Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielone cztery kąty 16:02, 05 lut 2017

Do góry
Beskidzkie szlaki zimą

Anulajda w raju 15:59, 05 lut 2017

Do góry
Munstead Wood
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:58, 05 lut 2017

Do góry
W przepięknej i niesamowitej" Mojej Bajce"

Suche kwiatostany 15:56, 05 lut 2017

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:56, 05 lut 2017

Do góry
Danusiu, to oczywiście nie piekarnia, ale jak się wykurujesz, to może odpowiesz

Pod tym oknem będzie rabata rodkowa. Pod oknem chcę wsadzić rododendrony i myślę, czy nie dosadzić czegoś po lewej, prawej stronie?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:54, 05 lut 2017

Do góry
W cudownym "Ogrodzie Małej Mi" tylko dzięki Abiko

Zielone cztery kąty 15:51, 05 lut 2017

Do góry
Działeczka Asi :) 15:51, 05 lut 2017

Do góry
Kochani chcę prosić o pomoc w najbardziej problematycznym miejscu na mojej działce.
Najpierw popytam tutaj u siebie, a jak nie uda się rozwiązać problemu zadam pytanie w innym wątku
Wchodząc u siebie na działkę, na przeciwko u sąsiadów mam takie oto widoki
Nie patrzcie na nieład na mojej działce, bo to wszystko czeka właśnie na wiosnę.

Ta zaśnieżona górka to mój kompostownik, który będziemy budować na nowo. Obok stoi wędzarnia. Wędzarnia jest zbudowana pod samym płotem, więc nie ma możliwości, żeby cokolwiek tam wsadzić.

Bliższe ujęcie...

Chcemy założyć nową siatkę na całej długości, bo sami widzicie jak to wygląda.

Nasadzeń nie da rady zrobić mniej więcej do tej czerwonej pokrywy. Za tą metalową kratą była huśtawka. W tym miejscu będzie zwykła ławka.
Na czym polega problem? Chcę się odgrodzić od sąsiadów na przeciwko i od sąsiadki z lewej strony. Tam gdzie mogę zrobić nasadzenia, czyli za tą kratą metalową, będzie ok, bo coś wsadzę. A jak mam się osłonić w tym rogu na długości kompostownika i wędzarni. Zwykła siatka mnie nie osłoni. Druga sprawa... nie chciałabym wchodząc na działkę mieć centralnie przed sobą kompostownika.
Reasumując... jak odgrodzić się od sąsiadów i jak zasłonić kompostownik? Dodam, że za płotem z każdej strony mało ciekawe miejsca u sąsiadów I jeszcze ten domek na kurzej łapce u sąsiadów
Czy ktoś podsunie mi jakiś pomysł? Może uda mi się przy Waszej pomocy rozwiązać problem?
Suche kwiatostany 15:50, 05 lut 2017

Do góry

Zielone cztery kąty 15:49, 05 lut 2017

Do góry
Zielone cztery kąty 15:44, 05 lut 2017

Do góry
Moje 4 kąty zimową mroźną porą

...uDany ogród 15:42, 05 lut 2017

Do góry
inag1 napisał(a)
Dana, nawet nie wiesz jak się cieszę , że Cię znalazłam. Co jakiś czas znikasz mi z pola widzenia ale chociaż wiem gdzie Cię mniej więcej szukać.
Udało mi się przeczytać wszystkie 63 strony i jestem w totalnym szoku. Oj dzieje się u Ciebie, dzieje. Nowy ogród podglądałam na K , więc jestem prawie na bieżąco. Szkoda , że zniknęły zdjęcia starego ogrodu . Zabrakło mi też w tym roku Twoich dekoracji świątecznych a szczególnie choinki.
Zdjęcia już tyle razy chwaliłam, że nie chcę się powtarzać. Twoje makro to mistrzostwo a świat odbity w kropelkach wody to ... ach.
Tacie życzę zdrowia a Tobie mniej stresów.
Będę na bieżąco śledzić Twoje poczynania ogrodowe i nie tylko.

Witaj Inuś w moim nowym ogrodzie
Miło mi, że o mnie nie zapomniałaś. Usunęłam stare wątki , bo chcę iść w przód i nie poddawać się sentymentom.
Stary ogród zostanie w moim sercu, bo kochałam to miejsce nad życie.
Teraz chcę stworzyć coś, co będę darzyć tak samo mocnym uczuciem. Jestem blisko.
Bardzo się cieszę , że podobają Ci się moje zdjęcia. To miłe wiedzieć, że coś co robisz komuś się podoba

Specjalnie dla Ciebie moje Boże Narodzenie, może mnie stąd nie wywalą

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:39, 05 lut 2017

Do góry
i cudowny "Ogrodowe rozterki i radości Agani"
niesamowity i wyczekany

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:38, 05 lut 2017

Do góry
I takie tam...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:35, 05 lut 2017

Do góry
tyle szczęścia w jednym dniu to aż nieprzyzwoite

Goście w Szmaragdowej Dolinie

w lipcu była bombonierka" Ogródkowe perypetie" jak dla mnie bardzo romantyczne, klimatyczne pudełko czekoladek, a każda z inna nuta smakową

oraz " Ogród od nasionka z widokiem na Lanckoronę" niesamowity cały zbudowany z nasion
...uDany ogród 15:31, 05 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Zdjęcia niesamowite,uwielbiam je i Twoje kropelki pod każda postacią
Dano życzę wyprostowania wszelkich przeciwności losu i życzę spokojnej niedzieli.

Aniu dziękuję bardzo , lubię się bawić aparatem, czasami człowiek coś ciekawego wypatrzy w tych diamencikach
Dziękuję za ciepłe myśli, bardzo się przydadzą w tych trudnych chwilach.

...uDany ogród 15:28, 05 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
mam nadzieje, ze mimo przeciwnosci losu bedziesz miala dzis dobry dzien.
U nas slonko swieci i to calkiem mocno. Wszystko splywa i sie topi

Dziękuję, dzionek całkiem miły. Tata mocniejszy, ale czekamy na jakąś konkretną diagnozę. Bardzo mnie to stresuje...
Ale M mnie wyręczył i właśnie podstawił mi pod nos obiad. Dobrze, że mam w rodzinie takie oparcie
U mnie niestety mgła i bura szmata zamiast nieba...
Dlatego mam pocieszacze, pozwalają mi przetrwać ten czas i wierzyć , że znów będziemy podziwiać takie widoki

...uDany ogród 15:24, 05 lut 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Witam się z Tobą po obejrzeniu Twoich zdjęć nieba i ogrodu .Fajnie że powstaje taki cudny zakątek Dużo w nim ciekawostek .Zyczę zdrówka dla Taty ,pozostaję zachwycona pięknymi zdjęciami nieba

Witam serdecznie w moim ogrodzie
Dziękuję za dobre słowo odnośnie zdjęć, fotografowanie to jeden z moich licznych koników.
Cieszę się , że komuś sprawia przyjemność oglądanie moich obrazków
Ogród to kolejny konik, mogę spędzać w nim każdą wolną chwilę. Kocham to miejsce

Dziękuję za życzenia!

Dla Ciebie słonko, bo tak bardzo mi go brakuje

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:23, 05 lut 2017

Do góry

i w cudownej bombonierce " Ogród Cioci"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:21, 05 lut 2017

Do góry
Na ścięcie czekają jeszcze trawy na półksiężycach, na rondzie i na rabacie zachodniej. Ścinam też uschnięte liście irysów, bo wypuszczają młode, kocimiętkę i werbenę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies