Rabata o której pisze znajduje się niedaleko tarasu, posadzone są tam hortensje Vanille fraise i trzy trzmieliny na pniu w kolorze zielonobiałym.
Pytanie brzmi: czy będą one pasowały do żółtych trzmielin narysowanych przez Danusię czy posadzić w donicy coś innego ? Tylko co? przypominam że tu jest tzw. patelnia
U mnie też się kurzy od kominka. Ciągle wycieram ...
Zrobisz powoli wszystko.
Mnie ta rura rozwaliła, mam już chęć sprzedać i skupić się głównie na ogrodzie, a tu znów pod górkę
Póki co nie można wbić łopaty , kopać trzeba na 1,4 metra .
Mam nadzieję , że w ciągu miesiąca się uporamy... oby
Paweł wiem , że jak ziemia puści to wsiąknie , ale u mnie grunt zamarznięty na 40 cm w głąb( wiem bo słupy jak wkopywali to pokazali), a glina i stok północny, późno się nagrzewa i słabo wodę przepuszcza Nim wsiąknie, wiele z roślin na samym dole wygnije Bo z góry to woda spłynie w dół
Znalazłam mój cedr himalajski po zeszłej zimie po odsłonięciu
a poszukam zdjęć późniejszych
U mnie przedwiosnie jak sie patrzy, dzisiaj odkrylam w ogrodzie zapowiedz cebulowych, wszedzie paki i wyglada na to ze nic nie wymarzlo. Cieszy mnie to ogromnie, tym bardziej ze nic nie okrywalam, ani jednej rozy. Rosliny same sie obronily.
Kasia ja jestem w szoku bo nawet w suchym strumieniu woda płynie......choć raczej nie miała prawa bo on nie ma folii na dnie tylko piach na agro włókninie, dwa lata był dolny bieg i nigdy takiej sytuacji nie miałam
wiesz jak wysoko jest strumień
wpłynęło do bacówki
Przedstawiam nową mieszkankę naszego ogrodu .
To Lawa
Jest łagodna ale nieufna i boi się wejść do domu .
Robimy jej prowizoryczną budę by nie zmarzła w nocy.
Była już u weta, ma problemy skórne. Zrobił jej badania. Nic nie wyszło, więc dostała witaminy na skórę.
Wieczorem zaczęła bawić się piłką i dała się pogłaskać .
Musimy zdobyć jej zaufanie, wtedy poczuje się pewniej. Chyba sporo nas czeka wspólnej pracy, ale jestem pewna, że będzie cudownym psem .
Szałwia pod cisteną fajnie to wygląda gdy roślina przeplata swoje kwiaty między pniami drzewa lub krzewu
Ja też mam swoją ulubioną różę
Mix wszystkiego