Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 09:25, 26 cze 2016

Na większości hortensji są już pączuszki

I wreszcie kolejna odmiana liliowca zakwitła

Ten tłoczy jak głupi od miesiąca. A trzeci dalej się ociąga, nie ma nawet co pokazywać

I czosnki

Kacha123 09:30, 26 cze 2016

I las jeżówek - ale się cieszę!

Na skarpie z głazami dopiero zaczynają, ale pomaga in mak

I trzcinniki - marne ale kwitną. Mam wrażenie, że jak je sadziłam, to lepsze były. Mam nadzieję, że się zbiorą
leon60 09:33, 26 cze 2016

Kacha123 napisał(a)

wow
Kacha123 09:40, 26 cze 2016

I lawenda - ta ciemna to Hidcote, ta jaśniejsza nie mam pojęcia co to za ona i skąd

A tu moja schodowa Viva. I chyba szczerze powiem, że wolę Hidcote. Wcześniej zaczyna, ładniejszy, bardziej wyrazisty kolor, mniej rozkrzaczona. Kurczaki! Zpomniałam przed Navigatorką schować wycieraczkę

I jeszcze niebiesko - dodam, że te przetaczniki sięgają mi do d...

I skarpa ogólnie, czyli - żyj kolorowo!

Kacha123 09:42, 26 cze 2016

leon60 napisał(a)

wow

Do jeżówkowego WOW jak u Ciebie jeszcze daleka droga, ale kazałam moim się na Twoje zapatrywać
Madzenka 10:37, 26 cze 2016

Niesamowite te Twoje skarpy

Ps. . Gratuluję dobrego, zdroworozsądkowego podejścia do dojrzewania syna. Mi zabrakło tego i potrzebowaliśmy kilku lat aby dojrzeć do takiego etapu. Ale juz jest dobrze
Kacha123 10:58, 26 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Niesamowite te Twoje skarpy

Ps. . Gratuluję dobrego, zdroworozsądkowego podejścia do dojrzewania syna. Mi zabrakło tego i potrzebowaliśmy kilku lat aby dojrzeć do takiego etapu. Ale juz jest dobrze

Dzięki Marzenko Skarpy fajnie zarastają, ale nakokosiłam na nich, że hej! Mnie to nie przeszkadza, mam tylko nadzieję, że estetyka oglądających na tym nie ucierpi

Czasami zdroworozsądkowe podejście nie wystarcza, ale mam nadzieję, że odcinanie pępowiny przebiegnie w miarę bezboleśnie
Kacha123 11:00, 26 cze 2016

I pada deszczyk równo...
Że z basenu nici, to się już rano pogodziłam, ale miałam nadzieję na leżak i może jakieś małe ogrodniczkowanie
Luki 11:25, 26 cze 2016

Jest pięknie i kolorowo o żadnym bałaganie kolorystycznym nie ma u Ciebie mowy, a coś o tym wiem bo miałem taki przez kilka lat i źle mi z tym było, teraz coraz lepiej.
Co do syna. 'Wyprowadzanie' go z domu by nauczył się samodzielności to najlepsze co możesz zrobić dla niego i mówię to z perspektywy kogoś, kto nie miał takiej możliwości, a rodzicom było tak wygodniej, później było za późno, a mnie teraz nie ma łatwo, chociaż wszystko w domu potrafię zrobić uwierz mi wiem co mówię

Miałem dzisiaj zamiar poleżeć na słoneczku, ale deszczem mimo wszystko bym nie pogardził bo temperatura by spadła
Filemon24 11:39, 26 cze 2016

Kacha123 napisał(a)
I pada deszczyk równo...
Że z basenu nici, to się już rano pogodziłam, ale miałam nadzieję na leżak i może jakieś małe ogrodniczkowanie

zazdroszcze deszczu u mnie jest taki skwar ......