Kwiaty z reguły są ciężkie, gdzieś robiłam porównanie. Limka wydaje mi się wyższa ale to nie tak jednak, wszystko zależy od cięcia. Kwiaty obu się pokładają jak namokną.
Nie rozpoznam na podstawie takie zdjęcia niestety Kochani miejcie trochę litości
Powyższe zdjęcia mówią, że to może być chwastnica albo iina uciążliwa trawa, której w trawniku nie powinno być, mogła przybyć wraz z ziemią (korzonki). Wycinaj daleko całe kępy tej trawy z trawnika i uzupełniaj ziemię i nasiona siej.
Masz rację, odpuszczę sobie na razie jakiekolwiek nawożenie działki.
U mnie opuchlaki podgryzają również trawnik, w pobliżu rododendronów trawa praktycznie zniknęła.
Dlatego nie mam innego wyjścia, muszę potraktować nicieniami cały ogród a to już spora inwestycja
Podpisuję się pod tymi słowami Danusi obiema rękami. Będę Ci kibicować. Ja też wyszłam wiele lat temu od marzeń, a dziś po wielu latach ciężkiej pracy, mogę się cieszyć pięknym ogrodem.
Tak więc do dzieła, wiosna przed nami. Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie.
Wybacz Danusiu. Widzisz ja dopiero zaczynam moją "zieloną przygodę" i może dlatego taka nieporadna w temacie jestem . Zadając pytanie czy ciąć: " z każdej strony" miałam na myśli czy należy ciąć tuję dookoła ( od strony trawy, sąsiednich drzewek , ogrodzenia) czy tylko np. od strony trawnika a reszta niech rośnie jak chce. Już zrozumiałam i dziękuję. Pozdrawiam.
Sprawę płotka rozstrzygnie rada osiedla, albo administrator. wewnętrzne przepisy, a donice niekoniecznie możesz stawiać, bo ciężar ziemi może przekroczyć dopuszczalne normy. Dowiedz się jaki ciężar zniesie strop nad garażem, Dodatkowe obciążenie grozi katastrofą budowlaną i Ty poniesiesz jej koszt.
Obornik nie zastąpi innych nawozów, bo zawiera w większości azot. Dobrze jest raz go dać, ale nie cały rok. Nie wiem który lepszy.
Kurzy pewnie zawiera więcej mikroelementów, czytaj na opakowaniu skład
Nie z każdej strony, (jak z każdej strony?? z czterech stron???) tylko od strony trawnika .
Czasem Wasze stwierdzenia mnie po prostu "rozwalają" i staję się bezsilna