Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 16:25, 26 mar 2017

Iwk4 napisał(a)

Dziewczyny piszą, ze z czasem giną, przestają kwitnąć. Jestem bardzo ciekawa, bo ja mam te jasnoniebieskie od jesieni.

Agnieszko, sliczne krokusy. Te chyba się mnożą?

Iwonko, jasnoniebieskie irysy mam trzeci rok i mam wrażenie, że jest ich coraz więcej. Jesienią posadziłam ciemne i liczę na to, że się rozrosną a krokusy to na pewno
Napia 16:27, 26 mar 2017

tulucy napisał(a)
Pięknie kolorowo
Moje iryski blado niebieskie i żółte wychodzą i mnożą się ładnie, ale kupione w ubiegłym roku ciemne raczej zniknęły. Jeszcze czekam, bo mam kilka w pąkach... Może jednak zrobią mi niespodziankę.

Trzymam kciuki moje ciemnoniebieskie także ubiegłoroczne, kwitną już

PS Lucy, a gdzie Twój wątek ???
Napia 16:28, 26 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Irysowa rzeczka cudna

Dzięki Mirelko
Napia 16:33, 26 mar 2017

iwonadm napisał(a)
Kochana dziękuję przestudiuję wygląd i będę rozpoznawać

Powodzenia Romina jest bardzo charakterystyczna, ma czerwone, kłujące proste pędy, jagoda z kolei silne i proste.
Gardener27 16:42, 26 mar 2017

Widzę Aga że nie próżnujesz. Cebulowe już dają popis na rabatach a z upływem czasu będzie coraz ładniej Lilie już na miejscach docelowych ?
Pokaż jeżyka. Na Gardenii na metalowe ozdoby się nie skusiłem ale zrobiłem u nich zakupy online.
Napia 20:33, 05 kwi 2017

Gardener27 napisał(a)
Widzę Aga że nie próżnujesz. Cebulowe już dają popis na rabatach a z upływem czasu będzie coraz ładniej Lilie już na miejscach docelowych ?
Pokaż jeżyka. Na Gardenii na metalowe ozdoby się nie skusiłem ale zrobiłem u nich zakupy online.

Staram się ogarnąć ogród, ale nie jest to łatwe. Sam wiesz... szczególnie, że wiosną pracy jest najwięcej, a czasu niekoniecznie. Lilie trafiły pomiędzy róże, ale niedawno. Podobnie jak jeżyk, który znalazł swoje miejsce pod palibinem. Jestem ciekawa, co zamówiłeś

Napia 20:51, 05 kwi 2017

Piszę to ku pamięci żeby nie zapomnieć
W ostatni weekend udało się trochę popracować w ogrodzie - poprzesadzałam już prawie wszystko z rzeczy, które trzeba było przesadzić. Wszystkie rośliny ładnie przycięte i większość nawieziona. Do oczyszczenia jeszcze jedna rabata, część truskawek i zarośnięte miejsce przy płocie, gdzie sukcesywnie zakładam border, by nie przechodziły chwasty od sąsiadów.
W tej chwili przyszedł czas na zakupy:
- po wielu namysłach kupione dwie wiśnie Amanogawy - jedna na rabatę, której planowaniem męczyłam Was przez czas jakiś druga zostanie posadzona przy pergoli osłaniającej butlę gazową tak, by dać cień różom Rhapsody in Blue, by ładniej się wybarwiały.
- po wycięciu jednej daglezji znalazło się miejsce na klon dissectum garnet, który na razie stoi w garażu, ale w sobotę lub w niedzielę trafi do ogrodu,
- zamówione penstemony, przetacznik syberyjski, przywrotnik ostroklapowy, goździki pierzaste i rozplenice japońskie.
I w planach jeszcze rododendron i borówki amerykańskie:
I na ten sezon to już wszystko. Prawie
Napia 20:53, 05 kwi 2017

Kilka wiosennych zdjęć z niedzieli

Bratki w donicach przy wejściu

Napia 20:54, 05 kwi 2017

Bloomerangi i palibiny w pąkach

Napia 20:56, 05 kwi 2017

Kwiatki