Zakupiłam ją, po hymnach pochwalnych na forum, nie wiem...może u innych ma się super, ale przynajmniej u mnie, Justyny i Kasik nie, a zatem potwierdza to moją opinię o niej,
Tej Shirazz nie chcę, szukam tych, co kwitną na przełomie kwiecień a nawet bardziej maj.
W przyszłym roku da pokaz Marie Rose, długo ma kwitnąć, pachnieć
Wiem, że korci Cię Sunrise, mam ją, jest bardzo wrażliwa, w tym roku tylko 1 kwiat był!...trzeba ja porządnie okrywać juz na jesień.
w ubiegłym było więcej
szukam podobnej, bo na rabacie pod wyspą berberysowaa chcę kolorystykę żółto, białą, ciut pomarańczu; będę tam dosadzać magnolię Sunsation, hiacynty cytrynowe, różne odmiany żonkili, żółte krokusy, białe tulipany i kilka pomarańczowych, a może i kilka białych margaretek, ale chyba nie wcisnę
Dobrze, że piszesz o hakone, to przynajmniej wiem, że z moimi jest wszystko dobrze Bardzo mi na nich zależy, bo ogromnie mi się podobają
Hortensje ogrodowe okryłam przed mrozami, ale 3 nie były okryte i mają się dobrze, więc liczę na to, że tym okrytym nic się nie stało. Zobaczymy jak będą kwitły.
Na ambrowcu widać pączki. On chyba tak ma, że nie śpieszy się z listkami. W ubiegłym roku też czekałam długo na te jego listki. Najważniesze, że żyje
Witam ponownie,z moimi tujami dzieje się coś takiego.
Dwa tygodnie temu dostały nawóz w granulkach FLOROVIT przeciw żółknięciu igieł,dodam że wtedy igły miały ładny kolor.
Dostały za dużo nawozu czy coś innego z nimi się dzieje?
Jak mam im pomóc?
Wszystkie tuje mają jasno zielone końcówki a niektóre tak jak na zdjęciach.
Przy tej ilości tulipanów nie wiem, gdzie zmieściłyby się u Ciebie żonkile
U mnie żonkilki dobrze się mają. Sama jestem zdziwinoa ile ich jest
Dzisiaj nie ma juś słońca, więc nie jest tak przyjemnie jak wczoraj.
Kwitnie Nigra
Dość słabo w tym roku, bo mocno przycięta.
Reniu nareszcie coś drgnęło w dobrą stronę mam nadzieję ,że dzisiaj będzie znów troszkę lepiej
Jaśminowców mam 7 odmian . Najpiękniej pachnie ten najstarszy. Inne pięknie pachną, ale nie aż tak intensywnie.
Ogólnie w ogrodzie w czasie kwitnienia jaśminowców unosi się cudowna woń
Lubię pachnące rośliny, konwalie już wyszły . Będzie się działo!
Na podwórku wreszcie słonko,ale śnieg się utrzymuje i jest bardzo zimno.
Dlatego dalej grzebię w poszukiwaniu mebli.
dzisiaj namierzyłam piękny sideboard , stary angielski. Mam dylemat, czy go zamówić, bo u Mamy mi się nigdzie nie zmieści a pewności w sprawie budowy nowego domu nie mam...
Pasowałby idealnie do holu w nowym i co tu robić?