Witam wszystkich,jestem tu nowa choć może brakowało mi śmiałości się zalogować,bo jak każdy(no może ja tak sama uważałam) sądzi ,że sobie sam poradzi,no bo jak oglądam tyle programów,czytam a Panią Danusię to ogromnie podziwiam.
I tak kończąc mój wstęp ,błagam o pomoc,brak mi koncepcji,bo odkąd pamiętam mam z tym wielki problem ,najpierw nasadzę ,potem wywalam,bo to nie tak,oczywiście natura robi swoje i jest naturalna selekcja.Ale teraz to tak się zawzięłam,jak sama P.Danusia mówiła-chce patrzeć na ogród jak całość.
Chciałam,żeby on żył był pełnia koloru -a jak na moje oko jest -bo jest.
Pomóżcie mi swoją wiedzą i pomysłem.
a teraz mam problem z tym kawałkiem mam tuję,ta żółta tuja uschła-lato zrobiło swoje (zdjęcia mam z zeszłego roku)przy ławeczce są tylko tuje.chciałabym dodać drzewa które ożywiały by ten zakątek,a ten pas długi -to już porażka wizji.
Po drugiej stronie jak widać na zdjęciu mam tulipanowca,pod nim w tym roku posadziłam po bokach rododendrony,bo padł mi jeden płożący.planuję posadzić jeszcze przed nim trzy kule bukszpanowe
jutro może zrobię lepsze zdjęcia
a i najważniejsze wyznacznikiem środka tego prostokątnego placu jest magnolia Susan(jest moja największą radością)ma już 6m szerokości
Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc