Kamilko, nie spodziewałam się aż takich wzruszeń, jakie nachodzą mnie przy wschodach w warzywniku.
Dzisiaj wzruszyły mnie dzwońce. Zdjęcia przez szybkę.
i pierwszy kwiatuszek bergenii
Było bardzo zimno i wietrznie. Czasem padał drobny grad, czasem deszcz, a czasem świeciło słońce. Jak to w kwietniu bywa.
Można było poświęcić czas na zrobienie porządków we wnętrzach. Serce nie wyrywało się do ogrodu.
Zakupiłam 3 sadzonki carex montana, czyli po naszemu turzycy pagórkowatej. Wielkością nie zachwyca. Może coś z niej wyrośnie przyzwoitego. Nie mam doświadczenia z turzycami. Nie wiem, czy Ice dance tylko się wyskubuje liście, czy goli na jeża.Chyba zaczyna kwitnąć.
Ożywa Fothergilla i hortensja dębolistna. Młode listki wypuszcza Perowskia. Tylko jedna róża wygląda na nieżywą. Pozostałe wypuszczają sporo listków.
nie piszę ostatnio bo padam w nocy przed komputerem ale zaglądam zawsze masz piękną wiosnę, aż mi się wierzyć nie chce że drzewa kwitną...u mnie dziś padał śnieg
Romciu, umiejętność analizy mam na poziomie werbalnym, że tak powiem. W realu mózg mi się lasuje, może dlatego, że za często trzymam szpadel i widły w dłoniach a za mało siedzę w kapeluszu na werandzie. .
Haniu, ja musiałabym mieć 3 Obeliski dla efektu: wniosek więcej miejsca.
W chwili obecnej posiadam 1 Ballerinę i to ona powinna otrzymać jeszcze 2 siostry.
Ale bodziec jest, żeby odwiedzić szkółkę Państwa S.