Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anulajda w raju 18:36, 14 mar 2017

Do góry
Obiecałam że pokażę jak dostarczą bukszpany, to pokazuję
Ogród Mirelli 18:31, 14 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wiosennie

Wow! Jakie fotogeniczne krokusy! Ładny kolor.
Sezon 2017 u Hanusi 18:31, 14 mar 2017

Do góry
Haniu podsylam moj iryskowy lasek
Ogród do odnowy 18:28, 14 mar 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

rozumiem ze takie dla mnie ?
Ogród do odnowy 18:25, 14 mar 2017

Do góry

Wizytówka - Daleki od ideału..... 18:22, 14 mar 2017

Do góry
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 18:09, 14 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
jak tam prace ogrdowe?

...nie ma czym się chwalić... dzisiejszy obrazek z mojego ogrodu i czarna rozpacz... kilkadziesiąt metrów nowej rabatki z ubiegłego roku w dziurach i tunelach jak ser szwajcarski... Ziemia zapada się pod stopami...

Płakać się chce...

Zeżarte wszystko... stare kilkuletnie hortki, nowe trawy, żurawki... a nawet stary bez...

Znacie dobry sposób na nornice... Poratujecie...

Pozdrawiam Jola

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:01, 14 mar 2017

Do góry
a to troszke mojej wiosny
tulipany tez mam ale to nudy to nie pokazuje
zeszloroczne ciemierniki sie budzą

Mój ogródek 17:59, 14 mar 2017

Do góry
Wszystko budzi się do życia: tawułki, piwonie, berberysy

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:59, 14 mar 2017

Do góry
a tak wygladaja wszystkie razem, moje juz przesadzone w wieksze doniczki
one chyba mocno pędzone i wrazliwe, na noc wstawilam do samochodu

Kiedyś będzie tu ogród 17:59, 14 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu, na dylematy pt.: "zmieści się, czy się nie zmieści" stosuję siatkę z wymiarami i googla z opisem roślin. A potem rysuję mniej więcej tak jak Ty, tylko na kratkach.
Asiu ale ja rysuję na kratkach, tylko one nie zapisują sie później na szkicu. Ale jakoś na papierze/szkicu wszystko mi pasuje a w terenie wydaje mi się że nic się nie zmieści. ale przyjdzie do sadzenia to jakoś ogarnę to...

Filomena napisał(a)
A , to inaczej odczytałam rzut. Założenia imponujące, fajnie, że będą trawy - bardzo je lubię.
Nooo... mówiłam, że nie umiem rysować....

Pszczelarnia napisał(a)
Jestem na bieżąco, rozmach projektowy mnie przeraża, dosłownie, bo to jest kosmos. Między dębami powinno być jednak jakieś drzewo
Ewo teraz to ja jestem przerażona.... Zrobiłam dzisiaj zdjęcia, które może trochę rozjaśnią sytuację i rozplanowanie. Muszę tylko zgrać zdjęcia.
Co do rozmieszczenia dużych drzew kierowałam się przede wszystkim widokami sąsiedzkimi, patrząc z najbardziej uczęszczanych miejsc. Jednocześnie chciałam, aby w zimę było coś zimozielonego, tworzącego szkielet.
Dlaczego dwa dęby? Bo w założeniu widok z sadu po latach ma wyglądać tak (uwzględniając tylko drzewa na tej rabacie).

Kolory jesienne, bo nie ukrywam że dla mnie to też ważne. I tak- na czerwono- dęby czerwone, za nimi 3 serby Pendule, dalej miłorząb (stanowiący trzeci wierzchołek rabaty). Na różowo- szpaler hortensji- Magical Moonlight podsadzonej od strony drogi hakonechloą.

Pomiędzy sadem a rabatą jest droga wewnętrzna- będzie utwardzona kamieniem, bo musi być wjazd dla sprzętu.

Postaram się wieczorkiem wgrać zdjęcia i odnieść to do tego co w terenie- będzie łatwiej mam nadzieję.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:58, 14 mar 2017

Do góry
teraz fotki dla Gosi, efekt dzisiejszych łowów

Mój ogród pod górkę... 17:56, 14 mar 2017
Do góry
Kacha123 napisał(a)
I najświeższe wiadomości z dzisiejszego poranka:

Nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić?
Wg planów sprzed kilku lat miał za mną być blok, a konkretnie za moim płotem plac zabaw od tego bloku. Panowie, którzy robili wycinkę drzew, twierdzili, że ma tam stanąć kilkadziesiąt domów jednorodzinnych. Mam nadzieję, że rozbiórka starego zdezelowanego, rozkradzionego dźwigu zwiastuje opcję domów. Załamię się, jak jednak w jego miejsce stanie nowy sprawny
Trzymajcie kciuki za domy jednak!

trzymanie kciuków moze byc za słabe

jako zły siąsiad zawsze mozesz udac sie do urzedu i niezgodzic sie na takie sasiedztwo ...które bedzie naruszało twoja prywatność ...lub zakłócało spokój ... najlepiej zrozic rozpoznanie kto jest inwestorem ...kto projektuje i czy jest juz pozwolenie na budowe ( najlepiej jakby nie było takiej decyzji jeszcze) i na jaki obiekt jest wydana...i czy zgodna z planem zagospodarowania albo WZ.

plan zagospodarowania realizuje gmina i na pewno był uzgadniany ze społeczeństwem ...powinnas go znaleść na stronie twojego urzedu ....albo od nich uzyskć ....jesli nie ma planu dla twoj okolicy to urzad wydaje WZ - warunki zabudowy gdzie jasno jest określone co na danej działce mozna zbudować ....do takiej decyzji mozesz zgłosic sprzeciw jako bezposredni saiad

najlepiej sie juz zainteresowac i wywiedziec ...wszystko ci w urzędach powiedzą ( moze nawet i w internecie na stronach urzedu znajdziesz) bo jesteś bezposrednim sasiadem i nie moge cie zignorować

PS. ja tez nie chciałabym bloku za płotem własciwie wysokiej zabudowy.
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:53, 14 mar 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
A tu zagadka dla Hani Andrus ...co to jest?

Wiem...ale poczekam na Hanię...
Ogród w remoncie 17:49, 14 mar 2017

Do góry
anbu napisał(a)
A ja myślałam, że Ty cisy golisz a Ty okna pucujesz A było se wypucować w lutym coby teraz w ogrodzie siedzieć

W lutym powiadasz?. Jak zdarzy się luty że będzie przynajmniej 15stopni na plusie to może. Aż tak nawiedzona nie jestem

A co do cisów

Przed

W trakcie

I po

Nie wiem czy nie powinnam bardziej go zaokrąglić już teraz?
Powitanie z Dolnego Śląska 17:46, 14 mar 2017

Do góry
Witam swojaków i nie tylko Jestem Krysia
Działkę mam po Mamie . Rekreacyjna do czasu.W tym roku zaczynam mały warzywniak uprawiać a co tam spróbuje może się coś uda )Mamy w posiadaniu oczko wodne z rybkami, które się rozmnożyły a to dobry znak . No mają nawet imiona,nazwy,nazwiska te co bardzo charakterystyczne.Uwielbiam szum fontanny i plusk kaskady to relaks ,którego mi brakuje przez okres zimowy.Lubie kolor biały więc co tylko mogę to maluje , robię na biało.

pozdrawiam z okolic Polkowic i Lubina i tu i tu blisko
Mój ogródek 17:45, 14 mar 2017

Do góry
Działam, nasadziłam dziś lawendę. Pewnie za wcześnie ale zobaczymy
Działka wkoło Lubczyka :) 17:40, 14 mar 2017

Do góry
Jak dziś takie piękne słońce było, to ja mam cały dzień do 22.00 w pracy ciekawe jak krokusy się bujnęły przez to słoneczko
Ale za to od czwartku em zorganizował mi wolne, bo ma operację, teściowa przyjeżdża z pomocą, więc oby pogoda była fajna, to coś na rabatach porobie
I pochwalę się jeszcze jakie donice dostałam od koleżanki

już szarą farbę kupiłam do nich
...uDany ogród 17:30, 14 mar 2017

Do góry
Dzisiaj był przepiękny dzionek. Słońce i błękitne niebo.
Niestety musiałam go spędzić w pracy. Wpadłam tylko na chwilę do ogrodu.
Tam pełnia wiosny. Kocham ten czas

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies