznie prezentują teraz przygnębiający widok, ale może jeszcze zmienisz zdanie
A ciemierniki okryte i uratowane Oto dowód - foto sprzed paru chwil

Kwiaty we włosach 15:06, 23 kwi 2017

Do góry
A teraz sasanki dzisiejsze, różne odcienie, same te fiolety tak się przebarwiają

to mój największy okaz

Mój zielony świat 15:05, 23 kwi 2017

Do góry
Narcyz botaniczny Thalia

Cheerful, pełna odmiana o silnym zapachu, który przypomina mi takie stare perfumy, jakie jeszcze babcia używała
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:05, 23 kwi 2017

Do góry
witam wszystkich bardzo serdecznie,
Mam problem z rabatą frontowa przed oknem kuchennym (panuje tam chaos) i nie wiem jak to uporządkować

rabata ma około 6 mb
co mi się podoba
-myślę że mogą zostać te dwie kule bukszpanowe ze stożkiem (kupione były 3 w cenie jednego dlatego mało kształtne, ale myślę ze za 1-2 lata będzie ok) a pod nimi runianka
-3 szt. hortensji w drugiej linii za bukszpanami (wydaje mi się że jest ok) do nich jestem przekonany ale do trzmielin pod nimi już nie
-i na końcu w drugiej linii jest klonik i on też mógłby zostać.
co mi się nie podoba
-cała przednia linia czyli sosny pumillo i cyprysiki nana.
Pomóżcie bo już długi czas nad tym myślę i nie mam pomysłu. Najbardziej naturalne wydaje mi się posadzenie w pierwszej linii zamiast cyprysów i sosenek kul bukszpanowych jako kontynuacja 2 szt. kul wraz ze stożkiem (w tym momencie są takim obcym elementem) i nawiązanie do żywopłociku na przeciwko ale jakoś nie umiem ich sobie wyobrazić i nie za bardzo wiem jak je ustawić i co ewentualnie pod nimi. Reasumując druga linia ma moje wyczycie jest ok (stożek bukszpanowy z kulami wraz z runianką, hortensję 3 szt. i klonik palmowy) ale co przed nimi i co jako dalsze wypełnienie, też runianka?
Mam nadzieję że coś doradzicie.
Pokażę nasz ogród 15:03, 23 kwi 2017

Do góry
Tulipany odwracają się od żywopłotu sąsiada

Anulajda w raju 15:03, 23 kwi 2017

Do góry
Mój zielony świat 15:01, 23 kwi 2017

Do góry
Irenko, imię dla psa musi być krótkie. Zostanie Tina Choć na giełdzie imion pojawiały się jeszcze inne jak: Kala, Sofi, Bianka. Będą gotowce dla kolejnych psiaków
Mnie sie jeszcze szalenie podoba Cavalier king charles spaniel I jeszcze imię Lea czeka w zandarzu. Chciałabym jeszcze jakąś bidosie ze schronu kiedyś przygarnąć.
Zimno tej wiosny, ale i tak mamy szczęście, że nie miałyśmy śniegu, ani mrozu.

Vito, botanik wrocławski jest piękny i klimatyczny, do tego usytuowany przy malowniczym Ostrowie. Zapraszam też do mnie jak będziesz w okolicy

Miro, tulipany ES są botaniczne więc powinny nie tylko przetrwać, ale się rozrastać, póki co u mnie drugi rok. A o ballerinie słyszałam dobre komentarze, dlatego kupiłam. Zapisuję sobie odmiany, o których słyszę, że powtarzają i takie kupuję.
Z tymi lilakami to nie wiem, bo na początku maja odbieram szczeniaczka. Jakbym nie dała rady pojechać do Wojsławic, to zapraszam Cię/Was serdecznie do mnie
Wybieram się 3 maja i może 21 (jeśli nie uda mi się w inny sposób odebrać zamówienia z Zielonych Progów).

Tymczasem kwietniowa wiosna mimo zimna jest piękna

Kwitnienie zaczyna rh Cunnighams White

Nawiązuje do białej rabaty, na której magnolia Lennei Alba kończy swój pokaz (z bardzo dobrym wynikiem, pierwsze kwiaty otworzyła 2 kwietnia, czyli mogłam się cieszyć jej pięknem ponad 20 dni, jak na pierwszy sezon u mnie, jestem z niej bardzo zadowolona), za to zaczynają narcyzy, dalej też kwitną tulipany

Pokażę nasz ogród 15:00, 23 kwi 2017

Do góry
Kwiaty we włosach 15:00, 23 kwi 2017

Do góry

Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 14:55, 23 kwi 2017

Do góry
Witam serdecznie, mam pytanie, czy ktoś może mi napisać co się zaczyna dziać z moimi azaliami? Liście zwijają się i są brazowe na brzegach. Nie jest ich na szczęście dużo, ale proszę Was o pomoc: co moge z tym zrobić?

Pokażę nasz ogród 14:54, 23 kwi 2017

Do góry
Czasem słońce czasem deszcz.
Mały ogród pod Wrocławiem 14:53, 23 kwi 2017

Do góry
no i teraz rabata pod oknem z która nie wiem co zrobić... pomożecie?

rabata ma około 6 mb
co mi się podoba
-myślę że mogą zostać te dwie kule bukszpanowe ze stożkiem (kupione były 3 w cenie jednego dlatego mało kształtne, ale myślę ze za 1-2 lata będzie ok) a pod nimi runianka
-3 szt. hortensji w drugiej linii za bukszpanami (wydaje mi się że jest ok) do nich jestem przekonany ale do trzmielin pod nimi już nie
-i na końcu w drugiej linii jest klonik i on też mógłby zostać.
co mi się nie podoba
-cała przednia linia czyli sosny pumillo i cyprysiki nana.
Pomóżcie bo już długi czas nad tym myślę i nie mam pomysłu. Najbardziej naturalne wydaje mi się posadzenie w pierwszej linii zamiast cyprysów i sosenek kul bukszpanowych jako kontynuacja 2 szt. kul wraz ze stożkiem (w tym momencie są takim obcym elementem) i nawiązanie do żywopłociku na przeciwko ale jakoś nie umiem ich sobie wyobrazić.
Mam nadzieję że coś doradzicie.
Anulajda w raju 14:53, 23 kwi 2017

Do góry
Mały ogród Kasi 14:53, 23 kwi 2017

Do góry
Niedzielnie pozdrawiam.Ogród cieszy i w ciepłym domu
Kwiaty we włosach 14:52, 23 kwi 2017

Do góry
Moja wiosna, miałam szafirki, żonkile ale gdzieś zaginęły w akcji, są tylko tulipanki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies