O rany…zagadka – zapomniałam o zagadce!!!
Na początku lutego wkleiłam zagadkę. Chyba nikt nie odnalazł wszystkich 10 różnic…może była za bardzo zagmatwana. No trudno, dziś podaje odpowiedź.
Zagadka polegała na odnalezieniu 10 szczegółów, którymi różniły się te dwa obrazki.
a teraz odpowiedź... eeeee nie było chyba tak trudno....
Proszę bardzo
U mnie też jeszcze trochę śniegu zalega, ale nie mogłam się opanować
Dzisiaj też idę i ile nie będzie padało. Z drugiej strony deszcz by się ostatecznie rozprawił ze śniegowymi skorupkami i trochę oczyściłby powietrze.
U nas powstała ogromna hałda ogrodowego złota, bo nie dość że czyściliśmy staw, to jeszcze trafiła tam cała darń z placu pod dom.
Będzie tego dobra ciężarówka
Jeszcze jest zmrożony, ale niech no się tylko roztopi...
Witaj Danusiu
Kompostu naprodukowałam ogromne ilości.
Jest bardzo wartościowy, bo zaprawiony i gnojówką z pokrzyw i z kurzaka. Podsypany mocznikiem na jesieni. Mam nadzieję , że rośliny się ucieszą.
Będziemy przesiewać i ściółkować. Bardzo mi się podobają tak ściółkowane rabaty i ten zapach
Witam Cię Moniko i wpadam z rewizytą.
Polecam wątki z takimi wąskimi działkami - pobiegaj po Ogrodowisku. Znajdziesz fajne pomysły. Taki ogród można podzielić na tzw. pokoje i może to być jego atutem. Masz gdzie poszaleć, bo masz dużą działkę.
I tak jak dziewczyny piszą - zdejmij szmatę.
Ja też kupuję małe krzaczki i drzewka, są dużo tańsze i łatwiej się przyjmują i aklimatyzują w nowym ogrodzie . A, że trzeba poczekać. Ogrodnik musi być cierpliwy . Doczekamy się i my, nowi ogrodnicy i inni nam będą zazdroscić
Od cięcia nie boli używam sekatora kowadełkowego.
Mój ulubiony miskant to stary niekwitnący ML.Miskanty nie stwarzają mi problemów wszystkie moje lubię i przez to mam powielanie te same w kilku miejscach
Ignaś macha
Nie, niedobry, bo ogród i nawierzchnia prowadzą się niesymetrycznie, falami, z boku jest ścieżka. Lewa strona powinna mieć większą rabatę, a prawa od garażu mniejszą.