Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Basilikum 09:23, 21 kwi 2017

melduje u nas tez zimnice mimo sonca brrr, w nocy by przymrozek i skosi mi tulipany, ciekawa jestem czy powstana
Milka 10:47, 21 kwi 2017

U mnie identycznie, zimno, ale słońce. Rano sadziłam sasanki i miecznicę od Rosy, tę drugą dzieliłam, fajnie się dzieli, poszła na niebieski kącik.
Pszczelarnia 10:48, 21 kwi 2017

Biegun ciepła w Twoim ogrodzie.
Milka 10:50, 21 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)
A jednak coś z tą Genią nie tak? Ja prawie zeszłam na zawał jak Przemek na Gardenii podsumował, że ona przereklamowana

Uważam, że chyba tak, po prostu w opisie cudo, w realu nie, ale rośnie, są paki, nie wiem czy żywe czy martwe, bo stale to samo stadium.
Nie będę się nią zajmować, skoro już jest, to niech sobie sama radzi, No i te ciemne jakoś giną w ogrodzie, zwłaszcza że ona od razu liście puszcza.
Przemek miał rację
Milka 10:50, 21 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Biegun ciepła w Twoim ogrodzie.

A gdzież tam, nie wiem czy mój Garnet nie zmarzł, liście mu wiszą, u anabelek młodych też, no cóż....bywa i tak
Milka 10:51, 21 kwi 2017

agata19762 napisał(a)
Irenko u mnie dzisiaj piękne słoneczko.
Nadal zimno.
Pozdrawiam

Czyli identycznie, jak u mniebuź
Milka 10:58, 21 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

co ja czytam .... a nie czytałam takich wynurzeń jak rok temu kupowałam moja Genisławę ...która nie wiadomo czy w tym roku zakwitnie ....dam jej szanse ...ale zawsze mozna podmienić ..bo Kasya kusi magnolia Shiraz...może ta jest atrakcyjniejsza?

Zakupiłam ją, po hymnach pochwalnych na forum, nie wiem...może u innych ma się super, ale przynajmniej u mnie, Justyny i Kasik nie, a zatem potwierdza to moją opinię o niej,
Tej Shirazz nie chcę, szukam tych, co kwitną na przełomie kwiecień a nawet bardziej maj.
W przyszłym roku da pokaz Marie Rose, długo ma kwitnąć, pachnieć
Wiem, że korci Cię Sunrise, mam ją, jest bardzo wrażliwa, w tym roku tylko 1 kwiat był!...trzeba ja porządnie okrywać juz na jesień.
w ubiegłym było więcej

szukam podobnej, bo na rabacie pod wyspą berberysowaa chcę kolorystykę żółto, białą, ciut pomarańczu; będę tam dosadzać magnolię Sunsation, hiacynty cytrynowe, różne odmiany żonkili, żółte krokusy, białe tulipany i kilka pomarańczowych, a może i kilka białych margaretek, ale chyba nie wcisnę
Milka 11:03, 21 kwi 2017

Kasya napisał(a)
Kupiłam Genie bo na zdjciach śliczna i wszyscy się zachwycali
A teraz pewnie zamarznieta pod agro bo u mnie znowu -5
Wiec zdecydowalam się na koolejny zakup Sunsation, bo kwitnie w maju

Kasiu, identycznie, jak ja
Może pod agro nie jest jej źle, szkoda że te mrozy akurat teraz.
Tę Sunsation i ja chcę kupić, bo kwitnie w maju i pasuje mi do mojej wizji kolorystycznej. Znalazłam ją w jednym miejscu, ale 40cm i za 90zł, drogo i czort wie, jaki okaz, bo w necie. Wolałabym w realu kupić.

...
a rano jeszcze przesadzałam Lolanthe, w celu ratowania jej, a na jej miejsce dałam brzozę Purpurea.
Kindzia 11:42, 21 kwi 2017

Ja dzisiaj też do ogrodu muszę, nowe róże mi już ponad kopce rosną
Może jeszcze coś się uda zdążyć, bo od jutra znowu deszcze zapowiadają...nie mam pytań
zbigniew_gazda 11:46, 21 kwi 2017

To tak jak i moja Cleopatra psia krew. W tym roku nie zakwitnie. Nie ma to jak starsze i pewne odmiany. Płatki częściowo zmrozi ale następne pąki się rozwijają.