Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 10:30, 07 mar 2017

Do góry
Pod domem rosną sumaki

...uDany ogród 10:30, 07 mar 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Cuda

Dziękuję

Ogród w remoncie 10:25, 07 mar 2017

Do góry

Ogród w remoncie 10:22, 07 mar 2017

Do góry

Ogród w remoncie 10:16, 07 mar 2017

Do góry

Te jałowce przy siatce wywalę. Chciałabym tam żywopłot z derenia Flaviramea
Małej bramy nie będzie. Na całej długości ogrodzenie.
Ogród w remoncie 10:09, 07 mar 2017

Do góry
Teraz obrazki tego jak to wygląda

To wejście na działkę i rośliny po prawej stronie wejścia,patrząc od domu.
I to samo miejsce inaczej

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:07, 07 mar 2017

Do góry
Wczoraj zrobiłam oprysk miedzianem...
Znalazłam juz pierwsze tulipanki, krokusy na rabacie pod wykuszem już mają kilka cm, no i czochy też się starają
Trawy ścięte, hortki też (patyki się ukorzeniają)... porządek ogólny zrobiony....i przyszedł chłodek - teraz przerwa na jutrzejsze Święto

Zostało jeszcze: przycięcie serbów, wysprzątanie rozsianej po całym ogrodzie kory, uzupełnienie kory(+zakup) no i przekopanie rabat na nowe nasadzenia...już mnie rączki swędzą
Ogród w remoncie 09:58, 07 mar 2017

Do góry
Chciałabym żeby w tym moim ogrodzie było dużo zakamarków, ścieżek a nie trawnik na środku i dokoła rabaty.
Uwielbiam hortensje bukietowe i ich chcę mieć mnóstwo. Chyba można uznać że miałaby to być jakaś kolekcja hortek. Poza tym dużo drzew.

Może jeszcze zdjęcia satelitarne działki

Ogród Mirelli 09:55, 07 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wiosennie

Aż musiałam zacytować - Pięknie wiosennie Stipa ładnie po zimie wygląda, moja część w każdej sztuce wygniłą
Ogródek Ewy 09:53, 07 mar 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
To moje trawki.

A tu...Ciachnęłam dla naszej koleżanki badylki Dębo listnej i co?
Miła puszczać korzonki a ona w liście się "puszcza"

Może jeszcze puści korzenie ,ja dębolistną wsadzam do ziemi i zawsze się przyjmie.
Ogród w remoncie 09:41, 07 mar 2017

Do góry

A taki układ rabat udało się stworzyć póki co

Na zielono trawnik
Kiedyś będzie tu ogród 09:34, 07 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)

Cisy kolumnowe

Iwonka podpisz ostatnie zdjęcie, bo oczywiście nie pamiętam które to które.

Po prawej, miśkowate to Fastigiata Aurea, po lewej, niższe, chudsze (na razie) to Robusta. A od tyłu reanimowane przez nas, zdychające brabanty somsiadów...
Ogród w remoncie 09:25, 07 mar 2017

Do góry
Danusiu ,przeleciałam mój wątek i wysupłałam dla Ciebie to co moim zdaniem najistotniejsze. Nie wiem czy to przejrzyście przedstawię ale bardzo się postaram.
Zanim zacznę

Przerobiłam Twój podręcznik dla zielonych(i tu wcale nie o kolor mi chodzi)ogrodników karteczka po karteczce,wzdłuż i w szerz,od przodu i od tyłu. Zdaję sobie sprawę ile pracy mnie czeka nad poprawianiem mojego ogrodu,gleby którą dysponuję-przewaga gliny,wyglądu obiektów stałych-malowanie komórek,wymiana ogrodzenia. Wiem,że muszę najpierw to poprawić żeby ogród miał odpowiednie tło.
Nie oczekuję gotowego planu bo wiem ,że to długa i żmudna praca i oczywiście nie może być charytatywna. Proszę jedynie(albo aż)o wskazówki jak to ogarnąć,znaleźć złoty środek na ten mój kawałek świata.
Jest to trudne,wiem. Też wolałabym zaczynać teraz od pustej działki...

Uporu mi nie brakuje i wierzę głęboko,że w końcu uda mi sie i mój ogród będzie mnie cieszył i przynosił satysfakcję. Nawet jakbyś poradziła mi Danusiu teraz żebym zaorała ten mój padół i zasiała trawkę to i tak nie dam za wygraną i choćby to wieki trwało będę próbować coś z tym zrobić.
Tyle wstępu,uff
Teraz plan i opis w obrazkach.

To plan działki. Zaznaczyłam to co zostaje .

1kratka=1m
Kiedyś będzie tu ogród 09:23, 07 mar 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Zazdraszczam wizyt u Toszki. Na ostatnim zdjęciu to jakiś fikuśny bukszpanik?. Ja ciągle dumam nad żywopłotem. Na razie muszą mi panowie siatką ogrodzić, przygotuję ziemię (szacuję, że zajmie mi to czas do jesieni) i może do tego czasu coś się wyklaruje roślinnie. Moje derenie nie odwzajemniają mojej miłości do nich. Podmarzły gałązki. Nie wiem, czy nie będę musiała z nich zrezygnować jednak. A wszędzie u innych rosną jak głuupie.
Romciu nie ukrywam, że mi każda wizyta u Iwonki sprawia ogromną radość. Fikuśny to bukszpanik. W realu jeszcze fajniejszy, bo do fotki zachmurzyło się i kolorków nie widać. Superaśny jest.
A derenie może muszą się zaaklimatyzować? Moje po pierwszej zimie też wyglądały... hm.. mizernie że tak powiem. Później ruszyły. Więc daj swoim szansę, tym bardziej że ostatni rok był trudny dla roślin.

To z Toszkowego ogrodu carexy po zimie

Kopytnik

Wrzos- w słońcu czerwień, w cieniu burgund

Cisy kolumnowe

Iwonka podpisz ostatnie zdjęcie, bo oczywiście nie pamiętam które to które.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:18, 07 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia z tych nasionek od Abiko wyrosną takie malutkie, drobne, urocze kwiateczki .

To aksamitka wąskolistna, jak dobrze pamiętam
Śliczne urocze kwiatki.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:08, 07 mar 2017

Do góry
Posiane trawki

Trawki od Kleżanek
Ogródkowe perypetie:) 09:08, 07 mar 2017

Do góry
chanelka dla Sylwi.. zanim ją przesadziłam, co zresztą zniosła bardzo dobrze i zakwitła bez problemu

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:07, 07 mar 2017

Do góry
Dołączam się do pytania odnośnie dosiewek. Jak uważacie w moim przypadku, robić dosiewki czy nie? Trawa posiana pod koniec sierpnia. Sypana nawozem jesiennym.

Trawnik przed domem:

Na wiosnę chcę wygrabić, przewałować, posypać nawozem (saletra wapniowa) i zlać wodą.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:06, 07 mar 2017

Do góry

Skrętniki które dostałam od Mireczki ale radocha .Paczka była pięknie zapakowana i już jedne posadzone z listków w wodzie drugie pocięte tez siedzą a doniczki rosną sobie w nowym miejscu .Dziś pojadę kupić przezroczyste nakrycia Dzięki Mireczko ! !
Ogródek Iwony II 09:06, 07 mar 2017

Do góry
Winobluszcz zapanował na scianie. W tym roku będę się go pozbywać, póki czas. boję się jego korzeni. Choć bardzo mi się podoba.

Jak bumerang wracam myślami do tej rabaty i widzę na niej hortensje Vanilia Fraize. Tylko ta rabata jest wąska. Ma 1 metr szerokości. Więcej nie mogę zabrać, bo auto musi wykręcić ...

Baron rośnie

Lubię ta słoneczną stronę.

Tu, gdzie ciurkadełko, w tym roku planuję wymurować ściankę pod dębem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies