Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 11:40, 08 mar 2017

Do góry
Wszystkiego najlepszego dla Was kobitki

Wymarzony sielankowy ogród..... 11:37, 08 mar 2017

Do góry
Z hortkami to różnie jest...moje limki też się kładły w ubiegłym roku, wielgachne kwiaty miały, nie było możliwości żeby się nie kładły. Musiałam podeprzeć...to tak nawiązując do Bobo...

To zdjęcie z sierpnia zeszłego roku, wszystkie są podparte, inaczej leżą...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:35, 08 mar 2017

Do góry
Zafascynowałam się ostatnio ziołami, bo wpadła mi w ręce fajna książka. Obmyślam, gdzie by tu zrobić takie miejsce... w miarę blisko domu, żeby w razie potrzeby szybko wyskoczyć po potrzebną zieleninkę...

O korzystnym łączeniu roślin, wszyscy wiemy
W rzucam ściągawkę

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 11:30, 08 mar 2017

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:27, 08 mar 2017

Do góry
ALINKO,
Wciąż czekam

LAUROWIŚNIO,
Niestety kupiłam stare nasiona - ważne do końca 2016r. Może to też miało wpływ na kiełkowanie. Wykiełkowało jedno nasionko (w tle na poniższym zdjęciu)

Ładnie wzeszła Briza maxima.

Nawet zaczyna powoli wschodzić stipa pennata. Jednak cierpliwość to podstawowa cnota ogrodnika

EEE_TAAM,
Mam z głowy, ale pocięte drewno zabiorą mi dopiero za 2 tygodnie Na razie u mnie zbyt mokro, żeby wjechać jakiś większym samochodem. Krew mnie zalewa, bo już chciałabym mieć wysprzątany trawnik.
Część tylko kilka korzeni będziemy próbować usuwać. Szczególnie mi na tym nie zależy w ustronnych miejscach.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:26, 08 mar 2017

Do góry
lojalna
Jolu fajnie, że jesteś

AniMa
tak trzeba być sobie przyjacielem, nie sędzią
z rana wiadomo jak ale mąż nie narzeka

lilia
dziękuję, na roboczo, po domowemu

eee_tam
hej Justyś

Ula
cieszy mnie to, bo koło 22 focone
Nasz przydomowy ogródek 11:20, 08 mar 2017

Do góry
Irenko u nas tak jest. W ciągu kilku dni potrafi przyroda "buchnąć" nie do poznania.

Wszystkim ogrodniczkom - w Dniu Waszego Święta życzę jak najlepszych efektów w ogrodzie i dużo zdrówka aby to zrealizować.

Gardenia 2017 11:19, 08 mar 2017

Do góry
Wszystkim poznanym: Malgol,Iwka,Basia,Dominika i tym których nie zapamietałam przesyłam pozdrowienia i życzę miłego Dnia Kobiet
Gardenia 2017 11:15, 08 mar 2017

Do góry
Choć wpadłam do Was na chwilkę,miło było Was poznać
Jeśli chodzi o Gardenię bardziej w tym roku podobały mi sie stoiska z wystrojem wnętrz,choć zawiedziona byłam że nic nie można było kupić.Nie tak,jak poprzednie lata..Wystawców z roślinami było dużo mniej niż zwykle.Moje zakupy ograniczyły sie do kiermaszu,na którym królowały tłumy i ciemierniki na każdym stoisku.Ogrody pokazowe także mnie nie urzekły,choć zagłosowałam na Nr 2.Z ogrodniczych gadżetów bardzo podobała mi się taczka,solidna kolorowa na duzych kołach,którą sobie sprawię,podświetlane donice z kompozytu i donice chromowane oraz kompostowniki,no i meble ogrodowe
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:13, 08 mar 2017

Do góry
Kochane kobietki, w dniu naszego święta, składam nam życzenia, daleką drogę przeszłyśmy dzięki naszym poprzedniczkom
A motto dnia niech będzie takie

ŚWIAT BEZ KOBIET, BYŁBY, JAK OGRÓD BEZ KWIATÓW..

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 11:09, 08 mar 2017

Do góry
Cześć wszystkim. Zwracam się z prośbą o pomoc identyfikacji (choć zgrubnej) gatunku drzew i o porady pielęgnacyjne.

Pierwsze drzewo (bardziej pionowe) wydaje się być już stracone. W lecie miało niewiele liści (których niestety zdjęcia nie mam) i w około tych nielicznych liści jest sporo jemioły. Cóż to może być za gatunek drzewa i czy mam rację sądząc, że nadaje się już tylko do wycięcia?

Drzewo drugie (bardziej nachylone) ma dużo więcej liści i niewiele jemioły. Trochę jednak ma wiszących już w koronie uschniętych konarów, którymi będę musiał się zająć. Czy jakieś zdecydowane przerzedzenie korony drzewa ma szansę je uratować? Czy ten gatunek drzewa (jeśli uda się go ustalić) ma wystarczająco głębokie korzenie, aby drzewo tak nachylone nad drogą uznać za bezpieczne (po zabiegach pielęgnacyjnych)?

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 11:03, 08 mar 2017

Do góry
Z Pszenicznej ... 10:37, 08 mar 2017

Do góry
Są malutkie - 140/150 cm

Tak się przebarwiają i takie mają owocki

W listopadzie jeszcze były na nich owoce
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:35, 08 mar 2017

Do góry
Wszystkim dziewczynom i kobietom moje iryski żyłkowane składają najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet!

(Tak jakos zakwitły akurat dzisiaj i to przed krokusami )

Konwalnik brzydki po zimie - musze go poczyscic, wiem...
Z Pszenicznej ... 10:34, 08 mar 2017

Do góry
Zdjęcia? proszę bardzo
Od razu po posadzeniu - od siatki rośnie sobie żywopłot grabowy, przed nim hortki limki, między nimi posadzonych zostało 5 szt jarząbków.

Tutaj je widać już w maju

Tutaj w sierpniu

wrzesień
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:22, 08 mar 2017

Do góry
Moje fotki z Gardenii,no to ruszamy...

Między pasjami 10:20, 08 mar 2017

Do góry
Życzę Wam kochane wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, a że nie zrobiłam aktualnych fotek z ogrodu.....
Problemy z tujami 10:14, 08 mar 2017

Do góry
goldzi napisał(a)
Proszę o porade co moge zrobić jak im pomóc. Czy jeszcze się zagęszczą.

Strasznie biedy, no żal było kasę dać zarobić komuś kto takie coś sprzedaje. jaka cena - taki towar. Pewnie sadzonki boczne nie wierzchołkowe to tak rosną jak paździerze jakieś

Możesz coś zrobić, trzeba je przesadzić w dobrą ziemię i dbać a nie trzymać w takim zagęszczeniu. W zagęszczeniu to i sosny w lesie nie urosną.

Masz przykład Kasi powyżej jak powinno się dbać o rośliny. Widzisz efekt u niej

Wykopać dołek, podsypać próchnicy kwaśnej z ziemią odkwaszoną (pH powinno być lekko kwaśne), podlać, wyściółkować korą. Nie kłaść szmaty, pielić, podlewać. Za dwa lata będą nie do poznania. Możesz wykonać oprysk interwencyjny z Pinivitu (dla iglaków).

Zdjęcia zamieściłeś już w drugim miejscu Jeden wątek zamknęłam i przeniosłam tutaj, dałam info na pw https://www.ogrodowisko.pl/watek/6192-nietypowy-ksztalt-tuje-z-dwoma-pniami-chude-tuje
ale nie doczytałeś i zamieściłeś drugi raz. Czytaj wiadomości prywatne.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:11, 08 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Wszystkim Kobietkom życzę cudownego dnia

Dziękuję i wzajemnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies