Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowego początki 08:33, 20 mar 2017

Do góry
Na przykład na takie cisowe kule na pniu to poczekam pewnie z pięć lat .
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:07, 20 mar 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Trzecie hakuro:

Te dwie hakuro przytnij dość mocno. Śmiało. Mocne cięcie (w sezonie nawet co 6-8 tygodni) przedłuża nie tylko ładny pokrój, ale i kondycję tej wierzby. Nie cięta, albo rzadko cięta szybko się starzeje i traci ładny, zwarty pokrój

Spokojnie obetnij 2/3 długości. Rózowe listki są póki są zimne noce, ale po każdym cięciu ta wierzba mobilizuje kolor, zwłaszcza, że róż jest tylko na młodych listkach. Ostatnie cięcie w połowie sierpnia. Nie będziesz żałować regularnych strzyżeń
Wszystkiego po trochu 08:06, 20 mar 2017

Do góry
Mam prośbę do zaglądających, czy ma ktoś z Was sadziec purpurowy i mógłby się podzielić? Będę wdzięczna, i w zamian mogę zaoferować małą sadzonkę mojej hortensji ogrodowej, prawdopodobnie Otaksy

Sezon 2017 u Hanusi 07:58, 20 mar 2017

Do góry
Jeszcze jestem zawieszona w próżni. Deszcz za oknem, czekam aż przestanie padać. Nawet wyjście z psem się przełożyło na później.

Coś czuje, że za mokro będzie w ogrodzie i chyba zostanę w domu. Mam jeszcze okno do wypucowania. Jest co robić i w domu.
Słoneczka wszystkim życzę!

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:46, 20 mar 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Doniczki ustawione Witam wiosenkę

Ładna biała wiosna do nas przyszła, prawda ?
Ogród Mirelli 07:23, 20 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Martini jak ma pączki to zakwitnie
Pokażę Ci mój zeszłoroczny nabytek. Spodobała mi się ze względu na kolor - zupełnie inna niż białe, różowe i wiśniowe

oj Mirellka kusisz,kusisz w 2 części ogrodu mam miejsce na drzewa i już się cieszę mam kilka chciejstw na swojej liście i dopiszę jeszcze Twoją ślicznotę
Ukojenie 06:56, 20 mar 2017

Do góry
Dzis pierwszy dzien astronomicznej wiosny i mam nadzieje, ze zima tym sniegiem sie zegna:

Na ostatnim zdjeciu widac, ze iryski zylkowe chca zaczac kwitnac /w zeszlym roku kupilam mala doniczke i prosze przezimowaly a nawet jest ich wiecej /.
Zauwazylam tez pierwsze kly tulipanow przed domem - tych sadzonych jako ostatnie uff...
Ogród Anety 06:47, 20 mar 2017

Do góry
Dzisiaj rano
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:32, 20 mar 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wiosna startuje u Ciebie? Chyba czas krokusów się zaczyna?
zaczynaja te wcześniejsze, śle jest tak pochmurnie ze trudno złapać moment

...uDany ogród 06:13, 20 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Ja również uwielbiam brzowy, gdybym miała większą działkę posadziłabym taki zagajnik. Co z tego, że śmiecą.. czasami trzeba wybaczyć

Aguś witaj w klubie
Ja mam duży ogród , ale więcej chyba już nie zmieszczę. Tak jak napisałam jeszcze kilka gatunkowych i to koniec. Jeszcze czekam, aż uprzątniemy zasieki w okolicach przyszłego ogniska , może tam jeszcze dosadzę kilka sztuk.
No śmiecą, ale co z tego mają wiele innych zalet
No jak ich nie kochać?

...uDany ogród 06:08, 20 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)
Dana, będzie dobrze! Mam nadzieję, że Tata błyskawicznie dojdzie do siebie .

Kasiu mam nadzieję!
Dziękuję za troskę

...uDany ogród 06:04, 20 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
przyznam sie, ze nie mam ani jednej. Tyko w lesie mam czyli z ogrodu je widac nie wiem czy jeszcze mam na nie miejsce hmmm

Izuniu ja mogłabym mieć same brzozy w ogrodzie , ale moja działka była już zadrzewiona i musiałam się dopasować do istniejących warunków.
Trochę brzóz przemyciłam
Są dostojne i eleganckie. Rozświetlają cieniste zakątki i zdobią ogród przez cały sezon.

Edit:
Widziałam Twoją machinę do gałęzi, wow
Szmaragdowy Zakątek 00:34, 20 mar 2017

Do góry
Dziś 20 marca…więc nareszcie jest…

Wszystkiego kwitnącego z okazji pierwszego dnia wiosny !!!
Pękających pąków krokusów i przebiśniegów, budzącej się z zimowego snu przyrody, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Po prostu cudownej wiosny !!!
Szmaragdowy Zakątek 00:31, 20 mar 2017

Do góry
Kolejne spotkanie grupy łódzkiej za nami. Jak zwykle było wesoło, smacznie (można śmiało powiedzieć, że nawet bardzo słodko) i o wiele wiele za krótko. Były rozmowy, śmiech, plany kolejnych spotkań….w tym sezonie szykuje się ich naprawdę dużo. Kalendarz spotkaniowo-imprezowy zarezerwowany niemalże na każdy weekend na ponad dwa miesiące do przodu. Wiosna w ogrodach, więc i u nas w bagażnikach też wiosna…bezgotówkowa lub gotówkowa wymiana towarów wielce udana.
Dzięki dziewczyny, fajnie było się znowu z Wami spotkać. Wszystkie jesteście niesamowite!!!
Szczególne podziękowania dla Bogdzi i Reni za śliczne prezenty. I dla Caroli, która poratowała mnie doniczkami, żebym mogła w/w prezenty posadzić.

Zakątek z fioletową ławeczką 00:19, 20 mar 2017

Do góry
No, poprasowane, poukładane....mogę iść spać

To tu- to tam- łopatkę mam ! 00:09, 20 mar 2017

Do góry

No profeska, aż stąd widzę jak pięknie ziemię urobiłaś jakby gąbeczka

zastanawia mnie jak to powinno być - masz rabatę powyżej trawnika i kancik tak idzie, przeważnie rabaty przy kanciku sa niżej - mam z tym zawsze dylemat - ale tylko teraz bo za chwilkę to zarośnie

he na cięcie róż nastawiam się w tym tygodniu - psychicznie jestem gotowa idę jak na wojnę
Sprzeczność w ogrodzie 23:45, 19 mar 2017

Do góry
Jana napisał(a)
Drzewka posadzone...tu widok z dwóch stron...widać też kompost sąsiada który chcę przysłonić....myślałam o róży pomarszczonej ale boję się że mam malo miejsca przy płocie może dereń jadalny lub coś innego...co sądzicie?

chodzi o jeden krzak róży czy cały szpaler? - jeśli krzak czy dwa to bym sadziła różę bo wtedy zasłoni i to szybko

a! wysiewy bogate
Moja działka na Dębowym Lesie 23:06, 19 mar 2017

Do góry

I cudne widoki z hotelu Bellavista w Porto San Giorgio na Adriatyk ...ech
i wschody słońca i nocą

Mini Kubusiowo 22:58, 19 mar 2017

Do góry

I juz mnie masz... yyyy...macie
Moja działka na Dębowym Lesie 22:56, 19 mar 2017

Do góry
San Marino ....

szkoda,że wszystko co piękne szybko się kończy

Padwa troszkę w chmurkach była ale i tak ciepła 19 stopni.

Kwitnące magnolie i forsycje wszędzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies