Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:50, 28 kwi 2019

Do góry
A to moje wczorajsze zakupki jesio raz:
Magnolia Lennei Alba - ponoć

Bez Golden Tower
Dwa ogrody 17:38, 28 kwi 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Izo, moje pelargonie już od tygodnia co najmniej na dworze, po wcześniejszym hartowaniu. Udało mi się przezimować kilka z nich i ukorzenić z nowych przyrostów wiosennych drugie tyle. Prawie skończyły mi się donice dla nich. Teraz już tylko jakieś oryginały mogę kupić
Budynek gospodarczy rozwiązał mi na już wiele problemów z przechowywaniem, niemniej środek jeszcze do wykończenia. Judaszowiec wart grzechu, przekwitła prawie magnolia, to on zaczął. Kwitną też jabłonki ozdobne

kalina

i obiela

Obiela piekna
Ja kupiłam pilkowaną, pionowe chude drzewko
Przerwa na kawę... 17:19, 28 kwi 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Aniu, cieszę się ze spotkania i że udało ci się zakupić poszukiwane roślinki. Wszystkie piękne. Klonik cudny a magnolia... gdybym miała więcej miejsca. Twoje zdjęcia - bajka. Ja tak nie potrafię. Będzie niezapomniana pamiątka

Iwonka nawet nie wiesz jak ja się cieszę. Muszę Ci niestety odebrać tytuł matki chrzestnej magnolii. No jak nic należy się on Jolance, bo to ona go w tym gąszczu sadzonek dla mnie wypatrzyła. Ale klonik zostaje Twój. Jak dobrze, że tak kategorycznie powiedziałaś "bierz". Wpasował się idealnie, tzn. trzeba go leciutko w lewo przesunąć co wiąże się z przesadzeniem małego rh, wiadomo tetris musi być. W sumie to drobiazg, ale zrobię to po kwitnieniu rh.
Ciski cudne, moim zdaniem super się wkomponują w ruderową.
Po nitce do kłębka ;) 17:04, 28 kwi 2019

Do góry
malinia napisał(a)

Trawnik też nabiera mocy po wertykulacji dziś kosilam i wygląda powoli ok

Zacznę od tego, że masz obłędny widok! A trawnik świetny

Fajnie, że magnolia wreszcie Ci puściła kwiatucha, tym bardziej po przesadzaniu - przecież one za tym nie przepadają, a tu mimo wszystko się pięknie odwdzięczyła. Nowa magnolia pięknie rokuje, ładny ma już pokrój.

Zazdroszczę wisterii - to taka moja niespełnione chciejstwo. No pnącze w opcji konkret, a ja nie mam gdzie jej posadzić

A ja mam prośbę.. nie chciałabyś wstawić sobie jakiegoś avka?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:00, 28 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Śliczniusi

U Ciebie też wkrótce zakwitnie, też masz wyjątkowy okaz

Magnolia tripetala już wypuszcza liście, ale ta zakwitnie dopiero w czerwcu

Dwa ogrody 16:34, 28 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajnie sie u Ciebie dzieje budynek gospodarczy super
Pelargonie sliczne masz. Mi sie udalo przezimowac dwie i nawet rozmnozyc, zaczynaja juz kwitnac, niedlugo na dwor pojda
tak sie zastanwiam czy ja mam kamasje hmm chyba mialam

Izo, moje pelargonie już od tygodnia co najmniej na dworze, po wcześniejszym hartowaniu. Udało mi się przezimować kilka z nich i ukorzenić z nowych przyrostów wiosennych drugie tyle. Prawie skończyły mi się donice dla nich. Teraz już tylko jakieś oryginały mogę kupić
Budynek gospodarczy rozwiązał mi na już wiele problemów z przechowywaniem, niemniej środek jeszcze do wykończenia. Judaszowiec wart grzechu, przekwitła prawie magnolia, to on zaczął. Kwitną też jabłonki ozdobne

kalina

i obiela
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:27, 28 kwi 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Magnolia piękna ale to kulkowisko pod nią świetne jest

Magnolia niestety zgubiła połowę kwiatów,wiatr otrzepał i leży pod nią dywanik z płatków....
Kulkowisko uwielbiam a szczególnie teraz całe w mlodych przyrostach chodzę codzień i oglądam,czy ćmy nie ma....nie chciałabym moich kuleczek stracić....
Dzięki Basiu
Moja glebo terapia 16:16, 28 kwi 2019

Do góry
Ja tu do natury przyjazną rękę wyciągam ptaszki, kotki opiekuje a tu jakieś paskudne stworzenie zniszczyło mój pieniek

Podejrzewam, że to ptaki pokopały w poszukiwaniu robaków z pieńka, będę musiała coś wymyślić innego.

I jedna biedna magnolia pokonana przez mróz

Za to druga kwitnie jak szalona

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:58, 28 kwi 2019

Do góry
Magnolia piękna ale to kulkowisko pod nią świetne jest
Ogród, mydło i powidło. 14:54, 28 kwi 2019

Do góry
Oki spróbuje ten sposób .Magnolia śliczna.Od wczoraj u nas się chmurzy ,a deszczu nie widać buuuuuuuuu
Doczekałam się deszczu jupii ,trzymam kciuki by padało w całej Polsce
Ogród, mydło i powidło. 13:44, 28 kwi 2019

Do góry
Przepiękna magnolia, jak dla mnie ta odmiana nr. 1 wśród magnolii
Anulajda w raju 13:35, 28 kwi 2019

Do góry
Aniu jak zawsze Twoje tulipany cieszą moje oczy

Masz może wiedzę czy Aveyron powtarzają kwitnienie? Piękne są

ps. Biała magnolia ma przecudnej urody kwiatki płatki takie mięsiste wrecz nierealne
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:33, 28 kwi 2019

Do góry
Tak na szybko z tel magnolia między grabami (mało ją widać )
Ogród z łezką II 11:04, 28 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Gratulacje dla Babci! Ta żółta magnolia tak samo urocza jak dzidziuś

Dziękuję bardzo

Żółta magnolia piękna i nawet pachnąca. Żałuję tylko, że jej nie poprowadziłam na drzewo. Wtedy każda kwitnąca gałązka była dla mnie na wagę złota A dziś muszę z głową ciąć, żeby jej równowagi nie zaburzyć.
Ogród z łezką II 11:00, 28 kwi 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudnej urody ta Twoja magnolia, ale jak Marcysia urosła, no i ślicznosci z taka czuprną ta mała Piękne wnusie i duma dziadków Pozdrawiam

Tak, żółta wyróżnia się u mnie, bo już duża i obsypana kwiatami, które są dość spore, widoczne. Jeszcze kwitnie, ale już liście się rozwijają i kwiaty zaczynają niknąć.
To dzisiejsze ranne zdjęcie. Pada drobniutko, systematycznie od wczoraj. Dawno mnie tak deszcz nie cieszył

Dziękuję Danusiu
Ogród z łezką II 10:50, 28 kwi 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Twoja magnolia zawsze mnie zachwyca. Moja w tym roku pokazała duże kwiaty te szczytowe i się niezmiernie ucieszyłam. Jest powolna, muszę ją chyba dokarmić po kwitnieniu.

Z patyczków mam ok.10 hortensji, reszta zimy nie przeżyła- chyba powinny być w doniczkach wkopane w ziemię te które do sierpnia się ukorzeniły. Ale i tak się cieszę

Maleństwo zechciało w końcu wyjść na ten świat czarnowłose

Żółtek posadzony na cześć mojej Mamy...pewno dlatego tak rośnie. Bo rośnie szybko, jak dzika. Kwitnie obficie, ale jest nawożona każdego roku. Nawoź swoją Ula, też pokaże w pełni co potrafi

Zawsze 10, oby wszystkie dały radę!

Julcia jest super. To ten okres życia, w którym je i śpi. Potem już nigdy tak dobrze nie będzie O tyle ma szczęście, że ma profesjonalną dojeżdżającą niańkę w osobie mojej córci i starszej wnusi

Ogród, mydło i powidło. 00:34, 28 kwi 2019

Do góry
Ostatnio byłam nieczasowa ale fotki ogrodu na bieżąco cykałam - no tylko żebym je wreszcie dała radę wstawić .
Niestety magnolia Iolanthe została liźnięta mrozem, miało już nie być przymrozku ale noc po tej informacji niestaty zdarzył się ale tylko zewnętrzne płatki liznął.
No to po kolei, 22 i 23 kwietnia:

25 i 26:

Dziś już płatki się obsypują ale kolejne zdjęcia już jutro - będzie też wisteria, pomimo tego że zmroziło jej sporo pąków to da popis - jeszcze nigdy na żadnej wisterii nie widziałam tylu pąków , no i judaszowiec sie różowi - do jutra, znaczy do dziś tylko po spaniu .
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:39, 27 kwi 2019

Do góry
wszystkie klony juz odpaliły prócz ussuryjskiego, zaczynam się martwić

tu też zaraz wymiana kolorów

Ostatnia magnolia w podwórku Nigra, pierwszy raz tyle kwiecia ma
Przerwa na kawę... 21:58, 27 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka, dzięęęęki wielkie za wspaniałe spotkanie, pełne wrażeń. Oczywiście jak zawsze czasu za mało, można by tak siedzieć i gadać cały dzień. Dla mnie dodatkowo owocne zakupowo, zostajesz matką chrzestną magnolii, cisków i klonika. Zakupy zatargałam, posadziłam dwa cisy i klona, a dodatkowo trzy doniczki z ubiegłorocznych zadołowanych. Na resztę czasu zabrakło i ziemi muszę dokupić.

Ogród... no po prostu nie mam słów, dopieszczone w każdym kąciku. Zmieniło się bardzo od mojej ostatniej wizyty, jest po prostu pięknie.
Spotkanie było pod hasłem "tulipany u Iwonki", więc fotki głównie tulipanowe (wklejam jak leci):
Aniu, cieszę się ze spotkania i że udało ci się zakupić poszukiwane roślinki. Wszystkie piękne. Klonik cudny a magnolia... gdybym miała więcej miejsca. Twoje zdjęcia - bajka. Ja tak nie potrafię. Będzie niezapomniana pamiątka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies