Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 16:31, 25 mar 2017

Do góry
Renatko zazdroszczę Ci tych tych finiszujących prac porządkowych w domu, u mnie wszystko leży. Jak to się dzieje ? sama nie wiem
Postrasz znajomych, że jak nie uprzątną drewna to masz chętnych ... mam kominek i takie drewno jak znalazł

Koniczynko ten taras może nie jest spełnieniem moich marzeń ale cieszy niezmiernie nawet taki jaki jest Mówisz kolor naturalny czyli taki jak z lata czy jak sa teraz lekko spatynowane ?? Cały czas się waham
O iryski koniecznie zadbaj by się znalazły w Twoim ogródku, uroczo świecą kolorami po zimowej szarudze.

Beciu Mój Twojemu ogrodowi nie dorównuje a zwłaszcza Twoim hortensjom, moje jakieś stale niezadowalające. Albo liche, cienkie witki co się kładą na ziemię albo przypalone kwiatostany. Na korepetycje do Ciebie przyjdę

Witaj Gosiu w moich skromnych progach Dziękuję za pochwałę irysków. Mam jeszcze w niebieskim kolorze (chyba) ale jeszcze czekam.

Dla Ciebie kota bliźniaczka

Sezon 2017 u Hanusi 16:26, 25 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Izabelko piękne dziewięćsiły! Dziękuję!
Po takim prezencie wnet mi sił przybędzie!
O zakwasach nie pamiętam,
i już wiercę się tu i tam!
Ale, że dziś u mnie ochłodzenie
pozostaje mi w domu siedzenie!

ślicznotki
Haniu to dzisiejsze ochłodzenie to chyba wszędzie. mamy okropny ziąb
Ogród Małej Mi 2017 16:25, 25 mar 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

dla takich chwil warto byc ogrodnikiem
Ogród tworzony z pasją 16:25, 25 mar 2017

Do góry
Karol99 napisał(a)
Moja wiosna

Karolu super masz wiosnę zielone pcha się na świat miło Cię zobaczyć pozdrawiam i słońca życzę
Ranczo Edy 16:23, 25 mar 2017

Do góry
eda napisał(a)
puchatki

też nabyłam takie same stokrotki, kilka dni stały na parapecie w domu, a dziś wyniosłam je do ogródka i postawiłam na wprost okien
Ukojenie 16:19, 25 mar 2017

Do góry
Rozpikowalam nicierpki:

Teraz czas na szalwie... Ide...
Beskidzkie marzenie 16:17, 25 mar 2017
Do góry
Moniq napisał(a)

miałam napisac ze masz solarium w ogrodzie ...ale u mnie tez taka bania juz rosnie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:47, 25 mar 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)
śliczna wiosna u Ciebie zacznie się robić w końcu kolorowo, żeby tylko jeszcze słoneczko na trochę poświeciło!
pozdrawiam
Kasiu codziennie coś tam uda się wyparzyć kolorowego, dziś odkryłam kwitnące fiołki, jak wyjdzie słonko to je ofocę

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:43, 25 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Mój tato też właził na świerki rozwalać srokom gniazda
Wejść to nie problem, rozwalić takie gniazdo to problem. Budują solidniej niż niejeden budowlaniec
Asiu bardzo miło mi cię gościć
a srokom damy radę, niech spróbują się tylko panoszyć....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:41, 25 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Żeby się sroki nie gnieździły, to kiedyś mój ojciec rozwalał im gniazda./porywały kurczaki od kwoki/
Ale jak tu włazić na taką wysokość? U mnie gnieżdżą się na włoskich topolach, co to mamy szpaler przy ulicy. Topól jest dużo, i na co drugiej srocze gniazdo. Latem to wokoło to skrzeczenie słychać. Wiosna u Ciebie zameldowała się punktualnie.
Haniu zaobserwowałam, ze gniazda, które pokazywałam są puste a na świerku to sobie z nimi kocurek poradzi, potrafi wspinać się bardzo wysoko jedynie co mnie smuci u kocurka to że zapolował na gile i zjadł panią gilową

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:38, 25 mar 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No to wiosna przyszła zgodnie z kalendarzem!
Basiu zgadza się, wiosna wywiązała się z zobowiązania ale już dziś paskudnie, od godziny pada

Malutki pod lasem 15:37, 25 mar 2017

Do góry
Karol, to były cisy z gołym korzeniem. Nie w doniczkach. I dlatego debata jak im kondycję poprawić.

Zdecydowałam się pokazać wam, że cis jest mocny i tak łatwo się nie poddaje.
Na zdjęciu poniżej widać co się działo...było zółto i się sypało. Aczkolwiek z pozoru nie wydaje się, że jest tak tragicznie, bo poszły już zielone przyrosty. Nawaliłam z podlewaniem w upały 2015 (sadzone wiosną tegoż roku). Zdjęcie bodajże z lipca 2016.

Dziś śladu nie ma po tym co było. Zieloniutkie i oko cieszą

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:36, 25 mar 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, chyba u Ciebie cieplej, bo moje kwiatuchy jeszcze śpią
Pozdrawiam w pierwszym dniu wiosny
Aniu było kilka dni słonecznych i to pozwoliło, ze roślinki ruszyły. Teraz jest pochmurno i przenikliwie zimno, od kilku dni wieje paskudny wiatr, zero ogródkowania

złapane wczoraj...

Do raju daleko - u Ewy 15:22, 25 mar 2017

Do góry
Karol99 napisał(a)
Śliczne te krokusy.
Czekam na swoje, ale one maja trochę za mało słońca i stad to opóźnienie.

Też musiałam na nie długo czekać, ale jak przyszły słoneczne dni, to od razu powychodziły i otworzył się.
Irysków też więcej

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:20, 25 mar 2017

Do góry
kiedy sie wybierasz w moje strony?

Krotka instrukcje robienia jezyka z doniczek

Ukojenie 15:18, 25 mar 2017

Do góry
zoja napisał(a)

szafirki i żonkile już kwitną u Ciebie ?
Z przyjemnością poczytałam o nauce kotów
Chwasty w trawniku 15:17, 25 mar 2017

Do góry
I te chwaściory? Wyrywać?
Czy nawóz do trawnika zachwaszczonego pomoże?
Chwasty w trawniku 15:15, 25 mar 2017

Do góry
Witam serdecznie

Przychodzę z prośbą o poradę.
Trawnik był zakładany latam 2016. Bardzo szybko pojawiły się chwasty, które wyrywałam ręcznie.
W tej chwili, po zimie, chwasty znów wychodzą, a trawnik wygląda jak na zdjęciach niżej.
Najbardziej rzucają się w oczy kępki trawy, w tej chwili są brązowe. I nie wiem czy to jakiś specyficzny chwast? czy tak trawa rośnie? Wyrywać to? Co najlepiej zrobić, aby trawnik wyglądał ładnie? Zaczęła się wiosna... nawozić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies