Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 09:40, 04 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
alez piekne toje hosty
ja dzieki Irence i Pszczolce tez mam w sumie to byla piersza ich zima u mnie i wlasnie cos powylazilo pod klonikiem to chyba one

...hosty u mnie rosną bezproblemowo... w planach kolejne zakupy z grupy olbrzymich, i dużych, bo chyba takie najładniej się u mnie prezentują...

Jedyne co to nie bardzo lubię kiedy kwitną. Liczne kwiaty przy takiej dużej ilości wprowadzają "bałagan" i chaos w ogrodzie. I już od jakiegoś czasu usuwam kwiaty zanim mocno wyrosną w górę.

Dla porównania pokażę mniej więcej to samo miejsce z kwiatami i bez...

pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:53, 04 mar 2017

Do góry
admete napisał(a)

Wczoraj dzwoniłam do mojego ogrodowego i mówił że przy kolumnowych nie ma większej potrzeby ciachania, że one fajnie się same zagęszczają......chyba że gdzies jest jakiś prześwit, tak że po jednej stronie jest gęściej, a po drugiej jest "chudszy", że ewentualnie można ciachnąć od góry.........przyglądałam się wczoraj moim i sama nie wiem.....może faktycznie wyżej wypadałoby coś ciachnąć.......ale do tego musiałabym targać drabinę, trochę mi się nie chce hahahahaha...........musze w końcu zainwestować w nożyce na wysięgniku bo w tym roku musze już na 100 % zagęścić nigry.

Poczekam dziś, zobaczymy co Ty podziałasz i może jak piszesz ktoś sie jeszcze wypowie?

zrobiłam swoim zdjęcia nie wiem czy coś widać
ale tak patrząc jak sie je ciachnie na dole to zrobią się bulwy.....więc dołu chyba nie trzeba ruszać...........

To ja przewiduję drastyczniejsze cięcie - z każdej strony
Dopijam kawkę i lecę ...
Miłej pracy wszystkim życzę w ten piękny dzień
Księżycowy... 08:35, 04 mar 2017

Do góry
Widziałam jeszcze jedną knautię z własnych, na wariata zbieranych, nasionek. Reszta wysiewów śpi. Jutro kolejna partia wysiewów.

Knautia (jeszcze przed wsadzeniem: czerwiec i we wrześniu na rabacie) - chcę więcej

Księżycowy... 08:20, 04 mar 2017

Do góry
Stan kłączy traw na dzisiaj. Zdecydowanie lepiej ma się Panicum (wszystkie podzielone części odbijają) od Pennisetum

Księżycowy... 08:16, 04 mar 2017

Do góry
A oto dzisiejsze świeżynki:

nieśmiała cleome

i malutki pan heliotrop

Moja codzienność - ogród Oli 08:10, 04 mar 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

... i właśnie w takim widoku się kiedyś zakochałam czy to zimowym czy letnim ...
macham ciepło Olala
Księżycowy... 08:09, 04 mar 2017

Do góry
Z dziennika domowych wysiewów z 26 lutego:

Las kapustnych...

Dzień dobry rabarbarze

Jest i ona - nikandra

A oto lewkonia

Moja bajka 08:06, 04 mar 2017

Do góry

Wczoraj zaczęłam malowanie wszystkich elementów mikroaltanki. Fajna różnica pomiędzy surowym, a pomalowanym drewnem. Choc zrobilam to tylko bezbarwna lakobejca
...uDany ogród 08:02, 04 mar 2017

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
U Ciebie to można się naoglądać cudownych obrazków...
starocie super, zwłaszcza łazienkowe

Basiu bardzo dziękuję
Wiosna to taki czas , że wszystko piękne wygląda.
U mnie dzisiaj niebo dość pochmurne, ale jest ciepło.
Ogarnę dom i idę sprzątać ogródek przy domu. Musi się podobać potencjalnym kupcom

Starocie kocham nad życie. Wybrałam sobie białe niezdobione przedmioty, one wszystkie ze sobą pasują. I tak dokupuję i kompletuję

To jeszcze pokażę figurki, które mnie bardzo "kręcą"
Są to stare wyroby, pojawiło się na rynku mnóstwo podobnych, ale te mają piękną pajęczynkę spękanego szkliwa....ach

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:49, 04 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia jak ciąć te moje nowe graby ... ale pewnie coś wymyślę Postaram się zrobić zdjęcie ... może wówczas bardziej doświadczeni pomogą z poprawkami

Wczoraj dzwoniłam do mojego ogrodowego i mówił że przy kolumnowych nie ma większej potrzeby ciachania, że one fajnie się same zagęszczają......chyba że gdzies jest jakiś prześwit, tak że po jednej stronie jest gęściej, a po drugiej jest "chudszy", że ewentualnie można ciachnąć od góry.........przyglądałam się wczoraj moim i sama nie wiem.....może faktycznie wyżej wypadałoby coś ciachnąć.......ale do tego musiałabym targać drabinę, trochę mi się nie chce hahahahaha...........musze w końcu zainwestować w nożyce na wysięgniku bo w tym roku musze już na 100 % zagęścić nigry.

Poczekam dziś, zobaczymy co Ty podziałasz i może jak piszesz ktoś sie jeszcze wypowie?

zrobiłam swoim zdjęcia nie wiem czy coś widać
ale tak patrząc jak sie je ciachnie na dole to zrobią się bulwy.....więc dołu chyba nie trzeba ruszać...........

Podmiejski ogródek 07:43, 04 mar 2017

Do góry
Jesli chcesz ciąc to mniej więcej tak lub jeszcze nizej , trzeba sprawdzic pączki upione jak pisała Hania,ale ja bym nie cięła, przeczytaj u mnie.

Czy on dawno był posadzony? bo jesli nie jest dobrze ukorzeniony to sobie moze nie poradzic.
Wyobraź sobie jak będzie wyglądał po cięciu , to nie jest bukszpan który w tym samym roku pusci nowe pędy , tu trzeba poczekac i taki drapak bedzie stał i denerwował.
...uDany ogród 05:56, 04 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Przesliczna Moim się takie koronki nie zrobiły

Całe forum sprzątanie wiosenne wyczynia , ja też

Pięknie to wygląda, taka misterna robota. Uwielbiam takie detale w ogrodzie

To prawda, wyszło słońce i człowiek dostał energii. Trzeba ją gdzieś spożytkować. W domu siedzieć grzech, to wszyscy ruszyli do ogrodu.
Tyle na to czekaliśmy ...wreszcie można bezkarnie szaleć z grabiami

...uDany ogród 05:52, 04 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekne lozko
u nas najstrszym meblem jest lawa ma okolo tyle samo lat co om. Zakochalismy sie w niej od pierwszego wejrzenia

ja u mnie zadnych listkow na drzewach i krzewach nie widzialam, jutro musze dokladniej sie przypatrzec

Ja uwielbiam te nasze stare meble, teraz moda na nowoczesność, ale to nie dla mnie. Jestem wierna moim starociom
Obecnie poszukuję drugiej szafki nocnej takiej jak na zdjęciu i niestety nic nie mogę znaleźć. Jak już wygrzebałam to ją cena... pogrzebała

Są, tylko trzeba się przyjrzeć

...uDany ogród 05:48, 04 mar 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Jutro zrobię dokładny rekonensans i może jakieś zdjęcia

Ja wczoraj obeszłam wszystko i wiosna jest już bardzo widoczna. Dzisiaj ma być znów piękna pogoda, to sprzyja ogrodowaniu.
Liczę na fotki z Twojego ogrodu! I na wątek

Cztery łapki - zwierzęta domowe 02:46, 04 mar 2017

Do góry
PandaInes napisał(a)
Cudne te Wasze zwierzaki.
Wiem, co znaczy je kochać. Ale to szalenie KOCHAĆ.
Dzisiaj na spacerze w pogoni za sarnami na godzinę zaginęła moja Panda. Wcale nie przesadzając, czułam, że coś złego się ze mną dzieje, zdrętwiała mi ręka, nie mogłam oddychać, nie mogłam jej wołać, nie mogłam biec. Moje serce pękało. Znalazł ją jej Ukochany Lenox.
Pozdrawiam, po tak szczęśliwym zakończeniu.

Moja zguba, mój cały świat.

cieszę się że zguba się znalazła ...zdrowia życzę emocje mogą narobić bałaganu ...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 01:39, 04 mar 2017

Do góry
Szmaragdy tniemy tylko i wylacznie od gory. Jest to normalne, ze kazďy krzak ma inna wysokosc. Nie cielam jeszcze moich szmaragdow w tym roku to koniecznosc. Bo urosna za wysokie i wiatr mi je poprzewraca.

Odnosnie werbeny wszystko wiem jak siac. Nie koniecznie trzeba przemrozic najwyzej bedzie dluzej wschodzila.

Pozwalam sobie pokazac co bede ciela w tym roku moje laleczki.

Te ponizsze szmaragdziki jak je kupowalam mialy 20 cm zdj z wiosny 2016 maja 5 lat. Ladnie rosna. Tez wyrownam nie beda wysokie do wys plotu moze 20 cm wyzej.

Ogród Nety- moje marzenie 23:30, 03 mar 2017

Do góry
Nett napisał(a)

Romciu kochana, specjalnie dla Ciebie- Rudzielce

Jakie cudne psiurki rudy to mój ulubiony kolor
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:16, 03 mar 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Próbuję namierzyć u ciebie instrukcję wykonania świetnych makówek. Są obłędne.
Doczytałam tylko ,że już ją zamieściłaś.....tylko która strona.
Derenie pagodowe w moim klimacie niestety padły mi dwa i już nawet o nim nie marzę,bo teraz już nie jestem uparta ,że muszę mieć ,jak kiedyś.
A czy ten który nie podmarza też ma taka piękną budowę?

Dziewczyny i Alinko, instrukcja jest na stronie 142.
Makówki po sklejeniu zostały zagruntowane alkoholowym roztworem szelaku, a po wyschnięciu pomalowane akrylami. Na koniec złotą farbą olejną zrobiłam bliki.
Jak będziecie się upierały, to opiszę szczegółowo w wątku o ogrodowych rzeźbach... Nie robiłam zdjęć z malowania, bo nawet nie pomyślałam, że będą mi potrzebne. Ale mogę to nadrobić

Alinko, ładnie napisałaś: "że nie muszę mieć" A jak to się robi?
Cornus alternifolia 'Argentea' ma budowę bardzo podobną. Liście drobniejsze i bledsze. Mam tylko taką w tej chwili fotkę: Po prawej ciąg dalszy zmagań z tematem makówek. Trudniejszy, bo z obróbką blachy jak dotąd nie miałam do czynienia.

Mirkowy ogród (początki) 23:14, 03 mar 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu dla mnie to też niespodzianka Może to Trzęślica być bo też wysiewałam Okaże się jak podrośnie
Masowa produkcja poziomki Takie to maleństwo do pikowania

Zapikujesz jak będzie większa
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:53, 03 mar 2017

Do góry
Justyno Ledwie widać mojego derenia, w głębi po prawej.
Rośnie na wprost tarasu, może to nie najlepsza miejscówka, ale już go nie będę ruszać. Z Twoim nie ma nawet co porównywać, ale widzę, że tę zimę przeżył. Jest więc szansa.

Jolanko
Dzięki Gdzieś Agata pisała o zasobności gleby, moja jest chyba nadal zasobna, po niemal dwudziestu latach, bo niewiele roślin nawożę. Daję dawkę startową, najchętniej naturalnego nawozu (zaprzyjaźniona stajnia) i właściwie tyle. Powojniki niestety nie rosną u mnie dobrze, ale to niekoniecznie sprawa nawożenia

Jano, Agato
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies