Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 23:14, 15 sty 2017

Do góry
Zima to nie tylko zieleń cisów, bukszpanów i innych iglastych. To też brązy i beże:

Jarzmianki - może mają jeszcze nasiona?

Proso (niektórzy twierdzą, że się kładzie i rozchyla na boki; u mnie stoi na baczność)

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:59, 15 sty 2017

Do góry
Mysza napisał(a)
Później było tak:

A dzisiaj zawitał do nas śnieg:

Nic więcej się nie dzieje w moim ogrodzie.

No wczoraj w nocy nieźle posypało. Zrobiłas jakieś fotki?
Ja zagęściłam swój ogród. Wpadniesz wiosną to pokażę Tobie co zdziałałam. Dokupiłam świerków i tworzę ścianę tam z tyłu. Zasłaniam się Chcę dokupić na wiosnę jeszcze kilka wiśni amanogawy.
Podwórkowa rehabilitacja 22:57, 15 sty 2017

Do góry
To brzozy na dobranoc - sie ma
Pszczelarnia 22:53, 15 sty 2017

Do góry
vita napisał(a)

Jaki optymistyczny obrazek, oj, chciałoby się już.
Sporo masz roboty z cięciem, nic dziwnego, że może zejść do marca
Widzę sekator na wysięgniku, jak się sprawdza?

Ten się zacina (model najtańszy). Ale mam też inny, Gardeny chyba (Mała Mi wie), jest w porządku. Można nawet ustawiać kąt cięcie, bo szczypce są ruchome.

Początek marca to dobra pora na cięcie u nas. Przyznam się, że tylko raz cięłam pod koniec lutego. Jakoś tak mi się ustaliło w harmonogramie.

Lubię takie planiki:

Moja bajka 22:50, 15 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Ale to ładne Jak zrobiłaś ten napis? i te biedronki?
Znowu na wsi 22:48, 15 sty 2017

Do góry
Na początku bardzo mi się podobał, ale teraz mam mieszane uczucia. Rośnie szybko, za szybko jak na mój mini areał ale można go ciąć i tak zamierzam robić. Widziałam kiedyś jeden egzemplarz co najmniej kilkunastoletni puszczony na żywioł. Miał strasznie długie i chude konary, dość rzadko osadzone na pniu. Jak by miał dużo miejsca to mógłby tak rosnąć, plusem byłby słaby cień rzucany przez drzewo. Drugi egzemplarz spotkałam w pobliskiej szkółce, był w donicy, przeznaczony na sprzedaż. Ten był cięty, miał na pewno kilkanaście lat. Prowadzony w formie stożka. Dużego wrażenia na mnie nie zrobił, może dlatego że był bez igieł.

Zdjęć mojego modrzewia mam byle jakie, wolę fotografować byliny. Coś jednak znalazłam, jednak należy wytężyć wzrok

Strasznie wolno wgrywają się zdjęcia. Spróbuję jutro w dzień wgrać następne zdjęcia, może pójdzie szybciej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:44, 15 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I absolutny hit na dziś

Od kilku miesiecy mysle o ciemnym ogrodzeniu lub ciemnych kolumnach w ogrodzie. Na tej fotce to widze, cudo,to buk prawda?
Danus mozesz napisac cos wiecej lub moze masz fotki w zblizeniu?
I jeszcze raz bardzo dziekuje za przyplyw energii, pieknych zdjec i...reszte znasz,
Pszczelarnia 22:44, 15 sty 2017

Do góry
Wendy pytała mnie o książki o cięciu. Oto one.

Przy okazji doczytuję o rozmnażaniu roślin.

Ogród Loczka 22:43, 15 sty 2017

Do góry
Pszczelarnia 22:42, 15 sty 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Łubin w zeszłym sezonie robił furorę. Ewo, a może uchylisz rąbek tajemnicy co w tym roku będziesz siać?

Aminek.

To co zawsze:

cynie, nagietki, astry, tytonie, szałwię od Ani Tre, kosmosy. Może spotkam w sklepie nasiennym coś ciekawego?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:39, 15 sty 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Mirusiu super, że takie ładne zdjęcia pokazujesz. Cudne ogrody poprawiają zimowe samopoczucie, któremu brakuje słoneczka i kolorów. Warzywnik bardzo wzorcowy. Koncertu Ci zazdroszczę.
Pozdrawiam Ewa

Dziękuję za ciepłe słowa - dobrze wiedzieć że mogę poprawić samopoczucie .

Koncertu sama sobie zazdroszczę. To jest tak jak się o czymś myśli usilnie to się sprawdza - wiem z doświadczenia .

Jak sobie przypomnę jak się złościłam na siebie przy sadzeniu cebul - proces ten mi się strasznie długo ciągnął. I ile razy przysięgałam sobie że koniec z cebulami. A teraz co ????? czekam z wielką radością na te śliczne cebuluńki - ogrodnik przewrotny jest

Pszczelarnia 22:36, 15 sty 2017

Do góry
mira napisał(a)

Mi chyba nie obiecywałaś ale pamiętam że masz jakieś śliczne odmiany albo jest to dzielżan a chyba raczej rudbekia - to ja bym chętna była.
Pisałaś że w tym roku skupiasz się na rozsadach a nie na sianiu.
To co będziesz rozsadzać ?

Całą bylinową rabatę. Zwłaszcza są mi potrzebne byliny na suche słoneczne stanowisko.

Takie rabaty lubię najbardziej (zdjęcie z książki, o której mowa powyżej):

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:31, 15 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Ja sadzonkuję od listopada.

a wiem , wiem a z powodzeniem ? ja zrobiłam też wtedy sadzonki - ale potem upss... byłam chora i wogóle inne sprawy zapomniałam nie podlewałam ale kilka przetrwało chyba

teraz mam nadzieję na udane sadzonkowanie
czekam też na taką

Pszczelarnia 22:31, 15 sty 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
To jedne myśli mamy, właśnie idę do twojego letniego warzywnika po inspiracje

A to wrzucę piękną książkową inspirację. Od 2014 roku zawsze o tej porze wertuję tę książkę dokładnie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:26, 15 sty 2017

Do góry
vita napisał(a)

Wyczerpałaś chyba wszystkie sposoby, można się jeszcze jakimiś robótkami zająć, gadżety do ogródka zrobić Ja objeżdżam markety i korzystam z wyprzedaży. Dzisiaj kupiłam w Jula 4 skrzynie drewniane i ceramiczną donicę na zioła.
Już można sadzonkować pelargonie?

Gadżety do ogródka ? nie bardzo wiem co by to - masz pomysł ? Objazdy marketów podobają mi się - jeszcze bardziej wyprzedaże - ja jakoś na takie nie mogę natrafić.

Pelargonie sądzę że można sadzonkować.Jeśli masz z czego to jak najbardziej.
Im wcześniej zrobisz to będą lepsze sadzonki i wcześniej zakwitną. Nie jestem specem od sadzonkowania. Na wiosnę zrobiłam ale za późno więc długo czekałam.
Moje pelargonie mateczne muszą dojść do sił bo były wystawione do zimnego i słabo podlewane. Teraz nabierają wigoru.

Np. Taka

a te miałam z własnej właśnie produkcji i chyba tych nie przetrzymałam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:26, 15 sty 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
A jak to z góry wygląda? Wymiary na rzucie. Rabata jest długa i wąska. Trzeba ją podzielić w poprzek. Po ukosie może.

Zrób rzut, zobaczę czy mam jakiś pomysł.

Danuś masz może pomysł na moją rabtę?
Jestem w polu 22:21, 15 sty 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)
Wpadłam zobaczyć ile u Ciebie śniegu.. No faktycznie trochę mniej niż u mnie. I tego zazdroszczę Ptaszki masz piękne! Bardzo ładne zdjęcia. A ta butelkę z tym talerzem to jak zamocowałaś?

Butelka ma ucięte dno i jest przyczepiona zszywaczem tapicerskim do deseczki. Deseczka musi mieć mały rancik, żeby nasionka się nie wysypywały na ziemię, więc włożyliśmy deseczkę do plastikowej doniczki i odcieliśmy górę.Trochę kombinacji, ale było robione na szybko. Ważne, że ptaszkom odpowiada.

Teraz zobaczyłam, że zdjęcie jest z wcześniejszą konstrukcją Dzisiaj było poprawiane i jest już z dnem od doniczki.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:18, 15 sty 2017

Do góry
Pandalnes,Krokusów, żonkili, przebiśniegów i szafirków nie wykopujemy, A tulipany wg uznania, Ja wykopuję.

Kasiu, dziękuję w imieniu krokusów!

Izabelko, Edytko, miłego wieczoru!
Dla wszystkich gości po ranniku!

Beskidzkie marzenie 22:17, 15 sty 2017

Do góry
Dzisiejsze widoczki calkiem fajne, chociaz jesli chodzi o trasy olbrzymi minus

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:15, 15 sty 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies