Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 22:14, 03 kwi 2017

Pola napisał(a)
Ceglana ściana cudna moje niespełnione marzenie, ogród coraz piękniejszy zaglądam i macham

dziękuję w imieniu ściany ) to też było moje marzenie i chcę więcej ) ale to musi jeszcze poczekać. Ogródek wymaga jeszcze masę pracy, ale w końcu kiedyś zrobię ) zrobiłam w weekend nową rabatkę z roślin, które mam, przesadzałam, ale póki wygląd ma raczej zerowy ) trochę roślin poszło za ogrodzenie, bo mi się nie mieszczą, no i nie pasują )
Pozdrawiam
KasiaWB 22:15, 03 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Ależ u ciebie wiosna ruszyła z kopyta. Cudowne widoczki.

Ogródek wiosnę poczuł zbiera się, zbiera ) Niech no tylko dłużej cieplej będzie
Pozdrawiam
KasiaWB 22:17, 03 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Kasiu piękne ujęcie
moje jeszcze w pąkach

u mnie pełnia rozkwitu, dobrze, że zdjęcie mam, bo niedługo przekwitną niestety. Wolałabym, żeby miały wyższe łodygi, bo są jakieś krótkie i czasem kwiatów nie widać, chyba że liście wytnę )
Pozdrawiam
KasiaWB 22:22, 03 kwi 2017

katel napisał(a)
Byłam dziś w Waszym Lidlu i widziałam Clematis Montana i na moje oko to Montana nie jest . Rozszalała się wiosna u Ciebie - u mnie dzisiaj wszystko ruszyło no ale przy takiej temperaturze

Kasia, no wiesz, być tak blisko i nie zajechać???!! skandal.
Tak podejrzewałam patrząc na kształt liści, że jednak wtopa zakupowa Alpina pewnie też nie. To jednak nieuczciwe zachowanie sklepu, opakowanie tak podpisują, a w środku niespodzianka. Nawet nie będę ich sadzić, zobaczymy co z nich wyrośnie. Zawiodłam się. Będę dalej polować
Wiosnę już widać, słychać i czuć nareszcie Zapraszam na kawkę
Anusia 18:09, 04 kwi 2017

Kasiu piękne ujęcia, zawsze wczuję się u Ciebie jak w angielskim ogrodzie. Piękna wiosna.
katel 22:06, 04 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

Kasia, no wiesz, być tak blisko i nie zajechać???!! skandal.
Tak podejrzewałam patrząc na kształt liści, że jednak wtopa zakupowa Alpina pewnie też nie. To jednak nieuczciwe zachowanie sklepu, opakowanie tak podpisują, a w środku niespodzianka. Nawet nie będę ich sadzić, zobaczymy co z nich wyrośnie. Zawiodłam się. Będę dalej polować
Wiosnę już widać, słychać i czuć nareszcie Zapraszam na kawkę

Kasiu ja teraz to często przejazdem jestem niedaleko ale zagoniona ciągle .
Też uważam, że nie powinni sprzedawać niewłaściwie opisanych produktów - niby poważna sieć a pozwalają sobie na takie niedopatrzenie - wstyd!
_Martini_ 14:25, 06 kwi 2017

Kasiu, Ty masz różę Gartentraume. Jest piękna, ale czy możesz coś napisać o jej pokroju? Czy nadawalaby sie jako soliter w obwódce bukszpanowej?
nicol21 14:36, 06 kwi 2017

Piękna wiosna u Ciebie.
Strat bardzo szkoda, ale cóż począć - taka natura.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MAD 14:45, 06 kwi 2017

Pięknie, wiosennie, słonecznie. Aż się cieplej robi patrząc na Twoje zdjęcia! Clematis już mocno zaawansowany. Ja swojego przez przypadek upierdutałam z 30 cm. nad ziemią. Myślałam, że to jakiś boczny pęd, a to główny był. Będę miała kwiatki nad samą ziemią!
KasiaWB 20:59, 06 kwi 2017

Po pięknej sobocie i niedzieli, wczoraj lało, dzisiaj również, zimo, pochmurno... Brrrr

Bergenie w pełni

Żonkile wystartowały, hiacynty ... Poczekam jak przekwitną i je wykopię

I widoczek ogólny, z miskantami jeszcze czekam, chociaż w okolicy już pocięte, z róż, tylko jedną dopiero przycięłam, ale pada, zimno więc poczekam, bukszpany również czekają na cięcie