Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

JoannaDe 08:53, 13 kwi 2017

Makao_J napisał(a)
Magnolia piękna.
Takie stare okazy są bardzo romantyczne.

Tez mi się bardzo bardzo podoba A przyznam ze nie doceniałam jej. Szkoda ze tak krótko kwitnie
JoannaDe 08:55, 13 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Asiu jeśli pogoda u Ciebie podobna jak w środkowej Polsce, to spokojnie- nic nie ucieknie, a Ty się wykurujesz. Zdrówka!

Martuś, na szczęście pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym. Leje i leje. Na święta tez podobno ma tak być wiec mi tak bardzo nie szkoda.

Dziękuję. Dzieki lekom już jest lepiej, aż korci żeby coś pogrzebać w ziemi
JoannaDe 09:01, 13 kwi 2017

Toszka napisał(a)
Joasiu, już twoja magnolka zapinowana... no samo tak jakoś się wcisnęło "zapisz"

Tosiu widziałam Az przetarłam oczy ze zdumienia ze na pincie magnolia wylądowała

A najlepsze ze to taki spontan nieplanowany z tym podświetleniem był. Siedzimy sobie z mężem na tarasie i mowie do niego:
Wiesz co, przeciągnął byś kable do oświetlenia pod magnolie. Chciałabym ja podświetlić.
On: no no, zrobię- ale tak bez przekonania.

10 min później zaczął sprzątać lampy robocze. Mowie do niego, daj jedna. Postawiłam pod magnolia.

I tym sposobem będę miała zrobione pod nią oświetlenie

PS. Myślałaś coś nad ta moja rabata frontowa? Bede miała w święta więcej luzu to pokombinuje coś z rysunkami.
JoannaDe 09:03, 13 kwi 2017

Kochani, nie dam rady dzisiaj do Was zajrzeć. Lece się pakować bo po południu wyjazd.

Cmoki przesyłam wszystkim zaglądającym
Makao_J 13:46, 13 kwi 2017

JoannaDe napisał(a)

Tez mi się bardzo bardzo podoba A przyznam ze nie doceniałam jej. Szkoda ze tak krótko kwitnie

To nic. Liście też magnolie mają bardzo ładne. Wystarczy podsadzić je jakimiś kulami zimozielonymi, różami albo trawami i jeżówkami i powinno być ładnie cały sezon.
Toszka 13:55, 13 kwi 2017

Joasiu, ja tez w święta i po świętach wreszcie luz będę miała i czas na myślenie.
jedno muszę się tylko dopytać, bo nie wiem czy nie jestem w błędzie: Ta frontowa rabata to ma być pod ścianą domu czy wzdłuż ogrodzenia? Bo jak by nie patrzeć to zasadnicza różnica w planowaniu.
elka_ 23:04, 13 kwi 2017

Wpadłam zobaczyć jak się cis miewa, widzę, że troszkę pociachałaś go, teraz trzeba dać mu czas, na pewno będzie się odnawiał, za parę lat będzie doskonałą zasłoną
Niwaki ekstra!
Magnolia zachwycająca!

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych Świąt
JoannaDe 17:27, 14 kwi 2017

Makao_J napisał(a)

To nic. Liście też magnolie mają bardzo ładne. Wystarczy podsadzić je jakimiś kulami zimozielonymi, różami albo trawami i jeżówkami i powinno być ładnie cały sezon.

Aniuchodzą mi takie pomysły po głowie ale to nie w tym roku. Ten sezon to front i ogrodzenie. Mam czas, nigdzie mi się nie śpieszy
JoannaDe 17:31, 14 kwi 2017

Toszka napisał(a)
Joasiu, ja tez w święta i po świętach wreszcie luz będę miała i czas na myślenie.
jedno muszę się tylko dopytać, bo nie wiem czy nie jestem w błędzie: Ta frontowa rabata to ma być pod ścianą domu czy wzdłuż ogrodzenia? Bo jak by nie patrzeć to zasadnicza różnica w planowaniu.

Toszko obmyślamy rabaty pod oknami. Wzdłuż ogrodzenia będzie jako następne w kolejce.

Zrobiłam jeszcze jedną wizualizację ale nie mogę się dostać do kompa na razie. Postaram się wieczorem wrzucić.
JoannaDe 17:40, 14 kwi 2017

elka_ napisał(a)
Wpadłam zobaczyć jak się cis miewa, widzę, że troszkę pociachałaś go, teraz trzeba dać mu czas, na pewno będzie się odnawiał, za parę lat będzie doskonałą zasłoną
Niwaki ekstra!
Magnolia zachwycająca!

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych Świąt

Cześć Elu, fajnie że zajrzałaś. Cis miewa się dobrz (chyba) Pociachałam go dość mocno od dołu. Na zdjęciach tego nie widać tak mocno. Mam nadzieję niedługo zobaczyć zieleniejące sie gałęzie.

Niwaki pierwszy raz robiłam, chyba nie najgorzej wyszło

Magnolia sprawia radochę

Dziękuję za życzenia i również życzę radosnych świąt.