Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:42, 11 kwi 2017

Do góry
Jana, mam sporo kalin. Angielską, hordowinę, koralową, dwie Roseum, Nanę, Compactę. Z japońskich Mariesii i Watanabe. Kusiła mnie w szkółce kalina bodnantska (piękny zapach), ale teraz nie mam dla niej miejsca. Może kiedyś.

I przy okazji jeszcze garść fotek

obecny stan śmiałka darniowego i hakone

klon strzępiastokory

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:41, 11 kwi 2017

Do góry
Pissardi
Handmade by Elka 21:40, 11 kwi 2017

Do góry
Moja zaawansowana wiosna ... w domu Kwiecień 2017

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:39, 11 kwi 2017

Do góry
Genie się ociąga

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 21:36, 11 kwi 2017

Do góry
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Tuje posadziłam 3 lata temu. Nie było z nimi problemu, aż do teraz.
W tym roku zaczęły szarzeć i brązowieć końcówki na wszystkich tujach w ogrodzie. Pojawiły się na nich również pajęczyny z dziwnymi robaczkami. Po zimie część gałązek, pewnie od ciężaru śniegu opadła. Czy mam podwiązać gałązki? Czy zaatakował moje tujki jakiś grzyb? Co zrobić żeby odżyły? Co to za robaczki?
Jestem zupełnym amatorem ogrodniczym, przejrzałam cały wątek, ale nie umiem określić czemu marnieją.
Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki
Ogrodowy song 21:32, 11 kwi 2017

Do góry
Prośba do zaglądających do mnie. Szukam miejsca dla magnolii, czy tu przed szpalerem cyprysików da radę ?? chodzi o warunki glebowe..itd.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:30, 11 kwi 2017

Do góry
Na tej rabacie egzotiki z ubiegłego roku. Nie wykopywałam cebulek.

Krasawica Moskwy

Turzyca palmowa

To chyba będzie dobry rok dla traw. Ruszyły rozplenice, miscanty. molinia, hacone, red baron.
Ogród Loczka 21:29, 11 kwi 2017

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

dokładnie
tylko czy ty to czujesz?
można jeszcze przesunąć ten bruk o 60cm w strone furtki zeby nie musiec wchodzić na trawnik lub schody aby przejść do tylnej części ogrodu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:28, 11 kwi 2017

Do góry
Gosiek, wiosna z pewnością już u Ciebie jest.

Tawlina jarzębolistna i dereń biały Aurea

Pięknie kwitnie gęsiówka macedońska. Na skarpie pojawiły się kwiatuszki żagwinu.

Może na święta będę miała serduszka pod oknem? Zakwitły mahonie. Pszczółki z pewnością się ucieszą.

Pod brzozami wysiał się wilczomlecz sosenka.

Ogród do odnowy 21:27, 11 kwi 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co powiesz na moją różę ghislaine de feligonde - w końcu dziś ją posadziłam (?) ale w doniczce totalna niespodzianka

Po zaprawieniu dołka wzięłam się za doniczkę ale w środku nie było bryły korzeniowej - główny korzeń obcięty i trochę drobnych korzeni, za to takie zgniłe potwory powypadały

a moze to jakies smieci w podlożu byly ?
roza nie wyglada jakby jej cos dolegało...
Handmade by Elka 21:26, 11 kwi 2017

Do góry
Moja wiosnatzn. jej skrawek. Marzec 2017

Wiem, że te już nieaktualne, ale za chwilę będą z dzisiejszego dnia
Ogród Loczka 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
Bawarka 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
Robilam nawoz dla roz ale jeszcze go nie uzyje, nie chce aby roze teraz wyskoczyly do przodu, idzie zalamanie pogody. Odczekam te kilka dni i wtedy im posypie

Herbata, kawa, kompost, banany, jajka a raczej skorupki, racice i rogi, troche czosnku i....co tylko bylo pod reka

Sadzilam tez pomidory. Mam taki sposob, odcinam denka doniczek, wypycham na kilka centymetrow pomidora z ziemia i tak sadze do uprzednio przygotowanej, wiekszej doniczki. W ta wieksza doniczke wsadzam pokrzywy i kompost.

Ogród Loczka 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
tu moja ułozona kostka romalit ...i próbki z semerlocka

te czarne kropy na płytkach nie do zmycia (30% płytek poplamionych takim czyms było) ...a po lewej stronie masz białe rysy jakby zdarta wierzchnia warstwa ...takich rys było bardzo duzo moze nawet i 50% i jeszcze głebsze i urąbane boki . ...takie rysy białe na tych płytkach można było łatwo zrobic ...mysle ze na uzytkowaniu z czasem ta wierzchnia ozdobna warstwa sie zetrze ....warto pojechac do kogos kto ułozył ta kostke co wybrałes ze 2-5 lat temu....i zobaczyc jak wyglada aktualnie.

bruk-bet takich adresów nie ma..... a wykonawca mówi ze bedzie układał to pierwszy raz....błedne koło ....dobrze radze bo szkoda zdrowia i nerwów potem

Bardzo to pomocne informacje. Dziekuje
Ogród Loczka 21:24, 11 kwi 2017
Do góry
tu moja ułozona kostka romalit ...i próbki z semerlocka

te czarne kropy na płytkach nie do zmycia (30% płytek poplamionych takim czyms było) ...a po lewej stronie masz białe rysy jakby zdarta wierzchnia warstwa ...takich rys było bardzo duzo moze nawet i 50% i jeszcze głebsze i urąbane boki . ...takie rysy białe na tych płytkach można było łatwo zrobic ...mysle ze na uzytkowaniu z czasem ta wierzchnia ozdobna warstwa sie zetrze ....warto pojechac do kogos kto ułozył ta kostke co wybrałes ze 2-5 lat temu....i zobaczyc jak wyglada aktualnie.

bruk-bet takich adresów nie ma..... a wykonawca mówi ze bedzie układał to pierwszy raz....błedne koło ....dobrze radze bo szkoda zdrowia i nerwów potem

Do raju daleko - u Ewy 21:22, 11 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ależ kolory!Piękna wiosna!!
I jakie ciemierniki, prymule, okazałe, bogate. Suuper!

Wiosną każdy kwiatek cieszy

Droga do spełnienia 21:21, 11 kwi 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Dereń już takie listki ma u Ciebie??
To mój dopiero wypuszcza

Ania to nie dereń nie mam deren to heptacodium
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:21, 11 kwi 2017

Do góry
Na tej rabacie wysadziłam najdrobniejsze cebulki (mix) i myślałam że w tym roku nie zakwitną, a tu taka niespodzianka. I jeszcze całą jesień i zimę kret tu kopał non stop.
Dzielne roślinki

Sokółkowy domek 21:19, 11 kwi 2017

Do góry
Rabaty angielskie rosną dosadziłam cisy (których na razie nie widać), a dzisiaj doszło 50 bukszpanów , mam nadzieję, że nie jest za późno na dosadzanie, ale chciałam już w tym roku ukończyć obwódki. Zobaczymy na razie czekają na moją chwilę. W Mrówce kupiłam parę przydasi (kolejnych już) - w porównaniu do innych sklepów w fajnej cenie - około 15 złotych za sztukę. Na razie na rabatach pusto - jeszcze muszą ruszyć rozchodniki, hortensje i róże. Marzą mi się kule z bukszpanu i topiary, ale na to muszę uzbierać fundusze.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:18, 11 kwi 2017

Do góry
I szersze plany

na cypelku czekam na imperatę

Na rondzie, zanim ruszą gracilismusy, dominują jaskrawe barwy cebulowych i żurawek. Na półksiężycowej wyraźnym wiosennym akcentem są tawuły japońskie

Na drugim półksiężycu kończą kwitnienie wrzośce. Czekam na rozplenice i kwitnienie tamaryszka.

Na okołostudziennej dojrzewa żywopłocik cisowy, wkrótce zakwitną irysy syberyjskie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies