Wybacz Danusiu. Widzisz ja dopiero zaczynam moją "zieloną przygodę" i może dlatego taka nieporadna w temacie jestem . Zadając pytanie czy ciąć: " z każdej strony" miałam na myśli czy należy ciąć tuję dookoła ( od strony trawy, sąsiednich drzewek , ogrodzenia) czy tylko np. od strony trawnika a reszta niech rośnie jak chce. Już zrozumiałam i dziękuję. Pozdrawiam.
Sprawę płotka rozstrzygnie rada osiedla, albo administrator. wewnętrzne przepisy, a donice niekoniecznie możesz stawiać, bo ciężar ziemi może przekroczyć dopuszczalne normy. Dowiedz się jaki ciężar zniesie strop nad garażem, Dodatkowe obciążenie grozi katastrofą budowlaną i Ty poniesiesz jej koszt.
Obornik nie zastąpi innych nawozów, bo zawiera w większości azot. Dobrze jest raz go dać, ale nie cały rok. Nie wiem który lepszy.
Kurzy pewnie zawiera więcej mikroelementów, czytaj na opakowaniu skład
Nie z każdej strony, (jak z każdej strony?? z czterech stron???) tylko od strony trawnika .
Czasem Wasze stwierdzenia mnie po prostu "rozwalają" i staję się bezsilna
Ja wiem swoje, skoro wydajesz tyle kasy na nicienie, to bym nie ryzykowała ich utraty i zajęła się opuchlakami, a trawnikiem potem.
Ja trawnika nie lałam nicieniami zakładając że opuchlaki wolą rośliny i polewałam rabaty.