Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bacowej 18:45, 15 sty 2017

Do góry
Bardzo mi się u Ciebie podoba, a zwłaszcza ta część ogrodu:

bacowa napisał(a)
Bardzo lubię hosty.

Pięknie jest
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:41, 15 sty 2017

Do góry
Byliśmy na pierszym szu, szu

górna stacja...nowy standart przyciągnął tłumy

Spotkanie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:35, 15 sty 2017

Do góry
Dzisiejszy wypad

Widok na Śnieżnicę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:31, 15 sty 2017

Do góry
Zakwitła pierwsza magnolia i oby to nie był jej pierwszy i ostatni

Kwietnia niestety nie lubię bo trawnik po zimie wygląda zawsze fatalnie, a w zeszłym roku pobił rekord brzydoty, strach się bać tej wiosny o dziwio beż żadnych dosiewek zawsze zarasta... w lipcu.

Maj
To jedyy miesiąc kiedy rojniki mogą czuć się w miarę bezpiecznie

Dotarły pierwsze na prawdę duże drzewa do ogrodów.

Pasieczysko, w przydomowym ogrodzie 18:27, 15 sty 2017

Do góry
27 kwietnia 2016 rok, tak rozpoczynaliśmy swoją przygodę z ogrodem.

Nie było w nim nic. O, przepraszam malutki ogródeczek wzdłuż tarasu.

Trawa dała nam popalić i wciąż nie jest taka, jakiej życzylibyśmy sobie.
O lutego walczyliśmy z piachem, wertykulacją, wałowaniem, dosiewaniem, itd, itp.

Kolejny błąd to obrzeża przy kostce, w tym roku musimy wszystko odkuć i coś z tym zrobić. Ziemia siadła i brzydkie betonisko wyszło na wierzch.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:26, 15 sty 2017

Do góry
W końcu wybrałem zdjęcia do zeszłorocznego sprawozdania. W sumie to mało się u mnie działo, więc większość to będą po prostu fotki ogrodowe

Kwiecień
Wiosna zaczęła się u mnie bardzo późno, a pierwsze prace to wyczyszczenie przedogródka i zrobienie go całkowicie od nowa. Wylądowała tam większośc liliowców i lilii z bukszpanami.

By ruszyć z zmianami byłem na szpiegach w pewnym ogrodzie, wcale nie wiadomo jakim u dobrych ludzi po buksiki...

by dokończyć obsadzanie przedogródka i powiększonej części bylinowej

Przedogródek wygląda nadal kiepsko, ale jeszcze będzie ładny tylko czasu potrzeba i kilku szlifów, a i o każdej porze będzie miał coś do zaoferowania.
Działka na tzw.ROD 18:16, 15 sty 2017

Do góry
Kochani od ubiegłego roku jestem szczęśliwym posiadaczem małej 300m działki na tzw.Rod-os.Bardzo się z tego cieszę,czerpie bardzo dużo satysfakcji z tego miejsca,z tego jak się zmienia.Jednak niestety brakuje mi jakby pomysłu na fajną aranżacje tego miejsca,pojawiło się tam dużo przypadkowych roślin od sąsiadów z działki.Pomimo tego że wszystko fajnie kwitnie i rośnie to jednak hmm to ciągle nie to,może pomożecie,zasugerujecie co gdzie i jak?Pomóżcie swoją wiedzą,znajomością tematu i miłością do ogrodów,nawet tych małych Wrzucam parę zdjęc tego miejsca jak kiedyś wyglądało i jak teraz wygląda.

Mój 4 arowy azyl... 18:03, 15 sty 2017

Do góry
Orkiestra WOŚP gra od rana, a moje wnuki dzielnie w tym graniu pomagają.

Zakladam, że pełne puszki do sztabu zanieśli.
Ogród Pi 17:45, 15 sty 2017

Do góry
Witajcie
Być może jest zbyt wcześnie, żeby zaczynać planowanie ogrodu, ale już zdążyliśmy popełnić błędy na naszej działce, a dalszych chciałabym uniknąć.

Rok temu zaczęliśmy budowę domu. W chwili obecnej mamy stan surowy otwarty. Budowa idzie powoli i zabiera mnóstwo czasu w sezonie, ponieważ budujemy sami z mężem i moim bratem studentem Żadne z nas nie ma wykształcenia budowlanego, ale dajemy radę

Działka ma 800 m2, z czego około 300 m2 zaplanowane jest pod dom, podjazd i dojście do drzwi.

Od południowej strony mamy rów i słup, z tego powodu musimy trochę cofnąć się z ogrodzeniem.
Ziemia klasy III b, ale w trakcie kopania dołu pod szambo okazało się, że humusu jest jakieś 30 cm, reszta to glina

Wzdłuż wschodniego boku działki, tuż przy naszej granicy, rosną sąsiada tuje Smaragd. Poza tym ta część działki jest pusta.
Za domem, od północnej strony, jest stary zaniedbany sad z kilkoma średnimi jabłoniami, śliwami, porzeczkami. Rosną też lilaki, jaśminowce, aronia, ale wszystko dość chaotycznie.

Błędem, który popełniliśmy, było rozwiezienie gliny z wykopów wokół domu. Teraz po każdym deszczu mamy masło pod nogami i "urocze" oczka wodne w koleinach po koparce.
Została jeszcze jedna górka z gliny, z którą nie wiem co zrobić, a powiększy się, bo czeka nas w tym roku kopanie pod wodociąg i zrobienie wjazdu na działkę.

Drodzy Forumowicze, co tu robić?
Wywozić glinę, czy może mieszać z piachem i nawozem (mam dostępny kurzeniec)?
Czy może przeorać i posiać rośliny na zielony nawóz?
Do głowy przyszło mi też zrobienie odwodnienia, wzniesień, bagienka, "suchego strumienia".
Póki co mam mętlik w głowie, mam nadzieję, że pomożecie

Prześledziłam wątek "ogród z lustrem", założony na gliniastym podłożu. Jestem pełna podziwu!
Chciałabym mieć piękny ogród, choć może nieco bardziej swobodny i mniej wymagający
Wizytówka-Działka pod krukiem 17:23, 15 sty 2017

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:21, 15 sty 2017

Do góry
Edys odmachuje
bylam troche pobiegac

a przedtem kilka fotek badylom zrobilam
Zakątek z fioletową ławeczką 16:51, 15 sty 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
W poniedziałek oddam mamie maszynę Wianek mam na razie jeden, reszta w trakcie

piękny ten wianek ja to mam dwie lewe do takich robótek
Ranczo Edy 16:12, 15 sty 2017

Do góry
eda napisał(a)

Piękny storczyk! Oczywiście inne parapetowe kwiatki i ozdoby tez urocze! Siedze i podziwiam!
Ogród z widokiem na jezioro 16:05, 15 sty 2017

Do góry
eda napisał(a)
Nawet bez śniegu u ciebie zima przepiękna z Twoimi krajobrazami
Dla Ciebie też mam laleczkę dobre fluidy rozprowadza i bałwanek jakbyś chciała więcej białego to on ma znajomości buziaczki

Dziękuję za laleczkę i bałwanka i za fluidy, bardzo mi potrzebne, Pozdrawiam Edytka
Pszczoły i ule w ogrodach nie tylko angielskich 15:39, 15 sty 2017

Do góry
pasieczysko

Ranczo Edy 15:39, 15 sty 2017

Do góry
Różyczka czeka na wiosnę

Pszczoły i ule w ogrodach nie tylko angielskich 15:38, 15 sty 2017

Do góry
Pszczółki - to jest to. Tęsknie już za nimi.
Pasieczysko, w przydomowym ogrodzie 15:36, 15 sty 2017

Do góry
Wspomnienie koloru trawy.

Ogród zapracowanej mamuśki 15:27, 15 sty 2017

Do góry
Przez noc tylko tyle spadło, ale jutro pewnie już nie będzie. U mnie śniegu jak na lekarstwo.
Cały śnieg z podjazdu poszedł na rabaty.
Ale przed trzeba było anioła zrobić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies