Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:52, 05 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Zapomniałam napisać jeszcze, że podzieliłam groszek wiosenny, też kupiłaś go w Bylinowych, (choć ponoć tego nie lubi jak jest młody) i teraz jeszcze muszę go lekko ocienić (bo ma za dużo słońca). Zobaczymy czy z 1 kępki otrzymam 3.

Moje magnolie po suszach nie będą kwitły; nawet nie wiem, czy wszystkie przeżyły.

Groszek wiosnenny najpierw kupiłam w Rogowie , malutkie sadzonki a potem jak byłam z Wami piękne wypasione. Jednego podzieliłam ale ze trudno się dzielił to tylko jednego , niestety jedna z tych sadzonek nie przezyła , pozostale bedą niedługo kwitły i liczę ze bedą sie wysiewac i bedzie ich dużo.
Magnolii szkoda ale mam nadzieje ze chociaz przezyły i w przyszłym roku zakwitną.
Bogdzia 20:54, 05 kwi 2017

Katarzyna13 napisał(a)
Dzień dobry a raczej już dobry wieczór. Podziwiam pani rododendrony. Oglądałam również odcinek Maji w pani ogrodzie. Ach.... cudnie cudnie.

Cudnie to moze nie jest ale najwazniejsze ze mam ogród jaki mi sie podoba choc nie bez zastrzeżeń i jest gdzie odpocząc i mogę sie cieszyc kazdym kwiatkiem i to jest najwazniejsze.Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 20:56, 05 kwi 2017

Milka napisał(a)

Super u mnie pod dachem domu jakieś ptaszki robią gniazdo
Podziwiam poletka krokusowe, wyjątkowej urody w tej masie

Pod dachem to pewnie kopciuszki .Dzis niestety taki obrazek u mnie w ogrodzie, nie cierpię kotów, nie znoszę kotów.

anna_t 21:06, 05 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Fajnie jak jest ciepło ale przez to narobiłam sie okropnie.U mnie odpoczynku nigdy chyba nie bedzie

serio? jezu a ja myślałam że jak juz wkońcu zrobię ten ogrod to odpocznę od codziennego rycia w ziemi.. M juz wkurzony bo zamiast z nim i dziećmi to ryje jak osioł :/ muszę wyluzować bo mnie w niedziele nie puści
Bogdzia 21:14, 05 kwi 2017

anna_t napisał(a)

serio? jezu a ja myślałam że jak juz wkońcu zrobię ten ogrod to odpocznę od codziennego rycia w ziemi.. M juz wkurzony bo zamiast z nim i dziećmi to ryje jak osioł :/ muszę wyluzować bo mnie w niedziele nie puści

Aniu wszystko zależy od tego co chce sie miec, ja stale zmieniam to i robota jest ale stale brak mi miejsca na nowe roslinki to muszę zmieniacJesli nie bedziesz chciała stale kupowac to moze pracy bedzie mniej ale nie ma sie co łudzic zawsze jednak bedzie.
hanka_andrus 22:35, 05 kwi 2017

Bożenko, ta roślinka biała kolo kaskady to chyba ifejon. Danusia zamieściła o nim artykuł. Popatrz.
wiunia 22:43, 05 kwi 2017

anna_t napisał(a)

Wszystkich nas dopada taka refleksja... ja sobie obiecuję od trzech lat, że to ostatni sezon rycia w ziemi...i nic z tegochoć z roku na rok staram się tak obsadzać rabaty, aby ogród był jak najmniej absorbujący - to złudne jak ktoś kocha zielone....
Pozdrawiam
Luki 22:43, 05 kwi 2017

Podziwiałem od poniedziałku całe łany zawilców i pierwiosnków w Bieszczadach, przepiękny widok
Moim magnoliom obmarzły wszystkie pąki kwiatowe mimo solidnego okrycia, chociaż mam nadzieję, że tylko pąki kwiatowe, a nie całe drzewka.
Napia 23:18, 05 kwi 2017

Bardzo lubię Twoje poletka krokusów. A magnolie tuż, tuż... Czekam na nie,bo sama mam tylko jedną susan.

Klonów szkoda bardzo
Milka 11:06, 06 kwi 2017

Łobuzy koty, uwielbiam je, ale nie mam żadnego, nie umiem ich chować, z psami za pan brat w niedzielę Leoś już będzie, az mam stracha

Bożenko, pokaż magnolię Laurę, czekam na jej kwitnienie; moja Vulcan, Daybrek i Marie Rose dopiero w przyszłym roku zakwitną, czekam na nie, bo wyjątkowe okazy