Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 21:00, 06 kwi 2017

Anusia napisał(a)
Kasiu piękne ujęcia, zawsze wczuję się u Ciebie jak w angielskim ogrodzie. Piękna wiosna.

Anusia, dzięki, ale daleko ogródkowi do angielskiego ogrodu, teraz jest okres przejściowy przesadzam co się da )
KasiaWB 21:02, 06 kwi 2017

katel napisał(a)

Kasiu ja teraz to często przejazdem jestem niedaleko ale zagoniona ciągle .
Też uważam, że nie powinni sprzedawać niewłaściwie opisanych produktów - niby poważna sieć a pozwalają sobie na takie niedopatrzenie - wstyd!

Usprawiedliwiam Cię ze zrozumieniem ale wiesz, bez kawy się nie obędzie w tym sezonie )
Szkoda gadać z tymi Clematisami.
KasiaWB 21:07, 06 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Kasiu, Ty masz różę Gartentraume. Jest piękna, ale czy możesz coś napisać o jej pokroju? Czy nadawalaby sie jako soliter w obwódce bukszpanowej?

Tak, mam u mnie dochodzi do wysokości ok. 1,7 m może więcej, chociaż na początku była malutka i niziutka. Dotychczas pięknie kwitła, po tej zimie chyba będę musiała mocno przyciąć. Myślę, że jest za wysoka do obwódki, chyba że taka wysoka ma być. To roślina dobra do drugiego rzędu, chociaż to też kwestia prowadzenia, cięcia, gleby. Nie wiem jak wysoką docelowo obwódkę planujesz. Ale róża piękna, a zapach świetny.
KasiaWB 21:08, 06 kwi 2017

nicol21 napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie.
Strat bardzo szkoda, ale cóż począć - taka natura.

Witaj wiosennie niestety mamy duże ochłodzenie teraz taka natura
Pozdrawiam
an_tre 21:10, 06 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)
Po pięknej sobocie i niedzieli, wczoraj lało, dzisiaj również, zimo, pochmurno... Brrrr

Bergenie w pełni

Prawdziwa piękność
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:11, 06 kwi 2017

MAD napisał(a)
Pięknie, wiosennie, słonecznie. Aż się cieplej robi patrząc na Twoje zdjęcia! Clematis już mocno zaawansowany. Ja swojego przez przypadek upierdutałam z 30 cm. nad ziemią. Myślałam, że to jakiś boczny pęd, a to główny był. Będę miała kwiatki nad samą ziemią!

i przyszło to ochłodzenie, o którym krakali i wykrakali czekam na prawdziwe ocieplenie i stałe
Jeden Clematis ma już pączki kwiatowe jak wycięłaś główny, to się nie przejmuj, ruszy mocno, pozostałe się wzmocnią, u mnie tak było rok temu
Ja niektóre byliny wzięłam za chwasty ) ale wygrzebałam i posadziłam ponownie )
KasiaWB 21:13, 06 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Prawdziwa piękność

i cieszy mnie ten róż na rabacie, gdy w sumie mało kolorków i zimno
Pozdrawiam ciepło Aniu!
an_tre 21:14, 06 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

i cieszy mnie ten róż na rabacie, gdy w sumie mało kolorków i zimno
Pozdrawiam ciepło Aniu!
Dzięki za ciepłe pozdrowienia, u nas też ziąb
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
_Martini_ 21:18, 06 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

Tak, mam u mnie dochodzi do wysokości ok. 1,7 m może więcej, chociaż na początku była malutka i niziutka. Dotychczas pięknie kwitła, po tej zimie chyba będę musiała mocno przyciąć. Myślę, że jest za wysoka do obwódki, chyba że taka wysoka ma być. To roślina dobra do drugiego rzędu, chociaż to też kwestia prowadzenia, cięcia, gleby. Nie wiem jak wysoką docelowo obwódkę planujesz. Ale róża piękna, a zapach świetny.

1,7 to sporo więcej niż podają w opisach. Za wysoka będzie, bo obwódka tak do kolan mniej więcej. No nic, szukam dalej. Dzięki za cenną opinię.
Marga 21:22, 06 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

Bergenie w pełni

Faktycznie w pełni Piękniejsze to już nie mogą chyba być.
U mnie na razie tylko biała ma pączki.

A jak, obok Ciebie w botaniku? Warto juz zajść, nie wiesz?