Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:24, 26 cze 2016

Do góry
Przeklejam ku pamieci zdjecie Łukasza z jego podpisami gości Kindzi

Luki napisał(a)

Od góry:
Gosia-malkul, Agata-AgataP, Ewa-Luteczka, Sebek, Łukasz-Lukasz2013, Justyna-eee-tam, Ula-Urszulla, Danusia-danuta_szwajcer.
Środkowy rząd:
Małgosia-Gocha, Kasia-kasja83, Bożenka-Bogdzia, Alinka-alinak, Ewa-ewsyg, Marzenka-Madzenka, Ewa-Ewa777, Małgosia-malgorzata_szewczyk, Robert-Robertop, pod nim Irenka_Milka, w czerwony mąż Justyny, nad Patrycja-Zszywka.
Na dole:
Mąż Ewy, Ela-gierczusia, na prawo i na dół od Eli Gospodarze Kindzia i Rysiu, obok Kindzi Julita-JulkAd, pod Julką mąż Gosi, Ja-Luki, Ania-anna_g i Małgosia-Margarete.
Jeszcz ktoś ma zdjęcie, gdzie w ostatniej chwili dołączyła Beatka-Bea, oraz dwóch fotografów, Krzysiu i Em Ewy
Challenge Accepted pierwszy raz wszystko szczegółowo...sukces
Życie w wiejskim ogrodzie 11:06, 26 cze 2016

Do góry

Witajcie moi drodzy w niedzielny upalny poranek Przepraszam że tak zbiorowo ale serdecznie dziękuję wszystkim za odwiedziny i ciepłe słowa

Końcówka czerwca jest dość gorąca, 30 *C w cieniu to jak dla mnie tropiki Staram się w miarę możliwości podlewać co się da ale przy takiej ilości roślin i braku automatycznego systemu nawadniania słabo to wychodzi w pojedynkę
Dobrze że ogród ma już spory staż i większość dobrodziejstwa głęboko siedzi korzeniami w ziemi

Wczoraj byłem w szkółce po troche bylin by uzupełnic luki na rabatach jakie powstały po przycięciu krzewów W sumie to przywiozłem pół samochodu roślin a i tak to wszystko gdzieś przepadło w ogrodzie

Dla wszystkich którzy czekają na nowe zdjęcia , mam i zaraz wkleję Robione w ostrym słońcu więc proszę o wyrozumiałość

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:05, 26 cze 2016

Do góry
Marzenko już pokazałem, cieszę się, że znów mogliśmy się spotkać

Julka na wkopane troszkę poczekać będzie trzeba, ale na pewno w tym tygodniu

Ewo cieszę się, że MW na żywo się podoba, przez upały u mnie szybko przekwita, ale kwiatów ma mnóstwo
Zamek normalny, ale brak klamki na zewnątrz tylko pochwyt, a to złe rozwiązanie jeżeli chce się mieć tylko pochwyt na zewnątrz to trzeba to inaczej rozwiązać, ale mnie to nikt nie chce słuchać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:01, 26 cze 2016

Do góry
W oczekiwaniu na byliny i Ascot za żurawkowo szałwiowej chmurce

Wsio
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:58, 26 cze 2016

Do góry
Floks Adessa Pink Star z przetacznikowcem

Jeżówki u mnie zaczynają

Soul

Schone Maid
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:55, 26 cze 2016

Do góry
Buksy częściowo już przycięte, Evergoldy w połowie padły, Variegata wysadziłem, a Ice Dance podzieliłem, fajnie wyglądały buksy zatopione gęsto w trawach, ale już zaczęły się deformować i nie rosnąć w zacienionych miejscach, więc trzeba było ograniczyć trawki

No i różanka pokadrowana by nie było widać, np niezebranych ścinek po buksach

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:51, 26 cze 2016

Do góry
Mam też kilka zdjęć z ogrodu zrobionych przed chwilą, ale na więcej to trzeba poczekać, aż ogarnę wszędobylskie nieogarnięcie

U mnie lilie dopiero zaczynają
Purple Eye

H..coś tam

Przedogródek przechodzi drugą falę chwastów pokompostowych, więc nie wart pokazania, ale jestem zadowolony ze zmian i rośliny po istnych mordęgach nawet mają się dobrze i kwitną, brakuję mi tylko Miskantów Malepartus, ale wczoraj poskąpiłem i nie kupiłem takich po 20zł u Kapiasa

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:45, 26 cze 2016

Do góry
Byłem wczoraj na spotkaniu ogrodowiska i Kindzi i Rysia, gospodarzom ogromnie dziękuję, udało się wszystko znakomicie te kilka zdrowasiek za dużo jeżeli chodzi o temperaturę wybaczamy, a na dodatek wieczorem przed wyjazdem podlało Wam pięknie ogród
Moja relacja w wątku spotkaniowym.

U siebie przyklejam zdjęcie grupowe

Od góry:
Gosia-malkul, Agata-AgataP, Ewa-Luteczka, Sebek, Łukasz-Lukasz2013, Justyna-eee-tam, Ula-Urszulla, Danusia-danuta_szwajcer.
Środkowy rząd:
Małgosia-Gocha, Kasia-kasja83, Bożenka-Bogdzia, Alinka-alinak, Ewa-ewsyg, Marzenka-Madzenka, Ewa-Ewa777, Małgosia-malgorzata_szewczyk, Robert-Robertop, pod nim Irenka_Milka, w czerwony mąż Justyny, nad Patrycja-Zszywka.
Na dole:
Mąż Ewy, Ela-gierczusia, na prawo i na dół od Eli Gospodarze Kindzia i Rysiu, obok Kindzi Julita-JulkAd, pod Julką mąż Gosi, Ja-Luki, Ania-anna_g i Małgosia-Margarete.
Jeszcz ktoś ma zdjęcie, gdzie w ostatniej chwili dołączyła Beatka-Bea, oraz dwóch fotografów, Krzysiu i Em Ewy
Ogród Loczka 10:45, 26 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz jak masz możliwość to przestaw sobie podlewanie trawnika na 4-5 rano, to najlepsza pora na podlewanie. W sumie to dalej nie dowiedziałem się do końca dlaczego, ale tak mówią, na pewno wiem tyle, że rośliny nie przeżywają takiego szoku termicznego, to tyle mojej wiedzy

Nawadnianie nad ranem podobno jest lepsze z tego powodu, ze rosliny obeschną rano przed palacym słońce i nie sa wtedy tak podatne na choroby grzybowe jak to ma miejsce przy podlewaniu wieczorem. Ewentulnie mozna podlewac ok 18 latem aby liscie zdązyły obschnąć przed nocą. Ale jak podlewć o 18 w taki dzien jaki wczoraj gdy u nas o 20 było +35 stopni...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:42, 26 cze 2016

Do góry
Niby Artemisy w tym roku miały być już nie do dostania jednak zadziałała magia forum i mam róże
Ogromne i serdeczne podziękowania dla Gosi i Jurka za zakup i przywiezienie róż na spotkanie u Kindzi, aż z Lublina

Jutro sadzenie bo pogoda ma być już przyjemniejsza
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:05, 26 cze 2016

Do góry
Uwielbiam Twoje "wspinaczkowe" opowieści zawsze uważałam że zamki zatrzaskowe to pomysł nie trafiony.
Przyszłam podziękować też za pomoc w wyborze róży Munstead Wood pokazała jednego ale przepięknego kwiatucha, mam nadzieje że w przyszłym roku pokaże swoje prawdziwe piękno.
Dzięki Luki.
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 09:55, 26 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja zacznę od zdjęcia grupowego

Od góry:
Środkowy rząd:
Na dole:

Wielki szacunek Wkleilem u siebie na pamiatke.
Ogród - Azyl Amatora 09:55, 26 cze 2016

Do góry
Wklejam na pamiatke
Luki napisał(a)

Od góry:
Środkowy rząd:
Na dole:
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 08:59, 26 cze 2016

Do góry
Luki Ty wiesz, że dzięki Tobie Ci których nie było na spotkaniu mogą obejrzeć prawdziwy ogród Kindzi ....rewelacyjne zdjęcia i wspaniale pokazany, przepiękny ogród.

Za podsumowanie obecnych na fotce, gratki .
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 23:47, 25 cze 2016

Do góry
Luki mlaskam i cmokam na widok Twoich zdjęć
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 23:41, 25 cze 2016

Do góry

Ogromne podziękowania dla Kindzi i Rysia za wspaniale zorganizowane spotkanie, możliwość spędzenia czasu z świetnymi ludźmi, sporą dawkę humoru i możliwość przyjemnego zapomnienia o codzienności Podziekowani również dla menadżerów spotkania Gosi i Krzysia
"Dziękuję.... za uwagę"
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 23:39, 25 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Od góry:
Środkowy rząd:
Na dole:

Pojechałes Brawo!
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 23:37, 25 cze 2016

Do góry
Jak tu nie powtarzać tego miejsca jak jest tak piękne
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 23:33, 25 cze 2016

Do góry
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 23:28, 25 cze 2016

Do góry
Luki - śliczne fotki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies