To teraz historia rewolucji ogrodowych, przynajmniej tych największych.
Rok 2013
Mnóstwo pomysłów, chęć prostowania rabat, 100 zmian i innych. Na szczęście obyło się na jednej zmianie i o dziwo do dzisiaj nic w tym fragmencie rabaty nie zmieniłem poza jedną wygniłą żurawką
Następnie zabrałem się za pierwszego z dwóch wielkich jałowców ale dalej nic specjalnego się nie zadziało porozsadzałem byliny i tyle. Zmiany numer 1.
A to polowanko było bogate - ja też lubię polowania. Teraz je podziel nawet po jednej cebulce wsadzaj one się bardzo dobrze mnożą .
zastanawiam się skąd mam moje - kupowałam kilka razy i z 10 cebulek jedna była maksymalnie - chyba moje były kupione z działką tylko niedawno je wreszcie zaczęłam rozsadzać
Mój M podjął dziś decyzję, że mimo okropnej pogody jedziemy po buksy, bo w tygodniu nie mamy kiedy Dziękuję Ci Kochanie, bez Ciebie by się nie udało Kopaliśmy w deszczu, ale sadziliśmy je u nas już w ulewie, nawet w pewnym momencie grad padał. Tak mokra, to nie byłam nawet jesienią, jak graby sadziłam, nawet majtki miałam ociekające wodą
- w tym roku święta są późno więc zdążą się jeszcze rozrosnąć, ponadto jest zimno i mam jeszcze prace ogrodowe i nie umyte donice
- bratki będą u mnie w tym roku długo, a potem zastąpię je jak mam nadzieję własnego chowu pelargoniami,
mamy w planie wymianę tarasu - już kolejny tydzień i schodów - więc to też waży że nie chce mi się za szybko obsadzać donic
- a! i jest jeszcze jeden powód - czekam na te późniejsze odmiany , zawsze wyrywałam już 8 marca po bratki a potem widziałam jakieś śliczne
kolejny tydzień ma być pięknie więc pewnie nie wytrzymam
Jagodnik 4 strony wstecz migawka - co tu teraz pokazywać maliny
Bardzo mnie cieszą te przebisniegi, kwiaty są większe od tych pojedynczych , jedne i drugie lubię ale te pełne trudno dostac , mam tylko dzieki Ani.U Ciebie przekwitły iryski? U mnie własnie zaczynają kwitnąc bo dotychczas były tylko pojedyncze.Proszę zdjęcia pełnych.
Dzisiaj miałam sadzić z em. żywopłot ziemia do dołków kupiona a tu od rana padało i nic z sadzenia nie było.Wzięłam się za pikowanie a em za skracanie pułeczki na pikówki
Popikowane poziomki w multipalecie Strasznie dużo miałam sadzonek i sadziłam po cztery szt.
Wysiam też dziś pomidorki,okre(mam pierwszy raz)sałatę i salatę rzymską
Pogoda nie zapraszała do ogrodu to pojechaliśmy do O. szukać promocji na ziemię ) oczywiście była 20%. Przy okazji kupiłam Ascot, żonkile do ogrodu, kompost. Pozachwycałam się pięknymi stożkami bukszpanowymi, ale nie kupiłam, choć kusiły bardzo.
I to też musiałam mieć piękny skrzydłokwiat w jeszcze piękniejszej donicy.
jak na razie trzeba bardzo patrzeć w dół - przez ostatnie kilka dni nie widziałam ogrodu ale jutro pójdę oglądać postęp wiosny po dzisiejszej burzy i deszczach
w ub roku już iryski kwitły a teraz jeszcze nie ma widoku
Kurcze, pewnie pisałaś z tel. i poprzekręcało a ja nie mogę teraz odczytać
Nie ma co ukrywać, że Silvery po zimie nie wyglądają za ciekawie ale szybko startują po cięciu taką soczystą zielenią. Ogólnie są polecane do miejsc cienistych i na takim stanowisku będą soczyście zielone ale to inna zieleń niż ID-taka mniej wyrazista ponieważ Silver ma więcej białego na żdzble. W tych cienistych miejscach świetnie rozjaśnia rabatę- Toszka mówi, ze świeci
U mnie SS jest również na słońcu i tutaj pod koniec lata jest już troszkę wyblakły ale nie żółty. Na jednym i drugim stanowisku świetnie sobie radzą.
Wiecie co ? Jako, że nie mogłam usiedzieć w domu, zła, że deszcz leje w weekend, wylazłam i porozrzucałam kompost na trawnik Wzmocni go trochę no i deszcz ładnie go wpłucze głębiej
Ciemniejsze plamy z kompostu pokazały mi, że chyba czeka mnie dosiewka, bo po wertykulacji tona mchu została wyczesana