Działeczka Asi :)
22:41, 17 maj 2019
W związku z tym, że różaneczniki nie chcą rosnąć na rabacie rodkowej, zmuszone będą do eksmisji 
W zamian kupiłam trzy hortensje 'Sundae Fraise', które osiągają 1m wysokości.
Hortensje w miejsce rodków i teraz, co do nich?
Z tyłu rabaty jak widać rosną trzmieliny i one muszą zostać. Musi zostać magnolia wsadzona z lewej strony, i musi zostać (przynajmniej chciałabym
) świecznica i dwie miniaturowe jodły z prawej strony.
Do dyspozycji z roślin mam seslerię jesienną, hokonki All Gold i Aureola, trzy rozplenice Hameln i kilka białych tawułek.
Na brzegu rabaty wsadzam w sezonie różowe begonie stale kwitnące. Mam jeszcze 3 szt, azali japońskich Orlice, ale one też jakoś kiepsko rosną, takie rosochate są.
Wymienione rośliny oprócz hortensji nie musza się znaleźć na rabacie, ale mogą
Mogę dokupić coś nowego
Myślałam o tujach Danica, bo po zimie tam mało się dzieje.
Ale już nic nie mówię, czekam może coś podpowiecie?
Rabata na wysokości pierwszej trzmieliny z prawej strony ma 1,2 m, a na wysokości pierwszej trzmieliny z lewj strony - 1,7m.
Słoneczko od rana. Od godziny ok. 13 rabata przechodzi w cień począwszy od prawej strony. Do końca dnia cień.
Oto i ona
Rozczochrane liście to krokusy
Prawa strona
Lewa strona, hakonki przy magnolii sadzone teraz na wiosnę to trochę marne jeszcze.
W zamian kupiłam trzy hortensje 'Sundae Fraise', które osiągają 1m wysokości.
Hortensje w miejsce rodków i teraz, co do nich?
Z tyłu rabaty jak widać rosną trzmieliny i one muszą zostać. Musi zostać magnolia wsadzona z lewej strony, i musi zostać (przynajmniej chciałabym
Do dyspozycji z roślin mam seslerię jesienną, hokonki All Gold i Aureola, trzy rozplenice Hameln i kilka białych tawułek.
Na brzegu rabaty wsadzam w sezonie różowe begonie stale kwitnące. Mam jeszcze 3 szt, azali japońskich Orlice, ale one też jakoś kiepsko rosną, takie rosochate są.
Wymienione rośliny oprócz hortensji nie musza się znaleźć na rabacie, ale mogą
Mogę dokupić coś nowego
Ale już nic nie mówię, czekam może coś podpowiecie?
Rabata na wysokości pierwszej trzmieliny z prawej strony ma 1,2 m, a na wysokości pierwszej trzmieliny z lewj strony - 1,7m.
Słoneczko od rana. Od godziny ok. 13 rabata przechodzi w cień począwszy od prawej strony. Do końca dnia cień.
Oto i ona
Rozczochrane liście to krokusy
Prawa strona
Lewa strona, hakonki przy magnolii sadzone teraz na wiosnę to trochę marne jeszcze.