Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:35, 13 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Dziękuję za wizyty u mnie Gosiu

Pięknie masz,wczoraj pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie.
Też lubię przycinać iglaki ale Ty jesteś mistrzynią

Jak często tniesz ten duży bukszpan z pierwszej strony? Jest niesamowity.

Rabata żwirowa z rojnikami i leżącymi saganami bardzo moja Lubię rojniczki a w takiej ilości jak u Ciebie robią wrażenie
Jak zobaczyłam rabatę podczas montażu listwy to od razu przypomniałam sobie moje rojniki podczas tynkowania,ile mogłam to przekopałam do warzywniaka,inaczej byłoby zdeptane.Oj serce bolało i Ciebie na pewno też.Ale co zrobić skoro listwa musiała być założona.Na pewno rabata ładnie się odbudowała.

Lubisz hosty.Tylko te ślimaki : A próbowałaś pułapki z piwem?
Jak radzi sobie Twoja biała hosta? Bo słyszałam,ze one kapryśne.Szkoda,że potem zielenieją.

Dotarłam do zdjęć z ogrodu Twojej siostry.Również piękny.Wrzosy niesamowite a i topiary iglakowe zachwycają.Zdolne jesteście

Dopatrzyłam ile cebul posadziłaś.Szok,ile czosnków.Ale tez będzie kolorowo wiosenką

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Piesek Twój,mój i inne za Tęczowym Mostem.Dały dużo radości,żal za każdym razem gdy odchodzą..

Dzięki Aniu za miłą wizytę i ciepłe słowa

Cięcie iglaków zaczęłam z konieczności - niestety mały ogródek a drzewa i krzewy rosną. Dokładnie tak samo jak Ty chciałabym aby drzewa i krzewy rosły do 10 lat a potem stop

Bukszpany tnę z reguły 2x w roku. Raz w czerwcu mocno (choć chyba powinnam więcej aby utrzymać je w tym samym rozmiarze) a potem już kosmetycznie . W tym roku przymierzam się do bardziej drastycznego przycięcia, gdyż już osiągnęły max rozmiar i niestety zaczynają dominować nad resztą

Myślę, że wykorzystam Twoje rojnikowe pomysły i w tym roku poobsadzam nimi co się da - mam np. dość ładny stary, powykręcany korzeń.

Hosty uwielbiam i pomimo inwazji ślimaków nie wyglądały źle Biała hosta była u mnie dopiero pierwszy rok niestety zzieleniała i trochę zmarniała. Zobaczymy co pokaże w tym roku. Jedna z moich ulubionych to Sum and Substance - złoto-żółte olbrzymie liście.

Ciekawa jestem cebulowych na wiosnę - niestety trochę były sadzone w doskokach i niekiedy tak aby je tylko posadzić (ale chyba nie tylko mnie zaskoczyła w tym roku zimna i mokra jesień)

Nasza spanielka Sunia pozostanie w moim sercu.

Przez jakiś czas nawet nie chciałam słyszeć o nowym psie... Ale córa bardzo tęskniła za naszą sunią i tak pojawiła się ta rozrabiaka

Zobaczymy w tym sezonie co potrafi w ogrodzie taki maluch. Ostatnie lato to były jej wczesnoszczenięce lata i jeszcze nie zdążyła narozrabiać
Ptasi gaj 21:21, 13 lut 2017

Do góry
Bylam dzisiaj w poblizu metasekwoji zrobilam zdjecia, wiec posadzona 20 lat temu ma ok 18 m wysokosci siega budynku jak widac na zdjeciu.

Dla porownania wstawiam jeszcze raz po prawej moja 5 lat temu posadzona.

Anulajda w raju 21:07, 13 lut 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Ja już dziś nie miałam słońca ale i tak podziałałam w ogrodzie i 33 miskanty poszły do ścięcia a zaczęłam od tych młodszych i chudszych a zostało mi jeszcze 17 grubasów, ale z tymi to już poczekam na eMa

Ps Tak,u mnie w pełnym słońcu dobrze rośnie Chocolate Rufles ona ma grube mięsiste ciemne liście a także ta na poniższych fotkach chyba Georgia Peach ale nie jestem pewna 100% czy tak jej na imie, ona w cieniu ma bardziej zielono jesienny kolor a w pełnym słońcu jest koralowo brzoskwiniowa,

Podobają mi się - Dziękuję Ci bardzo - chce na południową stronę przed stożkami cisowymi przy domu dać, teraz tam lawenda i trochę smutno na tej rabacie, więc żurawki dadzą fajnego koloru zwłaszcza ciemne

ps. 33 ładny wynik ja poczekam na temeratury plusowe może przyszły tydzień
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:07, 13 lut 2017

Do góry
Reniu, w dniu dzisiejszym dla ciebie
Kwiaty we włosach 21:07, 13 lut 2017

Do góry
Tą hostę wszystkim znajomym rozdałam i jeszcze bym mogła bo tak się silnie rozkrzewia

rabata z drugiej strony wejścia do ogrodu

irysy

a to zdjęcie naszej Warty, sucho wtedy było

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:59, 13 lut 2017

Do góry
rozark - dziękuję dochodzę bardzo powoli i śledzę prognozę już z utęsknieniem

Kasia - mam w notatkach na koniec lutego zapis taki - po ciepłym lutym wszystko wyłazi z ziemi - jak przyjdą deszcze i się ociepli zaraz zmieni się aura -
mamy inny rok trudno

nie mam fotek z ub roku z ogrodu - takie robiłam wtedy

Kwitnące skarpy 20:58, 13 lut 2017

Do góry
Tak wczesnie wycinasz, u nas pod Warszawa jeszcze sporo sniegu zlodowacialego, wiatr i mroz. Dzisiaj byla piekna sloneczna pogoda ale znowu mroz 8 na minusie.
Dzieki za odpowiedz o to zielsko.
Pawel wstawiam zdjecie metasekwoji przy kosciele. Wiec posadzona zostala wg tablicy 20 lat temu obok niej stoi budynek dzwonnica siega ponad 6 pietro x 2,90 ze stropem ok. 18 m. Na swoim watku wstawiam wiecej.

Anulajda w raju 20:53, 13 lut 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Ja już dziś nie miałam słońca ale i tak podziałałam w ogrodzie i 33 miskanty poszły do ścięcia a zaczęłam od tych młodszych i chudszych a zostało mi jeszcze 17 grubasów, ale z tymi to już poczekam na eMa

Ps Tak,u mnie w pełnym słońcu dobrze rośnie Chocolate Rufles ona ma grube mięsiste ciemne liście a także ta na poniższych fotkach chyba Georgia Peach ale nie jestem pewna 100% czy tak jej na imie, ona w cieniu ma bardziej zielono jesienny kolor a w pełnym słońcu jest koralowo brzoskwiniowa,

Aniu 50 miskantów w ogrodzie to niezły wynik
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:38, 13 lut 2017

Do góry
eda napisał(a)

To znaczy że już bardziej leżą? to miałaś na myśli Joasiu ? jak dobrze zrozumiałam to może potrzebne im cięcie odmładzające śliczne są

Bardziej mi chodziło o to, że to już 3-letnie krzaczki
A przycinam je obowiązkowo każdej wiosny.
Kwiaty we włosach 20:36, 13 lut 2017

Do góry
Ewa dzięki z informacje, ten kwiatek jest jednoroczny czy wieloletni?
Mirka ten żarnowiec ma kilka lat, w ub,r. kupiłam bordowego ale nie wiem jak po zimie, miałam kiedyś bordowego to mi zmarzł.

i jeszcze moje róże w innych odsłonach
2 na nóżce (latem były kiepskie)

dalsza róża

inny zakątek

Moja działka na Dębowym Lesie 20:36, 13 lut 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Ania ale u Ciebie zima o matko
mam nadzieje ze u mnie już nie będzie śniegu
śliczna ta Róża
macham

ano tak zimę mam w tym roku bardzo bogatą i mróz i w śnieg.
Dla ciebie następne kwitnące na parapecie
Ogród w budowie - nieustającej 20:35, 13 lut 2017

Do góry

takie może być ? nie wiem czy ładne

chcesz mieć ? miałam i to nawet kilka lat - urocze - podobają mi się białe i takie sobie kiedyś sprawię
fascynacje książkowe jak zwykle ciekawe

pozdrawiam

Moja działka na Dębowym Lesie 20:32, 13 lut 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne róze i jak ich duzo masz. Hosty tez cudne.A zimę mam podobną.

Trochę wszystkiego się uzbierało.I róż i host i innych
Tak zima trzyma iz mrozem i ze śniegiem
Kwitnący teraz storczyk dla ciebie

Ogród w budowie - nieustającej 20:31, 13 lut 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.

Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.

Czekam na wersję niemiecką. Już od roku kupuję książki tylko używane. Można sporo zaoszczędzić. Ta na pewno niedługo pojawi się w dobrej cenie To prawda, dużo tu ładnych albumów tłumaczonych z angielskiego. Na razie kupowałam bardziej poradniki, ale powoli i dla mnie zbliża się czas albumowy Moj pierwszy album już zakupiłam - o ogrodzie w Sissinghurst.

Tak jak lubię chryzantemy, to do astrów jakoś nie mogę sie przekonać. Muszę więcej astrów u Ciebie oglądać
Moja działka na Dębowym Lesie 20:30, 13 lut 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Różę przepiękne ,takie dorodne...oby do wiosny i kolorów

To prawda róże wszystkie sa piękne.Na razie zima w pełni.Ale do wiosny coraz bliżej!!!
róża Elmshorn- twardzielka , kwitnie prawie non- stop aż do przymrozków.
Beskidzkie marzenie 20:16, 13 lut 2017

Do góry
Zamiast dzisiaj siać paprykę kuchce nad mufinami na walentynkowy kiermasz szkolny i wiadomo co nieco do skonsumowania
Ogród w budowie - nieustającej 20:14, 13 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Gabrysiu, opowiadasz tak ciekawie o tej książce, widać, że jesteś zafascynowana. Zapisałam sobie ją i czekam, aż pojawi się w antykwariacie

A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.

Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.

Kwiaty we włosach 20:11, 13 lut 2017

Do góry
Niby tych kwiatków jest ale coś jeszcze by się chciało, zawsze coś wpadnie w oko i tak co sezon nowe pomysły, nowe rośliny itd. Końca nie ma.
Jeszcze inne kwiatki

dzwonki

odętka, Ania dawałam ci?

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:09, 13 lut 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mam dwa egzemplarze Zephirine Drouhin przy pergoli w pn-zach narożniku domu. Miejsce ekstremalne ze względu na nasłonecznienie. Sadziłam wiosną z gołym korzeniem. Przyrosty miała niewielkie, gałązki pod koniec sezonu były cieniutkie. Kwitła symbolicznie. Nie ma uszkodzeń po zimie. Mam nadzieję, że nabierze ciała.
PS.Ależ macie tego śniegu!

Śniegu moge troszkę odstąpić
Wiosenne golaski to i u mnie nie szalały.
Pierwszy kwiatek Stephanie Baronin zu Guttenberg nie zachwycał

Quenn of Sweeden

Ascot

Maria Theresia zbudowała ładny krzaczek i chyba najobficiej kwitła. Tu jeszcze w pąkach.

Jak przetrwają to już w tym roku powinny pokazać swoją klasę.
Sezon 2017 u Hanusi 20:04, 13 lut 2017

Do góry
Gabrysiu, nestorkami na tym forum jesteśmy, to wiele wspólnych wspomnień mamy.
Miło mi się z Toba widuje na forum. A szczególnie lubię z Tobą zwiedzać zagraniczne ogrody! Oby więcej i częściej!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies