Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Moje zmagania ogrodowe 14:35, 16 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Jeszcze jedna seria pytań - co to - wrzos czy wrzosiec (Sebek mi kiedyś tłumaczył, ale zapomniałam)? W jakaś ziemie to wsadzić? Kiedy się tnie - wiosną? Czy jest jakoś sztucznie barwiony, bo ten pomarańczowy jakoś mało naturalnie wygląda?

Dzięki za wizytkę w moim nowym wątku...... A przy okazji może się przydam.... na foto to WRZOS. Są takie wrzosy (jak ten twój ) co się przebarwiają na zimę właśnie na taki kolor.... potem sie robią aż w kolorze ciemnobulelkowym, wiosną i latem są zielone w odcieniu żółto-seledynowym (kolory to moja słaba strona... prawie jak facet).
Drugi wariant, że on usycha.... trudno coś napisac, bo takie foto to za mało.. trzeba jeszcze znać odmianę.
Wrzosy się sadzi do ziemi kwaśnej i przepuszczalnej...

Aniu, jeszcze nie wsadziłam go, nie miałam kiedy i nie mam wizji gdzie go ulokować. Nie wiem czy usycha, ale chyba nie, bo jakieś nowe kwiatki widziałam.Dziś u mnie pada, więc pewnie jutro dopiero go wsadzę.
Kasik, zobaczę jak się zachowa wiosną jak przetrwa zimę to później napisze czy był farbowany czy tak ma z natury
Elu, ja za wrzosami wcale nie przepadam, ale jak coś to lubię te białe, niestety w sklepie, w którym dzieciaki go kupowały były tylko takie i nie mieli wyboru.
Znowu na wsi 23:52, 15 paź 2012

Do góry
Odchwaszczanie takiego terenu to ogromna praca, ale większość macie już za sobą Życzę dalszych, owocnych efektów
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:49, 15 paź 2012

Do góry
Ta różowa trawa jest przepiękna Chyba będę na nią polować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:38, 15 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kasiu - kaloszki stare, ale nie ma w skarbnce na czarne huntery bo wszystko na roślinki wydałam a marzą mi się czarne lub błekitne takie jak nosi Maja w ogrodzie

A mi się w ogóle marzą kalosze - i nigdy nie mogę znaleźć odpowiednich...Bo jak ładne to dla ogrodniczek albo dla rolnika

A Maja chyba nosi huntery

no nosi piekne koloru błekitu paryskiego
A jaki nosisz rozmiar?

Nie wiem czy tu je sprzedają, ale są te błękitne- i to we Wrocławiu

A numer mojej nogi - 44/45 Zależy od buta Sprawdziłem na stronie hunter.com kalosze dla mnie....500 złotych za gumiaki nie dam - do tego wysyłkę jeszcze doliczyć to już w ogóle!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:29, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kasiu - kaloszki stare, ale nie ma w skarbnce na czarne huntery bo wszystko na roślinki wydałam a marzą mi się czarne lub błekitne takie jak nosi Maja w ogrodzie

A mi się w ogóle marzą kalosze - i nigdy nie mogę znaleźć odpowiednich...Bo jak ładne to dla ogrodniczek albo dla rolnika

no nosi piekne koloru błekitu paryskiego
A jaki nosisz rozmiar?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:26, 15 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kondziowy Ogród :) 22:35, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Trawnik jest śliczny Ja nie wiem o co to całe narzekanie Bardzo ładnie jest
Ja już nie narzekam już jak mam pomoc i na prawdę roooooooooooooobie dużo
Pszczelarnia 22:05, 15 paź 2012

Do góry
Oj Ewuś - normalnie boję w jakich jeszcze okolicznościach nam się pokażesz, bo coraz bardziej mnie zadziwiasz - i nie tylko mnie jak widać
Kondziowy Ogród :) 21:45, 15 paź 2012

Do góry
Trawnik jest śliczny Ja nie wiem o co to całe narzekanie Bardzo ładnie jest
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 15 paź 2012

Do góry
Anula - dzięki. Jednak wolałbym te 10 czy ileś tam co sadziłem

Bożenko - musisz poszukać w ogrodniczym między krokusami tymi co kwitną na wiosnę - u nas pudełka są zawsze opisane i rozdzielone krokusy jesienne od wiosennych

Sylwia - gdyby to było w zeszłym roku to liście byłyby szybciej obcięte niż bym je zobaczył, ale w tym roku "przetrzymuję rośliny", eksperymentuję z nimi Niech siedzą

Kasiu - do Anglii musiałem pojechać, żeby mieć takie podejście Doznałem olśnienia podczas majowej podróży

Aniu - chryzantemy kupię, jeszcze nie wiem jaki kolor - chyba różowe Lub pomarańczowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:02, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Hosty przy wejściu - nie wiem sam czy mi się podobają czy nie - chyba kupię chryzantemy, a je wyeksmituję...

Moje hosty wyglądały podobnie i dzisiaj wszystkie wycinałam, chociaż takie żółte też mają swój urok
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:29, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A co to za cuda posadzili pod tymi brzozami - bo podczas spotkania jeszcze ich nie było Cisy?

Oj piękne cuda Sebuś z cisa Pokłaskałam i popodziwiałam sobie
Obwódki z bukszpanu 20:04, 15 paź 2012

Do góry
taki zegar fajnie by wygladal musze nad tym pomyśleć dzieki Sebek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale jednak jesień też widać Wylazł krokus jesienny - jeden, jedyny....

ale za to cudny !
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:18, 15 paź 2012

Do góry
A co to za cuda posadzili pod tymi brzozami - bo podczas spotkania jeszcze ich nie było Cisy?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:31, 15 paź 2012

Do góry
Zobacz do linka....jakie mam do tego żwirku cacko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:26, 15 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Niedobrze że masz żwirek koło tui-współczuję sprzątania.

Za to podoba mi się szpalerek werbeny-zrób przed nią żywopłocik z bukszpanu

Jest przecież Tylko go zasłoniły....Kiedyś urośnie

A relacja ze sprzątania żwirku tej wiosny jest tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/378-u-sebka-czyli-ogrodowe-rewolucje-czas-zaczac?page=967
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:08, 15 paź 2012

Do góry

I to czego nie cierpię, a posprzątać kiedyś muszę - igły z brabantów w żwirze...W zeszłym roku jak pewnie pamiętacie nic innego nie robiłem tylko wybierałem te igły na ile mogłem - w tym roku nic z nimi nie robię. Część po zimie zniknie, a resztę posprzątam wiosną. Po co się męczyć

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:03, 15 paź 2012

Do góry
Wrzosy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:02, 15 paź 2012

Do góry
Werbena mocno straciła na urodzie - ale nadal jest ładna

Anabelle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies