Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:54, 05 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)
Ewa zaraz idę do Ciebie
Renia a moja cebulica nie rozsiewa się a chciałabym
Za to śniedek nadrabia za nią ale czy się rozsiewa czy jakoś innym trafem po ogrodzie poroznoszony to tego nie wiem,rośnie to tu to tam

Cebulica wysiała się ode mnie do sąsiada i tam jest jej bardzo dużo. Sąsiad zaś ma tam ugór! Łopatki, nawozu i innych zabiegów ziemia tam nie widziała (tylko zgnite gruszki )
Śnieznik już się rozwinął u mnie.

Edytuję, bo pomyliłam śnieżnik ze śniedkiem. Tego drugiego nie znoszę. Liściory się panoszą, kwiatuszki ładne ale rozwijają się w słoneczny dzień. Tępię go.
jankosia 21:38, 05 kwi 2017

A łódzkie parki niebieskie od cebulicy wyglądają zjawiskowo w takiej masie Miałam kiedyś ale odmianową jakąś: kwiat różowy i dużo większy niż u gatunku. A kogo trzeba zabić i jak to zorganizować żeby dostać te wyrzucane przez ciebie cebulki? Super ona jest
ryska 21:42, 05 kwi 2017

Wysłałam Moniko w zeszłym roku paru osobom nadwyżki. Liczyłam, że będzie ich więcej ale to śniedek zrobił masę. Tego tępię i wyrzucam.
W tym też parę sztuk cebulicy się znajdzie więc mogę Cię uszczęśliwić tym i tym.
Reflektujesz?
22:01, 05 kwi 2017
Renia jak rozplenice? Wzeszło coś?

A te kwiatuszki na zdjęciu to śnieżnik? Bo śniedek to biały z zielonymi paseczkami od spodu.U mnie też poroznoszony.
Napia 22:12, 05 kwi 2017

Pięknie wyglądają cebulice w takiej masie. mam nadzieję, że u mnie także się porozsiewją. posadziłam cebulki od Ciebie w takim miejscu, że zupełnie nie będzie mi to przeszkadzać.
Na rozchodnikach się nie znam, ale parapety wyglądają u mnie podobnie tyle, że u mnie rośnie lobelia, papryka i pomidory. To znaczy, pomidory jeszcze nie rosną, ale mam nadzieję, że niedługo ruszą Pozdrawiam Reniu
jankosia 22:16, 05 kwi 2017

ryska napisał(a)
Wysłałam Moniko w zeszłym roku paru osobom nadwyżki. Liczyłam, że będzie ich więcej ale to śniedek zrobił masę. Tego tępię i wyrzucam.
W tym też parę sztuk cebulicy się znajdzie więc mogę Cię uszczęśliwić tym i tym.
Reflektujesz?

Tak się rozprzestrzenia skubany? Udając cebulicę? Śniedka nie chcę, sama mam to to tu to tam- upierdliwa acz niegroźna roślina
Jeśli nie byłoby to dla ciebie kłopotliwe to ja bym reflektowała na kilka cebulek. Ale to chyba raczej po kwitnieniu nie? Jak listki już zaczną zasychać? Piszę na priv
ryska 19:31, 06 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)
Renia jak rozplenice? Wzeszło coś?

A te kwiatuszki na zdjęciu to śnieżnik? Bo śniedek to biały z zielonymi paseczkami od spodu.U mnie też poroznoszony.

Nic Aniu nowego nie wyszło
Na zdjęciu jest śnieżnik lśniący.
ryska 19:34, 06 kwi 2017

Napia napisał(a)
Pięknie wyglądają cebulice w takiej masie. mam nadzieję, że u mnie także się porozsiewją. posadziłam cebulki od Ciebie w takim miejscu, że zupełnie nie będzie mi to przeszkadzać.
Na rozchodnikach się nie znam, ale parapety wyglądają u mnie podobnie tyle, że u mnie rośnie lobelia, papryka i pomidory. To znaczy, pomidory jeszcze nie rosną, ale mam nadzieję, że niedługo ruszą Pozdrawiam Reniu

Również pozdrawiam
Dziś beznadziejna pogoda ale zrobię fotki ile jej jest u mnie a ile za płotem, gdzie nikt nie grzebie w ziemi. Trochę wolności i będziesz mieć łąkę cebulicy.
ryska 19:48, 06 kwi 2017

jankosia napisał(a)

Tak się rozprzestrzenia skubany? Udając cebulicę? Śniedka nie chcę, sama mam to to tu to tam- upierdliwa acz niegroźna roślina
Jeśli nie byłoby to dla ciebie kłopotliwe to ja bym reflektowała na kilka cebulek. Ale to chyba raczej po kwitnieniu nie? Jak listki już zaczną zasychać? Piszę na priv

Odpisałam
ryska 20:52, 06 kwi 2017

ryska ku pamięci
Mam od wczoraj i przechowuję w lodówce 75 sadzonek truskawek.
- 25 szt. Elsanta
- 25 szt. Polka
- 25 szt. Senga Sengana
Jak wsadzę, to porobię zdjęcia, bo to będzie bardzo ciekawa hodowla