Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 11:39, 06 mar 2017

Do góry
Nie mam pojęcia czy powinnam przyciąć swoje świdośliwy, czytałam, że starsze egzemplarze tego nie wymagają, a te pewnie mają trochę latek.

Co sądzicie?

Pierwsza

Druga

Trzecia

Moja działka. 11:38, 06 mar 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Absolutnie nie naciskam Bogusiu na siewki cynii. Chętnie przyjmę, jak Ci za dużo wzejdzie, ale przecież też mogę sama posiać. Tym bardziej, że swoje nasionka mam. Ale to czas jeszcze.

Powiedz mi : jak szybko te cebulki przebiśniegów się kocą? U mnie parę kwiatuszków jest, ciekawa jestem jak się szybko rozrosną

Nacisku nie odczułam,wysieje to się podzielę ,ale to jeszcze czas.
Jeśli chodzi o przebiśniegi to szybko się mnożą,ale jak ci się podobają to ci mogę dać cebulek mam dużo.
...uDany ogród 11:22, 06 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Uwielbiam białą porcelanę, biel w ogóle Sama mam taką i taką też zbieram, całkowicie rozumiem takie zbieractwo

Kurcze.. u mnie przebiśniegi nawet ani mru mru.. ciekawe

No to możemy sobie podać ręce
Zbierasz jakąś konkretną serię?
Ja mam hopla jeszcze na punkcie czajników, nazbierałam kilka

Ja właśnie chciałam sfotografować moje łupy i upuściłam cukiernicę, na którą polowałam od dłuższego czasu, aż się poryczałam z nerwów.
M mnie pociesza, że jeszcze trafimy, ale mnie aż wykręca.
Kompletuję serwis na 24 osoby, na każde 6 mam wazy, sosjerki itp. Potrzebuję jeszcze garniturów do kawy i herbaty miałam tylko 2, wczoraj trafiłam a dzisiaj stłukłam
Ach wyżaliłam się...
Biel kocham nad życie
Jedynie co do ubioru mam opory, wolę czerń bo jakby mniej mnie wtedy

Wyjdą, zobaczysz!
U mnie przekwitną to będę cieszyć oko u Ciebie
Pozdrawiam!

Tu kolejny klamot do nowego domu, uratowana spod młota w stodole kuzyna półka do łazienki, jest absolutnie cudna

Zlew ze staroci V&B za 30 złoty

I wieszaczki do kompletu

Słoneczny Ogród 11:20, 06 mar 2017

Do góry
Aurelia Powiedzmy tak,że pasję do rękodzieła odkryłam, gdy musiałam zrezygnowac z pracy zawodowej cztery lata temu.
Mam cierpliwość , uwielbiam takie dłubanie, daje mi to dużo satysfakcji, no i korzyść $ też.
Ale faktycznie dużo dziewczyn mówi,że nie cierpią takiej roboty, wychodzą z siebie jak mają dziecku pomóc zrobić coś do szkoły.
Ty też mówisz,że robisz no to fajnie, może masz jakieś zdjęcia, chętnie zobaczę- uwielbiam koronki

Patrycja dziękuję za komplementy. No zmieniłam awatarek, trochę się ujawniłam

Aniu Dokładnie, wiem jak to jest. Jesień i zima to dobra pora,żeby tworzyc dekoracje, bo wieczory są długie.
Latem to ja nic nie robię z dekoracji, bo cały wolny czas spędzam na dworze.
Tak naprawdę nie mam dużo rabat kwiatowych więc pielenia mam mało. Mam sporo żwirku i agrowłóknine pod spodem i tam zawsze się trzyma porządek (lincz ).
Ale cos zawsze jest do zrobienia,np. mam miejsce gdzie zbieram kamienie jasny łupek.
Po trochu odkrywają się te kamyczki i co jakiś czas wyzbieram. Taki kamień kupowała właśnie chyba ElaFranka, ale nie wiedziała co to jest za kamień.
W tym roku już byłam tam dwa razy.
Ziemia tam jest piaszczysto gliniasta.
Pokażę może wiecie co to za kamienie?

Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:18, 06 mar 2017

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 11:09, 06 mar 2017

Do góry
Kurcze i zmusiłaś mnie do rysowania na kompie, nie znoszę, nie umiem wolę ołówek..
Sylwia tak jest teraz, poprawiłam.. na czerwono są moje przemyślenia. Linia czerwona to moje plany, ale w realu to tak ładnie nie wygląda
Ogród w mieście-ogrodzie 10:52, 06 mar 2017

Do góry
Jabłoń po sobotnim "strzyżeniu". Trwało to 5 godzin, taka ze mnie gelejza
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:51, 06 mar 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

A zaraz za lipcowymi zdjęciami czeremchy mam takie:

Chciałoby się już dziś takich kolorków.

Cudna mieszanka
To miejsce trzeba kochać 10:46, 06 mar 2017

Do góry
Projekt miałam. Część nasadzeń jest zgodnych, ale dużo też zmieniałam. Spodobało mi się.Tu gdzie jest rabata zmieniana w projekcie były sosny, a przed nimi trawy, lilak Palibin, rozchodniki i śliwa dziecięca.

Na początku chcieliśmy te sosny zostawić, ale potem jak zrobiłam już inne rabaty, to te sosny jakoś przestały pasować do reszty. Były nieuporządkowane, niechlujnie wyglądały.

A ten rysunek to modyfikacja projektu jaki dostaliśmy. Kółeczka przemieściłam, żeby to sobie zobrazować. Nic szczególnego.

Różanka zaplanowana
Ogród w mieście-ogrodzie 10:36, 06 mar 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Oj przydałaby się taka ręka

Może wiesz co za amator obrywa same kwiatki moim przebiśniegom (od 3 lat)
Teraz trzymam je w klatce i chwilowo są bezpieczne

nie mam bladego pojęcia, może jakiś zajączek

anka_ napisał(a)
No Alicjo przecież człek załamać się można... u mnie w drugim roku 3 kwiatki w kępie, a tu.....
I oczywiście taka Osoba to skarb.

Oprócz ręki Taty, nie zaszkodzi kiedy podłoże jest próchniczne. Miejsce jest jasne ale ocienione.
Ta sama kępka z drugiej strony :

Ogródkowe perypetie:) 10:35, 06 mar 2017

Do góry
Aguś cuś takiego wymodziłam

Ciemnozielone to to co zapamietałam , że jest,
niebieskie , jesli dobrzezrozumiałam ma być ciurkadełko
żółte piaskownica

jasnozielone - proponowane zielone parawany, różową linią zaznaczone nowe rabaty bylinowe

Masz pokoiki i przejścia do kolejnych zakątków ogrodowych, wyszedł mi podział na 5 małych kącików , ale można coś wywalić. Zaznacz w którym miejscu jest grujecznik i gdzie Ty myślisz o tej przesłonie?
Kiedyś będzie tu ogród 10:32, 06 mar 2017

Do góry
Tu widać Molette w 2012...rośnie

Znalazłam fotę jesiennej molinii
Kiedyś będzie tu ogród 10:28, 06 mar 2017

Do góry
Gosiu sieję w domu, po pikowaniu jak się nie mieści to wszystko na parapetach to na dzień wystawiam do tunelu. Poleciałam zmierzyć- 4 x 6,5 m. Nie jest wielki ale na własne potrzeby wystarcza. Taki szczypior w zimę... pychota...

Co do ogrodu Toszki to przyznam się, że z pierwszej wizyty zapamiętałam tylko rabatę kwaśną. Byłam nią oczarowana. I ten zapach ziemi... niesamowity... czuć grzybami, a ręku czarny puch ... coś wspaniałego.

No to zdradzę jeszcze troszkę ... było wyprowadzanie hortensji, ale kulkowe buksiki na nóżce też są....

I masa takich bez nóżek...

Nie wiem tylko jakim cudem nie zrobiłam fotki olbrzymiej cisowej kuli...

Stożki też są...
Pogubiłam się po drodze... 10:26, 06 mar 2017

Do góry
mi spodobały się na Gardeni donice z płyt pilśniowych, fajna niedroga alternatywa tak się zastanawiam czy jak by jeszcze dać na to siatkę i klej to nawet można by coś z betonem pokombinować. nawet takie są urocze

nie pilśniowa to raczej osb
Gardenia 2017 10:18, 06 mar 2017

Do góry
Napia napisał(a)

pamiętasz co to za firma?
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:15, 06 mar 2017

Do góry
Ewa prawie

koniec zimy ale nie koniec zbierania chrustu
jena z wielu kupek w/w

Indianie z sąsiedniego plemienia ze swoimi mustangami próbują wydostać się z bagienka

Kiedyś będzie tu ogród 10:04, 06 mar 2017

Do góry
Mira104 napisał(a)
Anka cudniaste masz te rośliny bardzo podobają mi się pierisy.

Mirko to Toszkowe piękności. Ja jedynie miałam okazję je podziwiać....

anbu napisał(a)
Mira z tego co zrozumiałam to zdjęcia z ogrodu Toszki
Aneczko oczywiście dobrze zrozumiałaś- to Iwonki cuda.

Toszka napisał(a)
Nie wiem dlaczego w tym roku moje żarówki mało żółte.
Aniu_ ta druga limonkowa sosna to pinus sylvestris Gold Coin
Iwonka weź ty mnie kobieto nie denerwuj z tym "mało żółte', one jak słoneczka wczoraj dawały... Zresztą ja kocham wszystkie twoje sosenki, te zielone też...

Tą pięknotkę też... Ha przypomniałam sobie - to Pinus nigra 'Molette' (Iwonko jak coś pokręcę to krzycz)

Szkoda, że nie bardzo jest jak jej cyknąć fotkę w całości (dom sąsiadów wchodził mi w kadr). Dużo wyższa ode mnie, ciemno zielona, przepiękna...
A... i stoi prosto... słupy też... tylko oko fotografa coś nie teges...
Kiedyś będzie tu ogród 09:54, 06 mar 2017

Do góry
Nie wiem dlaczego w tym roku moje żarówki mało żółte.
Zdjęcie sprzed 3 lat
Pinus mugo Zundert

Aniu_ ta druga limonkowa sosna to pinus sylvestris Gold Coin
Ogród na piasku i z wielkim murem 09:48, 06 mar 2017

Do góry
Dzisiaj prażę ziemię i sieję od nowa.
Część ziemiórek wyłapało się na żólte tablice, ale sporo szkody już zdążyły narobić.

Żeby nie było smutno, to są pierwsze kwiatuchy

Podmiejski ogródek 09:45, 06 mar 2017
Do góry
makadamia napisał(a)
Teraz ten węższy, bardziej schowany fragment:

Rabata pod tarasem też w całości do zrobienia ale najwcześniej za rok. Najpierw musimy zrobić taras, który się powoli rozpada, ale w tym roku na pewno nie damy rady.

Fajnie,że masz działeczkę otoczoną zewsząd murkami,dla roślin super osłona przed wiatrem;kominek wymiata i jest charakterystyczny;stąd pewnie jego obecność w awatarku
Kibicuję zmianom
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies