Lilie dziękują Miałem taką piękną lilię Big Brother i po zimie gdzieś zginęła...szkoda ale cóż...
Pysznogłówka kupowana była na targu...pani, która sprzedawała mówiła że ta jest miniaturowa, a kiedy spytałem czy nie ma wysokich, odpowiedziała że nie...tak więc myślę, że ta wysokość zostanie...I tutaj znowu szkoda, bo chciałem tą wysoką odmianę dać na tył rabaty...ale jest pomysł że zapełnię ją tam miskantami, ostróżkami itd.
Radziu lilie cudnej urody masza ta pysznogłówka to może w przyszłym roku będzie wyższa, czy wiesz, że na pewno jest z niskich? moje w tym roku niskie wyrosły bo byłe jesienią dzielone i przesadzane, no i dodatkowo susza, więc wielkość tych roślinek w tym roku jest znacznie mniejsza niż w tamtym roku.... pozdrawiam Radziu, kolorowo jest i to jest to
Witaj, a ja właśnie myślę o tej gipsówce między liliami, kosmosy wsadziłam przed lilie no i są jednoroczne. Wiem, że się wysiewają, ale gwarancji nie ma, a gipsówka to bylina. No i to połączenie, chcę mieć na grządce bukiety.
Witaj. Świetnie połączenie kwiatów zrobiłaś. Tylko nie sadź tam gipsowki. Ona jest sporą roślinka i może Ci zagłuszyć inne kwiaty. Z liliami owszem.
Ale się rozkrecasz....... Powodzenia. Pozdrawiam. AGH
Tawułki coś w tym roku nie chcą rosnąć...albo to przez przesadzenie, albo mrówki, albo susze...albo niestety wszystko na raz...
Ale i tak będą przesadzone...ich miejsce zajmą pysznogłówki miniaturowe...
Nad hostami zawsze się zastanawiam czy pozwolić im kwitnąć...czy ściąć pędy kwiatowe żeby siły poszły w liście...ale zawsze tylko zastanawiam...jak do tej pory zostają...bo trzmiele mają uciechę
Tak, cieszę się tym trawnikiem. Co prawda między kępkami trawy prześwituje ziemia ale to dopiero początek. Będzie lepiej bo dosiałem również a przecież i trawa potworzy kępki i zadarni.
Floksów mam tylko 4 różne ale na razie to wystarczy.
A lilie paaaachną. Lubię wieczorem podziwiać ich zapach który się niesie.
Trawa soczyście zielona, widać różnicę jak się spojrzy na drugą stronę chodnika. Floksy pięknie kwitną, najbardziej podoba mi się ten jasny z ciemniejszym oczkiem. Podobnego posadziłam u siebie, ale do kwiatów to mu jeszcze daleko. Lilie podobają mi się dopiero od niedawna, co roku jakieś dokupuję. W tym nawet na balkon trafiły i pachną. Twoje pachną?
Radziu widzę ,że masz i pokazałeś to wszystko co bardzo lubię
Piękne lilie. Liliowce. Róże. Szalwie . Tawulki
I kwitnące hosty.
Piękne lato.
Fajny ten gość na kwiatku . Jeszcze takiego nie widziałam.
Cieszę się, ale to wiesz
Wszystko się powoli rozrasta, na rabatach gęsto się robi, ale dobrze, w końcu widać te roślinki łączkę mam na końcu działeczki i lasek w niej powoli rośnie, na jesieni druga łączka będzie przygotowywana i lasek brzózkowy też powstanie buziaki