Kwiaty z reguły są ciężkie, gdzieś robiłam porównanie. Limka wydaje mi się wyższa ale to nie tak jednak, wszystko zależy od cięcia. Kwiaty obu się pokładają jak namokną.
Danusiu, zapraszam do mnie na chwilkę bo potrzebuję pomocy. Wyznaczyłam rabaty i potrzebuję listę roślin wszelakich które powinnam zakupić na nie. Wszelkie roślinki od miskantów po kwiatuszki. Bardzo zapraszam.
Witaj Danusiu,
obejrzałam zdjęcia Twojego niezwykle eleganckiego ogrodu na GAP-ie, wspaniale się prezentuje !
Przyszłam zobaczyć wiosnę u Ciebie - zapisałam na listę do kupienia ciemierniki i narcyzy Tazetta.
Nawiążę do rozmowy o hortensjach - wolę bukietówki o ażurowych kwiatach - którą odmianę uważasz za bardziej atrakcyjną : Tardiva czy Kyushu ? A może znasz jakąś inną tego typu godną polecenia?
Za bardzo jednak nie przepadam za kwiatami "koronkowymi" u hortensji, wolę te wielkie mięsiste kule, Kyushu jednak chyba bardziej do mnie przemawia, ale namawiam na kuliste kwiatostany Ale ja nie lubię ani Kyushu ani Tardivy.
zgadzam się z Tobą, miałam Kyushu i się z nią pożegnałam, poza jakością kwiatka denerwowało mnie jeszcze to że się z niej strasznie sypie i rośliny przed były w takim pyle