Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

ElzbietaFranka 21:26, 11 lip 2018

marba napisał(a)

Moniko, śliczne te białe jeżówki z opuszczonymi płatkami. Musza być i u mnie. Pamiętasz nazwę odmiany? I chcę jeszcze zapytać o tę bordową roślinę na fotce obok, tę nad świerczkiem. Co to takiego? Fajnie wygląda. A w ogóle to ślicznie u Ciebie.

Wiczomlecz bardzo ladny widzialam go u znajomych. Nabede na pewno.
Monia bardzo ladnie sobie radzisz, pieknie masz zapelnia sie twoja dzialka.
Pamietam jak tylko tzw szmate bylo widac.
U nas pada deszczyk na szczescie, niebo zaciagniete chmurami.
Jest bardzo sucho juz drzewa schna a krzaki juz bez lisci pisze o Wawie u mnie podlewane to zielono.
Magleska 21:28, 11 lip 2018

Cudowna jeżówkolandia u Ciebie i te liliowce wokół drzewa super

Te lilie od Ciebie pięknie mi kwitną , uwielbiam je
marba 21:32, 11 lip 2018

Piękne te łany jeżówek. Bardzo ładnie się prezentują, gdy są takie właśnie jednobarwne, bo tworzą duże plamy koloru. Pięknie.
Zana 00:05, 12 lip 2018

Jakiego masz pięknego hibiskusa niebieskiego. I ta kocimiętka u Ciebie zachwyca. A siedząc sobie dzisiaj na balkonie pomyślałam sobie o Tobie i to w takim kontekście, że jak kiedyś będę szykować stanowisko pod truskawki i poziomki to chyba się do Ciebie zgłoszę. Dla mnie to Ty jesteś specjalistka w takich klimatach
Monia81 09:00, 12 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
W Wojsławicach widziałam takie obwódki wokół drzew z liliowców właśnie świetnie to wygląda jak się rozrosną

Właśnie Kasia na wiosnę wrzuciła mi taką inspirkę z Wojsławic i tak powstał mój krąg liliowcowy, w przyszłym roku już powinien zgęstnieć i pokazać co potrafi
Monia81 09:03, 12 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Wiczomlecz bardzo ladny widzialam go u znajomych. Nabede na pewno.
Monia bardzo ladnie sobie radzisz, pieknie masz zapelnia sie twoja dzialka.
Pamietam jak tylko tzw szmate bylo widac.
U nas pada deszczyk na szczescie, niebo zaciagniete chmurami.
Jest bardzo sucho juz drzewa schna a krzaki juz bez lisci pisze o Wawie u mnie podlewane to zielono.

Tego wilczomlecza polecam, cały sezon jest śliczny, barwny
Dziękuję Elu, powolutku roślinki nabierają wyglądu, to i rabaty się zapełniają i nie wyglądają na puste ale jeszcze długa droga przede mną, cały przód przed domem do zrobienia, no i pewnie też nie obejdzie się bez jakiś poprawek lub dosadzeń czy też wysadzeń już z istniejących rabat, ale to wszystko cieszy i to bardzo buźka
Monia81 09:06, 12 lip 2018

Magleska napisał(a)
Cudowna jeżówkolandia u Ciebie i te liliowce wokół drzewa super

Te lilie od Ciebie pięknie mi kwitną , uwielbiam je

Bardzo lubię ten czas w ogrodzie, jeżówki to nie zawodne roślinki, zwłaszcza te zwykłe odmiany, mi się rozsiały po zimie w dużych ilościach, nawet ich trochę wyplewiłam w ferworze walki na rabatach cieszę się, że lilie się podobają buziaki
Monia81 09:08, 12 lip 2018

marba napisał(a)
Piękne te łany jeżówek. Bardzo ładnie się prezentują, gdy są takie właśnie jednobarwne, bo tworzą duże plamy koloru. Pięknie.

To prawda Basiu w przyszłym roku będzie ich już więcej, w tamtym sezonie zaczynałam od trzech sadzonek, teraz jest ich więcej, a w przyszłym roku jeszcze przybędzie, to dopiero będzie efekt taki jaki sobie założyłam buźka
Monia81 09:10, 12 lip 2018

Zana napisał(a)
Jakiego masz pięknego hibiskusa niebieskiego. I ta kocimiętka u Ciebie zachwyca. A siedząc sobie dzisiaj na balkonie pomyślałam sobie o Tobie i to w takim kontekście, że jak kiedyś będę szykować stanowisko pod truskawki i poziomki to chyba się do Ciebie zgłoszę. Dla mnie to Ty jesteś specjalistka w takich klimatach

Tą kocimiętkę polecam, w zeszłym roku u Ewy Bacowej ją zobaczyłam na fotkach i się zakochałam jest faktycznie cudna, kwitnie długo i obficie, tylko muszę ją rozsadzić, bo za gęsto dałam... Anulka dziękuję za komplementa, ale czy ja specjalista... to za dużo powiedziane, ale jakby co pomogę buziaki
anabuko1 14:33, 12 lip 2018

Twoja kocimietki jakoś sztywno stoi.
Moja się pokladala. To ją zaczęłam wywalac.
Jeziwki piękne. Hortki też rozpieknialy
I latrie masz kwitnące. Ja jeszcze na nie czekam.