witam wszystkich po przerwie, brak czasy daję się mocno we znaki
poniżej kilka świeżych zdjęć (na 5 min przed gradobiciem dzisiejszym)
Na pierwszych zdjęciach front, wzdłuż ogrodzenie żywopłot z graba narazie niewidoczny-choć na dowód na ostatnim zdjęciu pokazuję już pod liściem cudo-strasznie się cieszę. Między żywopłocikiem z bukszpanu a grabowym żywopłotem rośnie od lewej magnolia lenneli później miłorząb mariken (niestety przemarzły mu liście po ostatnich przymrozkach-oskubałem go i mam nadzieję że odrosną...ale trochę mnie martwi) no i grab fastigata podstadzony dwoma sosenkami low glown wraz z pony tails i miskanty redfeder (narazie niewidoczne)
Od trzech dni przeglądam forum. Ogród jak marzenie, chyba bym z niego nie wyszła.
Bardzo podoba mi się ta donica na ostatnich dwóch zdjęciach. Można wiedzieć co jest w niej posadzone? Dziękuję, pozdrawiam i gratuluję
Mirello dziękuję za zdjęcie tulipanków.Czekam na kwitnienie swoich.Mój ogródek jest w okolicach Brodnicy.
Aniu witam u siebie. Martyno witam .Ta kępka ma około trzech lat.Rośnie w cieniu i wilgotnym miejscu pod iglakami. Szybko się rozrasta. .Z barwinkiem to jest u mnie taka historia. Kiedyś poszłam na spacer i zobaczyłam ,że rośnie przy ulicy w trawie. Następnego dnia poszłam z małą łopatką i reklamówką.Przyniosłam do domu jedną wiekszą kępkę i od tamtej pory jest w moim ogródku.Przeprowadzałam go kilka razy , ostatnio musiałam zabrać go z ogródka gdy podnosiliśmy teren . Wsadziłam go przy oczyszczalni z kamieni ,żeby mi chwasty nie wchodziły między kamienie,ale już się strasznie rozrósł. Pózniej zrobię zdjęcia.
Z hortensji ogrodowych Kindzi tylko 2 zostały od zeszłego roku. Jedna to taka która kwitnie na zeszłorocznych i tegorocznych pędach. Siedzi pod kalina.zobacz a druga odmianowa Red Baron- w tym roku przesadziłam na nowe miejsce i liczę że się sprawdzi. Chyba nie zmarzła - zobacz 2 fotka