Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:19, 26 sty 2017
Do góry
ren133 napisał(a)
.
To był piękny styczeń

TAK!
Zakątek z fioletową ławeczką 13:13, 26 sty 2017

Do góry
Moje stadko kurek Brakuje im jeszcze oczek.

Z Pszenicznej ... 13:11, 26 sty 2017

Do góry
W 2016 mniej było kwitnienia ale za to rozrósł się do ogromnych rozmiarów

Obecnie pokrywa prawie całą siatkę, stanowiąc tło dla bylinówki

Z Pszenicznej ... 13:07, 26 sty 2017

Do góry
Dziewczyny mam, oto on w 2014 roku

Oto on w 2015

...uDany ogród 13:04, 26 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No to faktycznie dobrze trafiliście.

To prawda, liczę że teraz też trafię na porządnych ludzi

Właśnie wróciłam z działki i o ile widoki są cudowne

O tyle bliska to obraz nędzy i rozpaczy
Aż mi się ryczeć chce, a serce mi prawie pękło.
Te cholerne darmozjady zjadły wszystkie pąki kalin...koreanśkiej, pregense, burkwooda, sztywnolistnej...nie ma ani jednego pąka. Zatem w tym roku kwiatów nie będzie a tym samym fotek też nie...
Szlag mnie trafił, jak zobaczyłam je za płotem

Mam ochotę strzelać!

Jedyny pozytyw to nadchodząca wiosna, odleciały właśnie kruki na północ

A pąki są już bardzo nabrzmiałe, te co się ostały

Pozdrawiam serdecznie !!

Droga do spełnienia 12:58, 26 sty 2017

Do góry
płot dla Kasi - Bawarki
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:51, 26 sty 2017

Do góry
JANA
dziękuję, to było niesamowite 5 lat, tyle się działo, w ogrodzie i w życiu

KATEL
fajnie, że pomogłaś Mirce, nie było mnie, bo dalej z zębem walczę, ale już światło w tunelu
Jak u ciebie magnolia Jolantha, u mnie pełno pąków, oby pokazała wiosną, jaka jest, zawsze obawa, gdy kwietniowe przymrozki.

MIRKAKA
Ćwiczę, dzięki temu lepiej się czuję, taka naładowana, sprawniejsza, a w perspektywie mam 2 operacje, to kondycja potrzebna

BOGDZAIA
Jak fajnie, że już jesteś brakowało ciebie.
Powiem ci, że drugi raz nie podjęłabym się tego, to była czarna rozpacz, a wycinek malutki tylko wstawiłam.

EWA777
dziękuję Ewa gdyby nie wy, wątek nie miałby racji bytu

BASILIKUM
dzięki myślałam, że jak tyle lat minie, nie będzie sensu cokolwiek pokazywać, ale przecież ogród żyje, jest co rok inny, zatem posiedzę chyba jeszcze tu

SYLWIA
im będzie starszy, tym chyba ładniejszyo ile będzie ogarnięty szkoda, że tylko ogrody im starsze to piękniejsze, a nie jak u nasdziękuję

ULA
ja dziękuję za ciebie wszyscy mamy wkład mam kolejne cele do zrealizowania, całkiem ich sporo, ale stale coś z listy skreślam, więc realizacja postępuje

na święto babci, wnusie zieleninę wiosenną przytargały

Bawarka 12:51, 26 sty 2017

Do góry
A moze zamiast mostu to..pomosty

dobrze, wracamy do ogrodu

Z Pszenicznej ... 12:49, 26 sty 2017

Do góry
Tak sobie to wymyśliłam

wejście przy terenie do utwardzenia, ze względu na huśtawkę dla dzieci oraz kasztanowca, masa liści i kasztanów do zbierania. Najprawdopodobniej zastosuję podkłady kolejowe, luźno ułożone ze szczelinami na macierzankę.

ścieżka na obecną chwilę trawiasta, by kosiarką wjechać z trawnika i wyjechać z drugiej strony. Tam jest pod leszczyną cień więc będzie ławka, bo nic nie urośnie, poza tym będzie to dobre miejsce do odpoczynku.

cały teren otoczony ścieżką i trawnikiem chcę obsadzić właśnie molinią, będzie wypływać z rabaty z hortensjami ( pas po lewej stronie)

za ścieżką w stronę świerków chcę dosadzić derenie, od lewej strony w odmianie White Gold - zielone gałązki zimą, a latem biało-zielone liście, będą się dobrze odbijać od świerków, potem Midwinter Fire a na końcu po lewej stronie na tle tulipanowca i miskantów chciałabym Botone Rouge, bo ma czerwone gałęzie zimą, a jesienią ładnie przebarwia się na czerwono chyba

To będzie średnie piętro, niżej będą hortensje VF, rozplenice, rozchodniki , astry krzaczaste, owsica wiecznie zielona + rabata trawiasta która już jest za huśtawką. Do tego jeszcze berberysy erecta i niskie kompaktowa iglaczki.

Ma to być mało obsługowa rabata, w dereniach możliwa linia do podlewania, w moliniach wąż ze zraszaczami mgiełkowymi na wszelki wypadek.

Teren do zmian to jakieś 250-300 m2.
Ogród w remoncie 12:48, 26 sty 2017

Do góry

O tej
Ogród za grosze 12:46, 26 sty 2017

Do góry
i takietamy .... jak u wszystkich

i prześliczna gaura wyhodowana z nasionka, która skradła moje serce. Kwitnie do mrozów, nic nie wymaga prócz kropelki wody i miłości i jest urzekająco piękna i wdzięczna jak tancerka falująca na wietrze

Bawarka 12:44, 26 sty 2017

Do góry

I Wielkanocnie

Czosnek ozdobny (Allium) 12:42, 26 sty 2017

Do góry
Ogród za grosze 12:39, 26 sty 2017

Do góry

Witaj. Czytam i oglądam z wielką przyjemnością.
To zdjęcie cudne Co to za piękność?
Czosnek ozdobny (Allium) 12:38, 26 sty 2017

Do góry

Ogród za grosze 12:38, 26 sty 2017

Do góry
górka hortensjowa to totalna porażka
z posadzonych latem 2014 r. 40 sadzonek mojej produkcji mało co zostało. Hortensję bardzo łatwo się rozmnaża

no to posadziłam niezawodne zapchajdziury czyli piękne cynie w 3 kolorach białym, zielonym i ilumination. Jakie wyrosły kolory same widzicie, tak to jest z nasionami

Z Pszenicznej ... 12:34, 26 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
U mnie wciąż lodowa kraina

drudzy z głową w dół

Fajny pojemnik na jedzonko
Bawarka 12:34, 26 sty 2017

Do góry
Troszke usmiechu ? Moje zwierzaki, wielblad i kucyk mieszkajacy na ranczo, dog na kanapie Garbaty jest z nami do dzis, kucyk juz ma swoj domek Sa jeszcze i konie...

trzy balwany

Słoneczny Ogród 12:30, 26 sty 2017

Do góry
I jeszcze coś, co można porównać.
Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 12:28, 26 sty 2017

Do góry
Rytla, zaproponowałam ten żwirek, bo cokolwiek teraz będziecie chcieli tam robić, zawsze będzie wyglądało na doklejone. Nawet jeśli macie jeszcze tą cegłę, z której jest zrobiona obecna ścieżka, to raczej nie da się jej tak ułożyć, żeby stopiła się z tym, co już jest zrobione.

Wiem, że teraz to już musztarda po obiedzie, ale mając wolną rękę zrobiłabym tak:

W pierwszej chwili wydaje się, że "lotnisko", ale jeśli zrobione z ładnego materiału (tak jak np.: Wasza cegła) i otoczone zielenią, to efekt jest i wygodny i estetyczny.

Drugie rozwiązanie, nieco bardziej realne byłoby takie:

Ale też wymagałoby przełożenia ścieżki o ten jeden czy dwa metry, co trochę bez sensu jest. Więc trzecia, najbardziej realistyczna propozycja byłaby taka:

Dorobić ścieżkę z cegieł przez środek i do rowerów.
Kojec dla psa przenieść w drugi róg działki, żeby odsłonić wejście dla rowerów (myślę, że niezbyt wygodnie przeprowadzać je przez tą furtkę).
Tam, gdzie zaznaczyłam na szaro, wysypać ładnym żwirkiem i posadzić w nim kulki zimozielone, jakieś krzaczki i bylinki.

Nic innego nie wymyślę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies